Tutkija (postdoc, sedimentin kulkeutumisdynamiikk, Geologian tutkimuskeskus Kokkola
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 18.4.2024
  • Hae viimeistään 20.5.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Geologian tutkimuskeskus hakee postdoc-tutkijaa sedimentin kulkeutumisdynamiikan tutkimuksiin Ympäristöratkaisut-tulosyksikköön. Toimipaikkasi on Espoo, ja sinulla on mahdollisuus joustavaan etätyöhön Suomen sisällä. Työskentelet Suoman Akatemian rahoittamassa PHYTOTRANS-projektissa yhteistyössä Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) kanssa. Projektin yhteistyökumppaneita ovat lisäksi National Oceanography Center (UK), Göteborgs universitet (Ruotsi) ja Syddansk Universitet (Tanska).

Tehtävänäsi on tutkia sedimentin kulkeutumisdynamiikkaa pohjoisella Itämerellä. Vastaat merenpohjalle laskettavaan mittausjalustaan kiinnitettyjen akustisten ja optisten mittalaitteiden toiminnasta, mukaan lukien korkean resoluution profiilit virtausnopeudesta ja suspendoituneiden hiukkasten pitoisuudesta ja koosta pohjanläheisessä vedessä sekä muutoksista merenpohjan pinnanmuodoissa (ml. väreiden muodostuminen ja siirtyminen). Kehität menetelmiä ja teet edistyneitä data-analyysejä mittaustulosten yhdistämiseksi ja sedimentin lateraalisen kulkeutumisen ymmärtämiseksi sekä kvantifioimiseksi merenpohjan ympäristössä. Projektin aikana teet noin kuukauden pituisen tutkimusvierailun kansainvälisen yhteistyökumppanimme luokse. Julkaiset tutkimustulokset tieteellisissä konferensseissa ja vertaisarvioiduissa tieteellisissä artikkeleissa.

Tulet työskentelemään Merigeologian ryhmässä noin 60-hengen Ympäristöratkaisut-tulosyksikössä. Merigeologian ryhmän käytössä on merigeologinen tutkimusalus Geomari, joka on varusteltu nykyaikaisilla monikeila- ja sedimenttikaikuluotaimilla, monipuolisilla sedimenttinäytteenottimilla ja merenpohjaan laskettavalla mittausjalustalla.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://valtiolle.fi/tyoavain/4460/fi_FI