Haetaan sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilais, Valtion koulukodit
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 6.6.2024
  • Hae viimeistään 31.7.2024
  • Palkkaus: 2635,20-2948,21€/kk
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Valtion koulukodit ovat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen alaisia lastensuojeluyksikköjä, jotka tuottavat vaativan lastensuojelun sijaishuollon, jälkihuollon ja opetuksen palveluita. Lagmansgårdenin koulukoti toimii Pedersöressä, 10 km Pietarsaaresta. Koulukodissa työskentelee noin 30 vaativan lastensuojelun ammattilaista.

Erityisohjaaja hoitaa, kasvattaa ja ohjaa yksikköönsä sijoitettuja lapsia yhteistyössä moniammatillisen henkilöstön kanssa. Hän vastaa osaltaan siitä, että hoito ja kasvatus ovat yksilöllisten tavoitteiden ja valtion koulukotien hoitomallien mukaista. Ohjaaja huolehtii arjen sujumisesta ohjaamalla lapsia heidän yksilölliset valmiutensa huomioiden. Hän dokumentoi asiakastietojärjestelmään ja tekee tarvittavat dokumentit yksikössä sovitulla tavalla.

Erityisohjaaja vastaa lasten ja yhteisön turvallisuudesta luomalla vakauttavaa ilmapiiriä ja toimimalla sovittujen sääntöjen mukaisesti ennaltaehkäisten väkivalta-, kiusaamis- ja häirintätilanteiden syntymistä. Hän huolehtii tarvittaessa kriittisten tilanteiden hoitamisesta ja lastensuojelulain mukaisten rajoitustoimenpiteiden tekemisestä.

Työ on kaksivuorotyötä ja sitä tehdään kolmen viikon jaksotyön mukaisesti.
Lagmansgårdenin koulukodin osastot ovat toistaiseksi 5- ja 6-paikkaisia, ja niissä on vahva henkilöstöresurssi. Laitoksessa on kaksi vaativan hoidon osastoa. Laitoksessa asuvat lapset ovat 12-17-vuotiaita, ja he käyvät koulukodin koulua. Lagmansgårdenin toiminta laajenee keväällä 2025, ja vaativan osastohoidon rinnalle tulee erityisen huolenpidon osastot. Nykyinen lasten lukumäärä on 11, ja uusien toimitilojen valmistuessa paikkoja on 19. Osastoja tulee kaikkinensa neljä.

Osastojen hoidollinen arki on ennakoitua, vakauttavaa ja strukturoitua. Lasten hoidosta vastaa monialainen tiimi, johon erityisohjaajien ja valvojien lisäksi kuuluvat oman osaston tiiminvetäjä ja erityisluokanopettaja, sosiaalityöntekijä, kuraattori, sairaanhoitaja, vastaava ohjaaja, sekä ostopalveluina psykologi, lääkäri sekä psykiatri. Toimintamme arvoja ovat osallisuus, turvallisuus, inhimillisyys ja lapsilähtöisyys. Lagmansgårdenin keskustelukulttuuri on avointa ja toisia ihmisiä arvostavaa. Tarjoamme kiinnostavan ja haasteellisen työn moniammatillisessa työyhteisössä kokeneiden työntekijöiden rinnalla.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://valtiolle.fi/tyoavain/5558/fi_FI