Sosiaalityöntekijä, Itä-Etelän lastensuojelu, Helsingin kaupunki
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 12.6.2024
  • Hae viimeistään 28.6.2024
  • Palkkaus: 4314,16€/kk
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Haemme uutta sosiaalityöntekijää vahvistamaan tiimiämme nykyisen siirtyessä muihin tehtäviin.

Tule tekemään vaihtelevaa ja merkityksellistä lastensuojelun sosiaalityötä kannustavaan työryhmäämme. Meillä on hyvä tiimi, jossa työntekijät viihtyvät! Itäkadun lastensuojelun sosiaalityössä on kaksi tiimiä, joissa on 14 sosiaalityöntekijän vakanssia ja kaksi johtavaa sosiaalityöntekijää. Lisäksi käytössämme on psykoterapeutin ja sosiaaliohjaajan työpanos.

Lastensuojelun sosiaalityössä toimit lapsen asioista vastaavana sosiaalityöntekijänä. Asiakkaitamme ovat lastensuojelun ja sijaishuollon palveluissa olevat lapset. Jokaisella sosiaalityöntekijällämme on lain mukaisesti enintään 30 lasta asiakkaanaan.Teemme suunnitelmallista, pitkäjänteistä ja vuorovaikutteista työtä lasten, huoltajien, vanhempien ja lapsen verkostojen kanssa. Työmme perustana on luottamuksellisen suhteen luominen lapsiin sekä lasta suojelevien avo- ja sijaishuollon tukitoimien järjestäminen.

Tarjoamme työhösi monipuolista tukea, jotta et jää päätöksenteossa yksin. Jokapäiväisen työsi tukena toimivat moniammatillinen, osaava työyhteisö ja esihenkilön tuki, systeeminen työskentelymalli ja ulkopuolinen työnohjaus. Panostamme hyvään perehdytykseen ja kehitämme ammattiryhmäkohtaista täydennyskoulutusta. Olemme keskittäneet lastensuojelun asiakkaiden päivystyksen omaan työyksikköön, joka käsittelee lastensuojeluilmoitukset ja tarvittaessa toteuttaa kiireelliset toimenpiteet. Sinulla on mahdollisuus konsultoidatoimialan juridista tukea sekä erikoistuneita lastensuojelun seniorisosiaalityöntekijöitä väkivaltaan ja rajoitustoimenpiteisiin liittyvissä kysymyksissä. Eri teemoihin erikoistuneet asiantuntijaryhmät tukevat sinua tehtävässäsi.

Toimipisteemme sijaitsee kätevien kulkuyhteyksien päässä metro- ja bussireittien varrella. Tarjoamme sinulle hyvät loma-, työmatka- ja lounasedut. Kaupungin työntekijänä voit hakea vuokra-asuntoa Auroranlinnalta, jonka asunnot ovat markkinatasoa edullisempia ja työntekijöidemme asuntohakemukset etusijalla.

Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialalla olemme tehneet tietoisen valinnan tukea työntekijöidemme hyvinvointia ja palautumista liikkumisen avulla. Meillä pääset henkilöstöalennuksella uimahalleihin, kuntosaleille ja liikuntatapahtumiin. Sinulla on myös mahdollisuus ottaa kaupunkipyörä käyttöösi, saada tukea liikkumisen aloittamiseen henkilökohtaisesta liikuntakoutsauspalvelusta ja hyödyntää henkilöstöliikunnan liikuntatarjontaa sekä liikunta- ja kulttuurietua 200 eurolla vuodessa.

Palkan lisäksi tehtävässä maksetaan sitoutumislisää 200 €/kk, kun palvelussuhde on kestänyt vähintään kolme kuukautta ja se on solmittu vähintään kuudeksi kuukaudeksi. Sitoutumislisä myönnetään tällä hetkellä 31.12.2024 asti.

Pidämme haastattelut ensisijaisesti 1.7. - 4.7.2024. Ilmoitathan hakemuksessasi, sopiiko ajankohta sinulle, vai katsommeko jonkin toisen ajan.

Kelpoisuusehto:

Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain 817/2015 (7 §) mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Kelpoisuusehdot täyttävien hakijoiden puuttuessa tehtävä voidaan täyttää tilapäisesti enintään vuoden ajaksi henkilöllä, joka suorittaa sosiaalityöntekijän tutkintoon johtavaa koulutusta ja joka on suorittanut hyväksytysti sosiaalityön perus- ja aineopinnot sekä niihin liittyvän käytännön harjoittelun.

Valitun on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa virkaan kuuluvia tehtäviä.

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Tehtävässä edellytetään rikostaustaotteen esittämistä (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002).

Hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, oma-aloitteisuutta, hyviä suullisen ja kirjallisen ilmaisun taitoja ja joustavuutta muuttuvissa tilanteissa.

Kokemusta sosiaalityöntekijän, erityisesti lastensuojelun sosiaalityöntekijän työstä.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.hel.fi/fi/avoimet-tyopaikat/avoimet-tyopaikat/SOTEPE-01-440-24