Yksikön päällikkö, onnettomuuksien ehkäisy, Helsingin kaupunki
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 3.6.2024
  • Hae viimeistään 2.7.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Onnettomuuksien ehkäisyn palveluiden yksikön päällikkönä johdat Helsingin pelastuslaitoksen onnettomuuksien ehkäisyn palveluiden tuotantoa, suunnittelua, kehittämistä ja jatkuvuudenhallintaa. Yksikkösi toiminta jakautuu viiteen asiantuntijatiimiin, joiden tiiminvetäjien esihenkilö olet.

Kuulut riskienhallinnan palveluiden ohjausryhmään ja raportoit riskienhallintapäällikölle, jonka sijaisena myös tarvittaessa toimit. Lisäksi osallistut onnettomuuksien ehkäisyn kansalliseen ja alueelliseen kehittämiseen.

Olet näkemyksellinen uudistaja ja kehittäjä, innostava johtaja ja osallistava tekijä.

Ennakoit rohkeasti alalla ja toimintaympäristössä tapahtuvia muutoksia ja kehität onnettomuuksien ehkäisyn palveluitamme vastaamaan toimintaympäristön vaatimuksiin. Kykenet perustellusti, ennakkoluulottomasti ja rakentavasti kyseenalaistamaan ja kehittämään vakiintuneita toimintamalleja. Olet keskeisessä roolissa vahvistamassa ja kehittämässä pelastuslaitoksen toimintakulttuuria ja toimeenpanemassa Helsingin kaupunkistrategian tavoitteita.

Yksikön päällikkönä johdat ihmisiä ja toimintaa. Helsingin kaupungin johtamistyötä ohjaavat johtamisen kulmakivet; näkemyksellisyys, innostus, linjakkuus ja toimeenpanokyky. Nämä kulmakivet määrittävät luontaista työtapaasi. Sinulta löytyy tahtoa ja kyvykkyyttä johtaa henkilöstön työhyvinvointia ja kehittää työyhteisöä. Ymmärrät johtamisen olevan palveluammatti ja ymmärrät, mitä se tarkoittaa käytännössä esihenkilötyössä.

Toimintasi on asiakaskeskeistä ja ymmärrät tutkimuksen ja tietojohtamisen roolin kehittämisen perustana sekä hyödynnät niitä vahvasti myös omassa johtamisessasi. Sinulla on kyky ja edellytykset johtaa ja kehittää päivittäisen toiminnan lisäksi vastuualueesi jatkuvuudenhallintaa.

Lisäksi kykenet ja haluat rakentaa luontevasti yhteistyötä niin pelastuslaitoksen sisällä kuin ulkoisten sidosryhmien kanssa. Toimit verkostoissa aktiivisesti, rakentavasti ja tuloksellisesti.

Kelpoisuusvaatimukset ja valinnan edellytykset:

Viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva alempi korkeakoulututkinto, hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito sekä tyydyttävä ruotsin kielen suullinen ja kirjallinen taito. Kyky esiintyä ja tuottaa asiatekstiä englannin kielellä katsotaan hakijalle eduksi.

Odotamme sinulta vahvaa näyttöä onnettomuuksien ehkäisyyn liittyvästä palvelutuotannon tai suunnittelun johtamisesta. Tehtävä edellyttää hyvää ymmärrystä ja näkemyksellisyyttä onnettomuuksien ehkäisystä ja sen kehittämisen mahdollisuuksista.

Ennen virkasuhteen alkamista sinun tulee toimittaa työterveyshuollon lausunto tehtävään soveltuvuudesta. Lisäksi sinun tulee antaa suostumus turvallisuusselvityslain (726/2014) mukaisen henkilöturvallisuusselvityksen tekemiseen ja huumausainetestaukseen.

Virassa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa ja HYVTES:n Liite 7 mukaista virka- ja työehtosopimusta.

Lupaamme sinulle mielenkiintoisia, vaihtelevia ja vastuullisia asiantuntijatehtäviä sekä kannustavan ja tukevan työyhteisön.

Hyvinvointisi on meillä tärkeää ja saat käyttöösi Helsingin kaupungin monipuoliset henkilöstöedut:
- Tuemme hyvinvointiasi tukemalla liikunta- ja kulttuuriharrastuksiasi 200 €/vuosi.
- Tuemme myös työmatkustamista tarjoamalla 300 €/vuosi tukea joukkoliikenteen käyttöön.
- Saat käyttöösi lounasedun.
- Hyvinvointiasi tukee myös Helsingin kaupungin työterveyshuollon palvelut.
- Henkilöstöetuihin kuuluvat myös esimerkiksi alennukset liikuntapalveluista ja henkilöstökassa, kattava vuosiloma ja lomaraha.

Näin haet tehtävään:

Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi Helsingin kaupunki kannustaa anonyymiin rekrytointiin, ja tämä rekrytointi toteutetaan anonyymisti. Anonyymin rekrytoinnin tavoitteena on kohdentaa huomio hakijan ammatilliseen osaamiseen sekä työkokemukseen.

Täytä työnhakulomake normaalisti. Huomioi hakemusta kirjoittaessasi, että se noudattaa anonymiteetin periaatteita. Esihenkilö valitsee haastateltavat henkilöt anonyymin yhteenvedon perusteella eikä siinä ole nähtävissä hakijan nimeä, ikää, sukupuolta tai äidinkieltä. Lisäksi mahdolliset hakemuksen liitteet tulevat esihenkilön saataville vasta haastatteluvaiheessa.

Lähetäthän hakemuksesi viimeistään 2.7.2024 klo 16.00. Halutessasi voit liittää CV:n ja vapaamuotoisen hakemuskirjeen.

Ensimmäisen kierroksen haastattelut pidetään alustavasti viikoilla 31 ja 32. Haastatteluun valittavat kontaktoidaan viikolla 30.

Helsinki. Vaikuttavia töitä.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.hel.fi/fi/avoimet-tyopaikat/avoimet-tyopaikat/SOTEPE-05-31-24