Juristi Rahoitus-toimialalle (virkanimike lakimie, Valtiokonttori
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 19.4.2024
  • Hae viimeistään 6.5.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Juristi (virkanimike lakimies) toimii sekä Varainhallinnan lakiasiat -ryhmässä sekä Antolainauksen lakiasiat -ryhmässä itsenäisenä juridisena asiantuntijana. Varainhallinnan lakiasiat -tiimi vastaa esimerkiksi valtionvelan liikkeeseenlaskujen juridiikasta, varainhallinnan sopimusten neuvottelusta ja laadinnasta, compliance-tehtävistä (erityisesti pakotteet), toimialan hankintajuridiikasta sekä yleisestä juridisesta neuvonannosta. Antolainauksen lakiasiat -ryhmä vastaa valtion myöntämien lainojen, takausten, takuiden ja korkotukien hallinnointiin liittyvistä juridisista tehtävistä. Juristi on muun henkilöstön juridisena tukena valmistellen erilaisia juridisia selvityksiä ja ohjeita. Lisäksi juristi osallistuu sekä varainhallinnan että antolainauksen riskienhallintaan ja seurantaan.

Tarjoamme näköalapaikan valtionhallintoon sekä mielenkiintoisen ja haastavan rahoitusjuristin tehtävän kansainvälisessä markkinaympäristössä. Tässä tehtävässä menestyäksesi voit olla vielä urasi alkuvaiheessa, vaikka oletkin mahdollisesti jo hankkinut kokemusta finanssialalta vastaavantyyppisistä tehtävistä.

Valtiokonttorin tehtäväkenttä on laaja ja meillä työskentelee monien eri alojen ammattilaisia. Käytössämme ovat nykyaikaiset työvälineet monitilatoimistossamme Helsingissä ja arjen työtä tehdään vireästi kehittyvässä ja kannustavassa ilmapiirissä. Osittaiset etätyöt ovat mahdollisia valtaosassa työtehtävistä.

Huomioi, että vuorotteluvapaan sijaisen on oltava työtön työnhakija TE-toimistossa välittömästi ennen sijaisuuden alkamista. Sijaiseksi käy henkilö, jonka työttömyys on yhdessä tai useammassa jaksossa kestänyt vähintään 90 kalenteripäivää vuorotteluvapaan alkamista edeltäneiden 14 kuukauden aikana. Seuraavissa tilanteissa sijaiseksi voidaan palkata henkilö, jonka työttömyys on kestänyt vain yhden päivän välittömästi ennen sijaisuuden alkamista:
- Henkilö on vuorotteluvapaan alkaessa alle 25-vuotias tai yli 55-vuotias.
- Henkilö on alle 30-vuotias ja ammatillisen- tai korkeakoulututkinnon suorittamisesta on kulunut enintään vuosi.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://valtiolle.fi/tyoavain/4511/fi_FI