Varhaiskasvatusyksikön apulaisjohtaja, Roosaliina, Espoon kaupunki
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 18.4.2024
  • Hae viimeistään 2.5.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Yhteisömme voimavarana ja arvona on vahva yhteisöllisyys. Meillä jokaisella kohtaamisella on merkitys ja jokainen yhteisömme jäsen voi hyödyntää omia vahvuuksiaan turvallisessa ympäristössä. Pääset apulaisjohtajana toteuttamaan yhteistä jaettua johtajuutta varhaiskasvatusyksikön johtajan rinnalla.

Varhaiskasvatusyksikön apulaisjohtaja toimii varhaiskasvatusyksikön johtajan alaisuudessa. Hän osallistuu johtamiskokonaisuuden toiminnan, pedagogiikan ja talouden suunnittelun, toteutuksen, arvioinnin sekä kehittämisen johtamiseen. Apulaisjohtaja vastaa johtajan tehtävistä johtajan poissaollessa.

Varhaiskasvatusyksikön apulaisjohtaja osallistuu johtajan työparina yksikön asiakas-, verkosto- sekä kasvatusyhteistyöhön, lapsen tuen järjestämiseen sekä yhtenäisen kasvun ja oppimisen polun suunnitteluun ja toteuttamiseen. Lisäksi apulaisjohtaja vastaa yksikön johtajan työparina johtamiskokonaisuuden turvallisuudesta ja työhyvinvoinnista.

Apulaisjohtajalla on tärkeä tehtävä osallistua yhdessä esihenkilönsä kanssa johtamiskokonaisuuden henkilöstön osaamisen johtamiseen ja kehittämiseen sekä lähiesihenkilötyöhön. Apulaisjohtajaa ei lasketa varhaiskasvatusasetuksen mukaiseen henkilöstömitoitukseen, mutta työhön voi tarvittaessa kuulua osallistumista kasvatusvastuullisena lapsiryhmien opetus- ja kasvatustyöhön esihenkilön kanssa sovitulla tavalla.

Roosaliinan varhaiskasvatusyksikön johtamiskokonaisuus muodostuu Roosaliinan ja Leppäviidan päiväkodeista sekä Ruusutorpan koulun esiopetukseen liittyvästä varhaiskasvatuksesta. Nämä kolme yksikköä sijaitsevat muutaman sadan metrin sisällä toisistaan. Lapsiryhmiä on noin 12. Johtamiskokonaisuuden henkilöstö luo Espoon varhaiskasvatussuunnitelman ja esiopetussuunnitelman mukaisesti laadukkaan toiminnan sekä monipuoliset, innostavat ja turvalliset olosuhteet jokaiselle lapselle oppia ja kehittyä.

Roosaliinan varhaiskasvatusyksikön johtajan ja apulaisjohtajan jaettua johtajuutta toteutetaan yhdessä sovittujen johtamisrakenteiden kautta. Johtamisen tukena ovat laaja-alainen varhaiskasvatuksen erityisopettaja, kieli- ja kulttuuriopettaja sekä Leppävaaran hallinnon varhaiskasvatuksen asiantuntija ja varhaiserityiskasvatuksen koordinaattori.

Tarjoamme Sinulle hyviä koulutusmahdollisuuksia, kollegiaalista ja hallinnollista tukea sekä mentorointia apulaisjohtajana toimimiseen ja kehittymiseen. Sinulla on käytössäsi kaupungin monipuoliset tukipalvelut, jotka auttavat sinua tavoitteellisessa ja valmentavassa johtamisessa. Tartu tähän ainutlaatuiseen mahdollisuuteen! Tuo mukanasi osaamisesi ja kokemuksesi sekä tule johtamaan kestävää ja vaikuttavaa varhaiskasvatusta yhdessä kanssamme oppien ja onnistumisista iloiten. Tervetuloa varhaiskasvatuksen apulaisjohtajaksi Roosaliinan varhaiskasvatusyksikön johtamiskokonaisuuteen!

Tämän rekrytoinnin haastattelujen suunnitellut ajat ovat viikoilla 20 ja 21.

Työpaikan nimi ja osoite: Roosaliinan päiväkoti, Huvilinnanpiha 4 02600 Espoo
Työaika: 38 h 15 min/viikko
Tehtävä on vakinainen.
Haettava tehtävä on virkasuhteinen.

Kelpoisuusvaatimukset: Kasvatustieteen maisterin (varhaiskasvatus) tai kandidaatin (varhaiskasvatus) tutkinto tai soveltuva ammattikorkeakoulututkinto (varhaiskasvatus) sekä riittävä johtamistaito (Varhaiskasvatuslaki 540/2018 § 31) tai lain 75§:n siirtymäsäännöksen mukainen kelpoisuus.

Eduksi katsotaan kasvatustieteen maisterin tutkinto ja valmius kasvatustieteen maisteritutkinnon suorittamiseen.

Tehtävässä edellytetään:
- aikaisempaa kokemusta toimimisesta vähintään varhaiskasvatusyksikön varajohtajan tehtävässä
- varhaiskasvatusta ja esiopetusta ohjaavien asiakirjojen, suunnitelmien ja säädösten laaja-alaista perehtyneisyyttä ja hallintaa
- tavoitteellista, kehittämismyönteistä ja osallistavaa johtamisotetta
- hyviä vuorovaikutus-, neuvottelu- ja viestintätaitoja
- moniammatillisen tiimityön ja verkostoyhteistyön ohjaustaitoja
- tietoteknisiä taitoja ja sähköisten järjestelmien hallintaa
- hyvää suullista ja kirjallista suomen kielen taitoa

Tehtävään valittavan on esitettävä nähtäväksi rikosrekisterilain 6.2 §:n tarkoittama rikosrekisteriote.
Tartuntatautilaki velvoittaa alle kouluikäisten kanssa työskentelevien tuberkuloositartuntariskin selvittämisen.

Arvostamme:
- näkemystä ja kokemusta varhaiskasvatuksen yksikkötason johtajuuden kehittämisestä
- kokemusta varhaiskasvatusyksikön johtajana toimimisesta
- näkemystä inklusiivisen ja moninaisen varhaiskasvatuksen toteuttamisesta ja johtamisesta
- itsensä johtamisen taitoa
- positiivista asennetta
- riittävää englannin kielen taitoa

Espoossa jokaisella työpäivälläsi on merkitys: parannat kaupunkilaisten arkea!

Arvostamme osaamistasi ja kannustamme sinua ylläpitämään ja kehittämään ammattitaitoasi. Mahdollistamme sen tarjoamalla monipuolista täydennyskoulutusta, ja tuemme esimerkiksi suomen kielen opiskelua. Tarjoamme myös hyvät henkilöstöedut (mm. lounas-, liikunta- ja työmatkaetu sekä apua vuokra-asunnon hankintaan). Olemme sitoutuneet toteuttamaan työyhteisössämme yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta. Haluamme, että meillä työskentelee niin eri-ikäisiä ja eri sukupuoliin kuin eri kieli-, kulttuuri- ja vähemmistöryhmiin kuuluvia ammattilaisia.

Jos sinulla on kysyttävää tehtävästä, ole yhteydessä lisätietojen antajaan. Mikäli sinulla on erityistarpeita liittyen esim. työpaikan esteettömyyteen tai olosuhteisiin, voit myös lähettää kysymyksesi keha.rekrytointi@espoo.fi. Selvitämme asian paljastamatta henkilöllisyyttäsi.

Lue työstä, jolla on merkitystä: https://www.esitteemme.fi/espoonrekry/MailView/
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.kuntarekry.fi/tyoavain/ESPOO-03-960-24/fi_FI