Sosiaalityöntekijä lastensuojelu, Kotka, Kymenlaakson hyvinvointialue
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 12.6.2024
  • Hae viimeistään 26.6.2024
  • Palkkaus: 4163,94€/kk
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Lastensuojelun sosiaalityöntekijä toimii lapsi- ja perhekohtaisen lastensuojelun avo-, sijais- ja alaikäisten jälkihuollon sosiaalityössä lapsen asioista vastaavana sosiaalityöntekijänä. Sosiaalityöntekijä työskentelee tiimissä, johon hänen lisäkseen kuuluu kaksi sosiaalityöntekijää, kaksi sosiaaliohjaajaa ja kaksi tehostetun perhetyön perheohjaajaa.

Kymenlaakson hyvinvointialueella lastensuojelun asiakastyötä tekeviä tiimejä on neljä. Kaksi Etelä-Kymenlaaksossa ja kaksi Kouvolassa. Kotkan toimipiste (Etelä tiimi 1) sijaitsee Kotkansaarella, os. Heikinkatu 7. Toimipisteessä työskentelee lastensuojelun sosiaalityöntekijöitä, sosiaaliohjaajia, tehostetun perhetyön perheohjaajia, johtava sosiaalityöntekijä ja palvelusihteeri.
Kymsote on aktiivinen lastensuojelutyön kehittämisessä. Tällä hetkellä ensisijaisesti kehitämme työskentelyämme entistä enemmän systeemisen toimintamallin mukaiseksi.

Kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalityöntekijän pätevyys (Laki sosiaalihuollon ammattihenkilöistä (817/2015) 7§). Virkasuhteeseen valitun on velvollisuus esittää rikosrekisterilain (770/1993) 6§/2 momentin mukainen rikosrekisteriote, laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä (504/2002). Tehtävään valitun on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä. Koeaika on 6 kk. Palkkaus 4163,94 €/kk.

Työ edellyttää liikkumista, joten ajokortti ja oman auton käyttömahdollisuus on virkaan valitulla suositeltava. Eduksi katsotaan aiempi kokemus lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskentelystä. Haittaa ei ole siitäkään, että saamme työyhteisöömme vielä yhden hyvän tyypin lisää!

Lastensuojelun sosiaalityö on monipuolista ja monella tapaa haastavaa. Samalla työ, sen tuomat ihmissuhteet, oppimisen ja onnistumisen kokemukset palkitsevat tekijänänsä. Lapsen ja perheen oikeasti aito kohtaaminen ovat työmme lähtökohta. Työ on itsenäistä, mutta tiimin jäsenten ja lähiesimiehen tukea on saatavilla. Työtä tukee säännölliset tiimikohtaiset tapaamiset, työnohjaukset, yhdessä suunniteltu täydennyskoulutus sekä kehittämis- ja työhyvinvointipäivät. Meillä on mahdollisuus etätyöpäiviin. Työyhteisössämme korostuvat aito lapsen huomioiminen, hyvä huumori ja yhdessä tekemisen meininki.

Tervetuloa joukkoon!

Lisätietoja antaa johtava sosiaalityöntekijä Satu Siven satu.siven(at)kymenhva.fi
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.kuntarekry.fi/tyoavain/KYMENHVA-02-266-24/fi_FI