Sosiaalialan ohjaaja, Lastenkoti Päivärinne, Lakeuden lastenkodit Oy
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 18.4.2024
  • Hae viimeistään 31.5.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Lastenkoti Päivärinne on kodinomainen ja aktiivinen perustason sijaishuoltopaikka sijoittamishetkellä alle 14- vuotiaille lapsille. Lastenkotimme sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla Kauhavan Kortesjärvellä rauhallisissa maalaismaisemissa. Tarjoamme ympärivuorokautista sijaishuoltopalveluita huostaanotetuille, avohuollon tukitoimena sijoitetuille tai kiireellisesti sijoitetuille lapsille.

Päivärinteen arvot- ratkaisukeskeisyys, rehellisyys, luottamus, avoimuus, läsnäolo ja aktiivisuus luovat pohjan kaikelle työskentelylle. Keskiössä on lapsi ja hänen etunsa. Jokainen lapsi on ainutlaatuinen ja tarvitsee ymmärrystä, sekä omana itsenään kuulluksi- ja nähdyksi tulemista. Päivärinteen tavoitteena on olla turvallinen ja aidosti välittävä lastenkoti, joka tukee lapsen kasvua ja kehitystä kokonaisvaltaisesti. Jokaisen lapsen erityistarpeet huomioidaan erikseen. Päivärinteellä lapsi pääsee osallistumaan arjen suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä aikuisen kanssa. Ratkaisukeskeisen kasvatus- ja ohjaustyön lisäksi Päivärinteellä on käytössään neuropsykiatrista menetelmäosaamista.

Ohjaajana meillä pääset toimimaan osana moniammatillista työryhmää. Päivärinteellä työntekijöiden olemassa oleva osaaminen huomioidaan! Ohjaajana toimit kasvatus- ja ohjaustyön lisäksi lapsen omaohjaajana, työskentelet yhteistyössä lapsen vanhempien ja muiden yhteistyöverkostojen kanssa. Vastaat lisäksi sinulle erikseen määriteltyjen vastuualueiden kokonaisvaltaisesta hoidosta, sekä kehittämisestä.

Päivärinteellä panostetaan henkilökunnan koulutukseen ja työntekijät pääsevät vaikuttamaan oman koulutuspolkunsa suunnitteluun. Me valjastamme käyttöön työntekijän vahvuudet ja olemassa olevan potentiaalin! Päivärinteellä työtä tehdään lasten kanssa asenteella ja ammattitaidolla.

Työryhmämme jäsenet ovat heittäytyjiä, sankareita, huumorintajuisia, oma-aloitteisia sekä ennen kaikkea tiimipelaajia! Jos tunnistat näistä ominaisuuksista itsesi, saatat olla etsimämme vahvistus! Aiempi kokemus lastensuojelutyöstä ja muut lisäkoulutukset katsotaan hakijan eduksi. Edellytämme hakijalta koulutusmyönteisyyttä sekä halukkuutta kehittyä alan ammattilaisena. Päivärinteellä työntekijä osallistuu oman koulutuspolkunsa suunnitteluun, joka luodaan yhdessä työntekijän kanssa. Työtä tehdään pääsääntöisesti pitkissä vuoroissa, joka osaltaan mahdollistaa joustavan työvuorosuunnittelun, sekä pitkät vapaat. Työntekijöille on järjestetty säännöllinen työnohjaus.

Vaikka työn tekeminen meillä on hauskaa ja rentoa, pidämme erittäin tärkeänä, että työ tehdään laadukkaasti ja ennalta sovitulla tavalla. Työn laatua ja muuta siihen liittyvää valvotaan ja siitä käydään keskustelua tasaisin väliajoin. Työntekijältä vaaditaan aitoa kiinnostusta omaa ammattitaitoaan ja itse työtä kohtaan. Rohkeus ja työtä pelkäämätön asenne auttavat pitkälle. Työntekijän tulee tuntea aitoa halua kehittyä omassa työssään. Työtä tehdään lasten, perheiden, työkavereiden ja eri yhteistyökumppaneiden kanssa, joten on suotavaa, että työntekijä ei tällaisesta hätkähdä.

Lapset antoivat vielä omat kommenttinsa, jotka kannattanee lukea tarkoin ennen hakemista!
"haluan, että olet kiva ja huumoritajuinen"
"sun pitää kiva ja hauska, ei muuta"
"sun pitää osata tehdä ruokaa"
"sen pitää tulla trampalle ja leikkiä meidän kans"
"haluan, että pelaat mun kanssa pelejä, olis hyvä, että osaat niitä pelata"

Lopuksi vielä muutama muukin ehto:
- Sosiaali- tai terveysalan AMK-tutkintoa (sosionomi, sairaanhoitaja tai yhteisöpedagogi amk)
- Ajokortti välttämätön.
- Työ on kolmivuorotyötä
- Tehtävään valittavien on esitettävä lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämistä koskevan lain (505/2002) edellyttämä rikosrekisteriote.
- Palkkaus yksityisen sosiaalipalvelualan TES:n mukaisesti + mahdolliset saatavuuslisät
- Kun tulet valituksi meille, otat työpaikan vastaan ja sitoudut vähintään 6kk ajaksi, saat kannustimena rekrytointipalkkion kertakorvauksena, kun koeaikasi on päättynyt.
- Mikäli tulet valituksi Päivärinteen työntekijäksi, on sinulla mahdollisuus opiskella työn ohella nepsy-valmentajaksi (ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja) työnantajan kustantamana.
- Henkilöstöetuna Epassi
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta mailto:jaakko.heikkila@lastenkotipaivarinne.fi