Varhaiskasvatuksen sosionomi, hanketyöntekijä, av, Espoon kaupunki
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 12.6.2024
  • Hae viimeistään 29.7.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Tule Espooseen tiiminvetäjäksi suunnittelemaan ja toteuttamaan uudenlaista avoimen varhaiskasvatuksen toimintaa osana alkuvaiheen kotouttamispalveluja!

Haemme innostunutta sosionomia varhaiskasvatuksen kerhotoiminnalla tuettuun kotoutujakotivanhempien palveluun. Tiimissäsi työskentelee kaksi lastenhoitajaa ja työn aloitus voidaan sopia joustavasti viimeistään 9.8. Espoon yhtenä päätavoitteena on olla Suomen paras kotouttaja 2025 ja avoin varhaiskasvatus on ottamassa vahvaa roolia alkuvaiheen kotoutumispalveluissa. Espoo lisää maahanmuuttajataustaisten kotivanhempien kotoutumispalveluita ja järjestämme lasten kerhotoiminnan aikuisten tapaamisten ajaksi sekä olemme kehittämässä tätä uutta konseptia yhdessä Kotouttamispalveluiden ja Omnian kanssa.

Tavoitteenamme on järjestää mukavaa kerhotoimintaa, antaa myönteinen kuva varhaiskasvatuksesta ja sitä kautta nostaa maahanmuuttajalasten osallistumisastetta varhaiskasvatuksessa sekä vaikuttaa positiivisesti maahanmuuttajataustaisten naisten työllisyysasteen nostamiseen kohti pohjoismaista tasoa.

Kotivanhemmille tarjotaan kotoutumispalveluita kahdessa eri paikassa. Kukin vanhempi osallistuu palveluun kolmena päivänä viikossa pari tuntia kerrallaan.

Aikuisten palvelun ajaksi tarjottavaan avoimen varhaiskasvatuksen kerhotoimintaan voivat osallistua ne yli yksivuotiaat, mutta alle kouluikäiset lapset, jotka eivät vielä ole varhaiskasvatuksessa.

Junakerho toimii Espoon keskuksessa ja Metrokerho Matinkylässä. Lisäksi järjestetään muuta ryhmämuotoista toimintaa ko. kohderyhmälle, esimerkiksi avoimen varhaiskasvatuksen ohjattua yhteistoimintaa huoltajille lapsineen ja yhteiskuntaorientaation kursseja, joiden osana tehdään mm. tutustumiskäyntejä eri palveluihin yhdessä.

Toiminta käynnistyi syksyllä 2023, konseptia rakennetaan yhdessä ja palvelua pilotoidaan vielä syksyn ajan yhden tiimin voimin. Tammikuusta 2025 on tarkoitus, että molemmissa yksiköissä on omat varhaiskasvatustiiminsä. Syksyn ajan varhaiskasvatustiimi työskentelee molemmissa osoitteissa ja tarvittaessa myös Espoonlahden alueen asukaspuistoissa Latokaski, Pisa, Kivenlahti ja Soukka.

Työpaikan nimi ja osoite: Junakerho Espoonkeskuksen Samariassa os. Terveyskuja 2, 02770 Espoo ja Metrokerho Matinkylän kartanossa os. Matinkartanontie 16, 02230 Espoo.
Työaika: 38 h 15 min/viikko
Tehtävä on määräaikainen ajalle 5.8.2024 - 30.6.2025.

Käsittelemme hakemuksia ja haastattelemme hakijoita jo hakuaikana. Teemme valinnan heti kelpoisen, tehtävään soveltuvan henkilön löydyttyä. Haethan tehtävää mahdollisimman pian!

Tervetuloa joukkoomme kehittämään uudenlaista palvelua!

Kelpoisuusvaatimus: Vähintään sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto, johon sisältyvät varhaiskasvatukseen ja sosiaalipedagogiikkaan suuntautuneet vähintään 60 opintopisteen laajuiset opinnot, joista voidaan säätää tarkemmin valtioneuvoston asetuksella, tai sosionomin tutkinto, jota on täydennetty mainituilla opinnoilla (540/2018 27§).

Tehtävässä edellytetään hyviä vuorovaikutustaitoja ja hyvää organisointikykyä. Laadukkaan varhaiskasvatuksen toteuttaminen edellyttää suunnitelmallisuutta ja havainnointikykyä.

Tehtävään valittavan on esitettävä nähtäväksi rikosrekisterilain 6.2 §:n tarkoittama rikosrekisteriote. Tartuntatautilaki velvoittaa alle kouluikäisten kanssa työskentelevien tuberkuloositartuntariskin selvittämisen.

Arvostamme kokemusta työskentelystä varhaiskasvatuksessa, ihan pienten lasten kanssa ja maahanmuuttajataustaisten asiakkaiden kanssa.

Espoossa jokaisella työpäivälläsi on merkitys: parannat kaupunkilaisten arkea!

Arvostamme osaamistasi ja kannustamme sinua ylläpitämään ja kehittämään ammattitaitoasi. Mahdollistamme sen tarjoamalla monipuolista täydennyskoulutusta, ja tuemme esimerkiksi suomen kielen opiskelua. Tarjoamme myös hyvät henkilöstöedut (mm. lounas-, liikunta- ja työmatkaetu sekä apua vuokra-asunnon hankintaan). Olemme sitoutuneet toteuttamaan työyhteisössämme yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta. Haluamme, että meillä työskentelee niin eri-ikäisiä ja eri sukupuoliin kuin eri kieli-, kulttuuri- ja vähemmistöryhmiin kuuluvia ammattilaisia.

Jos sinulla on kysyttävää tehtävästä, ole yhteydessä lisätietojen antajaan. Mikäli sinulla on erityistarpeita liittyen esim. työpaikan esteettömyyteen tai olosuhteisiin, voit myös lähettää kysymyksesi keha.rekrytointi@espoo.fi. Selvitämme asian paljastamatta henkilöllisyyttäsi.

Lue työstä, jolla on merkitystä: https://www.esitteemme.fi/espoonrekry/MailView/
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.kuntarekry.fi/tyoavain/ESPOO-03-1107-24/fi_FI