Sosiaaliohjaaja, Lastensuojelun avohuolto Turku, Varsinais-Suomen hyvinvointialue
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 11.6.2024
  • Hae viimeistään 2.7.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Haemme sosiaaliohjaajaa vakituiseen virkasuhteeseen Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle Turkuun Läntiseen lastensuojelun avohuoltoon.

Sosiaaliohjaaja toimii osana lastensuojelun systeemistä tiimiä. Sosiaaliohjaajana vastaat lapsiperheiden lakisääteisestä sosiaaliohjauksesta ja toimit sosiaalityöntekijöiden työparina. Sosiaaliohjaus on lakisääteistä, suunnitelmallista ja tavoitteellista asiantuntijatyötä lasten, nuorten ja heidän vanhempiensa sekä verkostojensa kanssa. Sosiaaliohjaajan työnkuvaan kuuluu intensiivisen tuen antaminen asiakkaille. Tavoitteena on tukea asiakkaiden omia voimavaroja, omatoimisuutta ja elämän hallintaa, arvioida ja tarjota tarvittavia sosiaalipalveluja sekä tukea hyvinvointia sosiaaliohjauksen menetelmin.

Sosiaaliohjauksessa on erilaisia painopisteitä neuvonnasta ja palveluohjauksesta intensiiviseen muutosta tukevaan ja korjaavaan työhön. Sosiaaliohjauksessa työsi kohderyhmänä ovat asiakasperheiden aikuiset ja itsenäistyvät alaikäiset lapset. Työparityössä ja tiimisssä asiakkaina ovat 0-17 -vuotiaat lapset. Lastensuojelu on moniammatillista ja vuorovaikutukseen perustuvaa työtä lapsen suojelemiseksi ja koko perheen sekä vanhemmuuden tukemiseksi.

Tarjoamme sinulle mukavan, rennon, vakaan ja ammattitaitoisen työyhteisön. Työilmapiirimme on hyvä, työntekijät erittäin sitoutuneita työhönsä ja asiakkaisiinsa ja tuemme toisiamme arvokkaassa työssämme. Sinulla on vapaus ja vastuu työssäsi ja saat tarvitessasi päivittäin arjessa läsnäolevalta lähiesihenkilöltäsi vahvan tuen työhösi. Kollegiaalisen tukesi turvaavat Turun kolmen lastensuojelun avohuollon yksiköiden sosiaaliohjaajat. Yksiköömme kuuluu perheohjaajia, vastaava perheohjaaja, sosiaalityöntekijöitä, johtava sosiaalityöntekijä, sosiaaliohjaajia ja toimistosihteeri. Systeemisessä tiimissä meillä on mukana perheterapeutti.

Kelpoisuusvaatimuksena on sosionomi AMK. Kielitaitovaatimuksena hyvä suullinen ja kirjallinen suomen kielen taito ja tyydyttävä suullinen ja kirjallinen ruotsin kielen taito.

Varhan työntekijöille tarjotaan hyvinvoinnin edistämiseksi Smartum -etua liikuntaan, hyvinvointiin, kulttuuriin tai työmatkoihin. Vuonna 2024 etu on 250 euroa.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle virkaan/työsuhteeseen valitulta pyydetään satunnaisesti huumausainetodistus.

Tehtävään valitulta vaaditaan, että hän toimittaa itseään koskevan, lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) tarkoittaman rikosrekisteriotteen.

Arvostamme työkokemusta sosiaaliohjauksesta sekä lasten ja nuorten kanssa työskentelystä. Tehtävässä edellytetään kehittämismyönteistä, asiakaslähtöistä ja reflektoivaa työotetta sekä hyviä yhteistyötaitoja. Valinnassa kiinnitetään huomiota kelpoisuuden ja työkokemuksen lisäksi henkilön soveltuvuuteen.

Työsuhteessa on 6 kk koeaika.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.kuntarekry.fi/tyoavain/VARHA-03-2193-23/fi_FI