Julkinen oikeusavustaja, Pohjois-Suomen oikeusapu- ja edunvalvontapiiri
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 30.4.2024
  • Ilmoitus on toistaiseksi voimassa
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Avautumassa on julkisen oikeusavustajan vuorotteluvapaasijaisuus, joka alustavasti ajanjaksolla 31.7 - 26.1.2025. Viran sijoituspaikka on Ylivieska. Julkisen oikeusavustajan kelpoisuusvaatimukset ja tehtäviin kuuluu:

-Julkisen oikeusavustajan viran kelpoisuusvaatimuksena on oikeustieteen muu ylempi korkeakoulututkinto kuin kansainvälisen ja vertailevan oikeustieteen maisterin tutkinto sekä riittävä kokemus oikeudenkäyntiavustajan työstä tai tuomarin tehtävien hoitamisesta.
-Julkinen oikeusavustaja huolehtii hänelle valtion oikeusapu- ja edunvalvontapiireistä annetussa laissa, oikeusapulaissa ja -asetuksessa määrätyistä tehtävistä sekä johtavan julkisen oikeusavustajan määräämistä muista tehtävistä. Tehtävänkuvaan kuuluu avustaminen laaja-alaisesti kaikissa oikeusapulain mukaisissa oikeudellisissa asioissa
-Virassa edellytetään suomen kielen erinomaista suullista ja kirjallista taitoa sekä ruotsin kielen tyydyttävää taitoa julkisyhteisöjen henkilöstöstä vaadittavasta kielitaidosta annetun lain (424/2003) 6 §:n 1 momentin mukaisesti. Lisäksi on mahdollisuus osittaiseen etätyöhön.

Vuorotteluvapaan sijaiseksi tulee palkata TE-toimistossa työttömänä työnhakijana oleva henkilö.
Sijaiseksi voidaan palkata henkilö, joka on ollut työttömänä työnhakijana TE-toimistossa vähintään 90 kalenteripäivää sijaisuutta edeltäneiden 14 kuukauden aikana tai alle 30-vuotias, jonka ammatti- tai korkeakoulututkinnosta on kulunut alle vuosi tai
vuorotteluvapaasijaisuuden alkaessa alle 25-vuotias tai yli 55-vuotias.

Annan mielelläni lisätietoa asiassa.

Ystävällisesti,

Marko Hongisto
johtava julkinen oikeusavustaja, asianajaja
varatuomari, kaupanvahvistaja
Ylivieskan oikeusaputoimisto, Haapajärven toimipaikka
Puistokatu 39
85800 HAAPAJÄRVI

puh. 029 56 61303

email: marko.hongisto@oikeus.fi
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta mailto:marko.hongisto@oikeus.fi