Vastaava sairaanhoitaja, Alholan hoivakoti, Varsinais-Suomen hyvinvointialue
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 22.4.2024
  • Hae viimeistään 6.5.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Etsimme hoivakotiimme ikäihmisten hoitotyöstä aidosti kiinnostunutta vastaavaa sairaanhoitajaa, jolla on kliinisen sairaanhoidon osaamista, ymmärrystä näyttöön perustavasta hoitotyöstä sekä RAI-osaamista. Lisäksi toivomme, että ikäihmisten palvelun laatu ja henkilöstön hyvinvointi ovat sinulle sydämen asioita.

Alholan hoivakoti on laitoshoidon yksikkö, jossa on 29 asukaspaikkaa, sijaitsemme maaseudun rauhassa kauniin luonnon ympäröimänä, noin 3 km päässä Perniön keskustasta.

Ihmislähtöinen ajattelu ohjaa yksikössä hoitajien toimintaa. Siinä asukkaan yksilöllinen elämänkokemus, ainutlaatuinen persoona ja läheiset otetaan arvostavasti huomioon osana hoitotyötä. Asukkaan tapoja, tottumuksia ja toiveita pyritään kuulemaan ja toteuttamaan, koskivatpa ne arjen puuhia tai elämänrytmiä. Hoito suunnitellaan yhdessä asukkaan ja hänen läheistensä kanssa huomioiden asukkaan yksilöllinen avuntarve.

Työssäsi vastaavana sairaanhoitajana Alholan hoivakodissa pääset hyödyntämään ammatillista osaamistasi ja saat kokemusta myös esimiestyöstä kannustavassa ja kehitysmyönteisessä työympäristössä.

Vastaava sairaanhoitaja toimii hoitotyön asiantuntijana ja vastaa kokonaisvaltaisesti asiakkaiden hoitotyöstä yhteistyössä moniammatillisen hoitotiimin kanssa ammatillisten toimintaperiaatteiden ja lääkärin määräysten mukaisesti. Vastaava sairaanhoitaja toimii lisäksi esihenkilön tukena osin hallinnollisissa tehtävissä.

Vastaavan sairaanhoitajan tehtäviin kuuluu:
1. Ohjaa ja organisoi päivittäistä hoitotyötä. Osallistuu asukkaan hoidon ja kuntoutuksen suunnitteluun, toteuttamiseen, arviointiin ja tiedottamiseen suunnitelmien, sopimusten ja ohjeiden mukaisesti.
2. Hoitotyön laadun varmistaminen. Kartoittaa hoitotyön kehittämis- ja osaamistarpeita (HaiPro, asiakaspalautteet ja -kokoukset). Organisaation tavoitteiden, omavalvontasuunnitelman sisällön, lääkehoidon toimintamallin, arviointityökalun (RAI) ja laatutyön jalkauttamista yksikköön.
3. Vastaa yksikön lääkehoidon käytännön toiminnan kokonaisuudesta ja toimii yksikön lääkehoitosuunnitelman edellyttämänä lääkevastaavana. Toimii rajatun lääkevaraston vastuuhenkilönä.
4. Asukaslähtöisten toimintaprosessien edistäminen ja kehittäminen sekä toiminnan laadun ja potilasturvallisuuden varmistaminen. Vastaa asiakkaiden hoidollisten palaverien organisoinnista.
5. Toimii yksikön esihenkilön sijaisena. Ohjattuna henkilöstöresurssien optimaalinen käyttö ja osaamisen varmistaminen.

Tehtävässä vaadittava osaaminen:
-Ikääntyneiden palveluiden ja palveluprosessin tuntemus
-Hyvät vuorovaikutus-, yhteistyö-, viestintä -ja verkostoitumistaidot
-Muutosvalmius ja aktiivinen uusien kokonaisuuksien eteenpäin vieminen vahvasti säännellyssä toimintaympäristössä. Tehtävän suorittaminen edellyttää motivoivaa ja innovoivaa työotetta sekä muutosjohtamisen taitoja
-Talousnäkökulman huomioiminen ja toteuttaminen toiminnassa
-Hyvä henkilöstöhallinnon ja HR-tietojärjestelmien osaaminen
-Yksikön asiakaskokemuksen kehittäminen yhteistyössä esihenkilön ja henkilöstön kanssa.

Kelpoisuusvaatimuksena on terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/1994) mukainen sairaanhoitajan laillistus.

Varhan työntekijöille tarjotaan työsuhde-etuna 250 euroa Smartum plus -palvelun kautta käytettäväksi liikuntaan, hyvinvointiin tai kulttuuriin.

Noudatamme tartuntatautilain 48§ mukaisia vaatimuksia työntekijöiden rokotussuojasta, joka koskee sosiaalihuollon ja terveydenhuollon toimintayksiköiden asiakas- ja potilastiloissa työskenteleviä.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle virkaan/työsuhteeseen valitulta pyydetään satunnaisesti huumausainetodistus.

1.1.2024 lukien tehtävään valitun on esitettävä itseään koskeva lain 741/2023 28 §:n mukainen iäkkäiden henkilöiden kanssa työskentelevän rikostaustan selvittämiseksi tarpeellinen rikosrekisteriote.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.kuntarekry.fi/tyoavain/VARHA-05-530-24/fi_FI