Lappeenrannan ryhmäkodin sosiaalityöntekijä, Babando Oy
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 18.4.2024
  • Hae viimeistään 19.5.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Oletko sosiaalityön ammattilainen? Haluatko tehdä ihmisläheistä ja merkityksellistä työtä moniammatillisessa työyhteisössä?

Babando on perustanut kuluvana talvena Maahanmuuttoviraston toimeksiannosta alaikäisten turvapaikanhakijoiden majoittamiseen ja palveluun tarkoitettuja 21-paikkaisia ryhmäkoteja. Haemme nyt Lappeenrannan yksikköön osa- tai kokoaikaista (vähintään 50%) sosiaalityöntekijää toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

Babando on moderni sosiaali- ja terveysalan kasvuyritys ja valtakunnallinen toimija, jonka tiimillä on vuosien kokemus vastaanottokeskusten menestyksekkäästä operoinnista ja johtamisesta. Tuotamme ensiluokkaisia vastaanottopalveluja sotaa paenneille kansainvälistä suojelua saaville henkilöille sekä turvapaikanhakijoille. Nykyiset yksikkömme sijaitsevat Kirkkonummella ja Kajaanissa. Palveluidemme piirissä on yli 800 henkilöä.

Ilman huoltajaa Suomeen saapuneiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden ja tilapäistä suojelua saavien majoittamiseen tarkoitetussa ryhmäkodissa tarjotaan turvallinen ympäristö kasvaa ja kehittyä. Ryhmäkodin moniammatillinen henkilökunta huolehtii siitä, että lapset saavat osakseen iän mukaista hoitoa, kasvatusta ja huolenpitoa.

Ryhmäkodin sosiaalityöntekijän työnkuva

Ryhmäkodin sosiaalityöntekijänä vastaat lapsille ja nuorille järjestettävistä lakisääteisistä sosiaalihuollon palveluista. Tehtäväsi on edistää ja tukea nuorten sosiaalista turvallisuutta ja toimintakykyä sosiaalityön keinoin.

Työnkuvaasi kuuluu muun muassa alkukartoitusten tekeminen, neuvonta ja ohjaus, lasten hyvinvoinnin seuraaminen ja edistäminen, palvelun ja tuen tarpeen arviointi, tukikeskusteluiden järjestäminen, täydentävän vastaanottorahan myöntäminen, lausuntojen laatiminen ja tarvittavan avun tarjoaminen erilaisissa ongelma- ja kriisitilanteissa. Lisäksi huolehdit, että jokaisella lapsella on edustaja, jonka kanssa teet tiivistä yhteistyötä lapsen edusta huolehtimiseksi. Työskentelet moniammatillisessa tiimissä ja tarvittaessa tiiviissä yhteistyössä eri viranomaisten, muun muassa kunnan lastensuojelun sosiaalityöntekijän kanssa.

Mitä edellytämme ryhmäkodin sosiaalityöntekijältä?

Edellytämme sinulta sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (817/2015) mukaista pätevyyttä ja oikeutta käyttää sosiaalityöntekijän ammattinimikettä. Huomioimme myös sijaispätevät hakijat muodollisesti pätevien hakijoiden puuttuessa. Vastaanottopalveluista ja sosiaalihuollosta säädetyn lain perusteellinen tuntemus on työssä tärkeää.

Katsomme eduksi aiemman työskentelyn lastensuojelu- tai maahanmuuttotyön parissa. Hyvän suomen ja englannin osaamisen lisäksi arvostamme monipuolista kielitaitoa. Myös kokemuksesta tulkkien kanssa työskentelystä on etua.

Hyvä IT-osaaminen ja ajokortti (B) ovat välttämättömiä työssä onnistumiseksi. Rikostaustaote tarkistetaan ennen työsuhteen solmimista (Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002).

Saatat olla etsimämme henkilö, jos koet työn lasten ja nuorten kanssa merkitykselliseksi, ja sinulla on aito halu olla vaikuttamassa positiivisesti ja ennaltaehkäisevästi apua tarvitsevien elämäntilanteeseen. Odotamme sinulta kykyä ottaa vastuuta ja työskennellä myös itsenäisesti ratkaisukeskeisellä ja määrätietoisella otteella nopeasti muuttuvassa ympäristössä. Hyvät kommunikointi- ja yhteistyötaidot ovat työssä ensiarvoisen tärkeitä.

Mitä tarjoamme sinulle?

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden päästä kehittämään uuden alaikäisyksikön käytäntöjä ja toimintaa. Ryhmäkodin sosiaalityöntekijän työssä pääset kartuttamaan ammatillista osaamistasi. Saat arvokkaan tilaisuuden kehittyä ammatillisesti, menestyä ja samanaikaisesti vaikuttaa positiivisesti ryhmäkodissa majoittuvien lasten ja nuorten elämään. Saat työsi tueksi kattavan perehdytyksen, työnohjauksen ja mahdollisuuksia osallistua koulutuksiin. Työtä tehdään yhdessä moniammatillisessa tiimissä sekä yhteistyössä muiden Babandon alaikäisyksiköiden kanssa.

Työsuhteen ehtojen ja palkkauksen osalta noudatamme yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta. Sosiaalityöntekijän palkka määräytyy hakijan koulutuksen ja kokemuksen mukaan.

Työsuhde solmitaan Babando Oy:n kanssa. Työsuhteen alussa noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa. Rikostaustaote tarkistetaan ennen työsuhteen solmimista (504/2002).

Koetko, että sinulla olisi edellytykset menestyä tässä työtehtävässä? Lähetä hakemus ja muistahan liittää mukaan CV:si! Rooli täytetään heti sopivan hakijan löydyttyä.
Hae osoitteessa: https://babando.teamtailor.com/jobs/3606788-lappeenrannan-ryhmakodin-sosiaalityontekija?promotion=908747-trackable-share-link-tyomarkkinatori

Lisätietoa tehtävästä antaa ryhmäkodin johtaja Katariina Cheour, katariina.cheour@babando.fi
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://babando.teamtailor.com/jobs/3606788-lappeenrannan-ryhmakodin-sosiaalityontekija?promotion=908747-trackable-share-link-tyomarkkinatori