Sosiaalityöntekijän sijaisuudet (lastensuojelun a, Keski-Suomen hyvinvointialue
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 16.4.2024
  • Hae viimeistään 5.8.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Tarjoamme eri mittaisia SOSIAALITYÖNTEKIJÄN sijaisuuksia Keski-Suomen hyvinvointialueella

- lastensuojelun avohuollossa
- lastensuojelun sijaishuollossa ja
- lastensuojelun jälkihuollossa

Voit toimia sosiaalityöntekijän sijaisuuksissa
- jos olet laillistettu sosiaalityöntekijä tai
- opiskelet sosiaalityöntekijäksi ja olet suorittanut hyväksytysti sosiaalityön perus- ja aineopinnot sekä käytännön harjoittelun.

Työtä on tarjolla eri paikkakunnilla Keski-Suomen alueella.

Jätä hakemus linkistä ja olemme sinuun yhteydessä, kun meillä on tarjolla sinulle sopiva sijaisuus. Hakulomakkeella voit ilmoittaa missä yksiköissä ja millä paikkakunnilla haluaisit työskennellä.

LASTENSUOJELUN AVOHUOLTO on palveluiden kokonaisuus, jonka tarkoituksena on tukea ja edistää lapsen kasvua ja kehitystä sekä vanhempien mahdollisuuksia vastata lapsen tarpeisiin. Sosiaalityöntekijä tekee lastensuojelun avohuollossa asiantuntijatyötä, johon kuuluu työskentely lapsen ja hänen läheisten kanssa, avohuollon tukitoimien järjestäminen ja arviointi, lapsen kiireellinen sijoitus sekä huostaanoton valmistelu. Avohuollon sosiaalityötä tehdään lähellä asiakasta, avohuollon tiimeissä. Hyvinvointialue on jaettu neljään alueeseen ja avohuollon tiimejä on yhteensä 12, joista yksi tiimi on keskittynyt kotouttamisvaiheen lastensuojelutyöhön, kahden tiimin toiminta on enemmän päivystysluonteista ja yksi tiimi on liikkuva.

SIJAISHUOLLON sosiaalityötä tehdään kahdessa keskitetyssä tiimissä, joista työntekijät liikkuvat asiakkaiden luokse ympäri maakuntaa ja maata. Lapsen sijaishuollolla tarkoitetaan huostaan otetun lapsen hoidon ja kasvatuksen järjestämistä kodin ulkopuolella. Sijaishuollon tehtävänä on turvata sijaishuollossa olevan lapsen tasapainoinen kehitys sekä hyvinvointi lapsen yksilöllisten tarpeiden ja ikätason mukaan. Lapsen asioista vastaava sosiaalityöntekijä on vastuussa lapsen hoidosta ja huolenpidosta sijaishuollossa. Yksikössämme on lisäksi sijaishuollon ohjaus- ja tukitiimi Koivikko (perhehoitoyksikkö Koivikko ja laitosohjaus Koivikko), jossa valmennetaan perhehoitajia, tehdään perhehoidon tukityötä ja selvitetään sijaishuoltopaikkoja lastensuojelun sijoitusta tarvitseville lapsille sekä lyhytaikaisiin että pitkäaikaisiin sijoituksiin.

JÄLKIHUOLLON sosiaalityötä tehdään keskitetyissä tiimeissä, joista työntekijät liikkuvat asiakkaiden luokse ympäri maakuntaa ja maata. Jälkihuollon tiimit vastaavat asiakassuunnitelmaan perustuen sosiaalipalvelujen järjestämisestä 18 vuotta täyttäneelle nuorelle sijaishuollon tai avohuollon tukitoimena tapahtuneen sijoituksen päättymisen jälkeen. Jälkihuollon sosiaalityö on suunnitelmallista asiakas- ja asiantuntijatyötä, jonka tavoitteena on tukea nuoren itsenäistymistä ja aikuistumista, vahvistaa nuoren toimintakykyä ja vähentää syrjäytymisen riskiä. Jälkihuollon sosiaalityöntekijänä järjestät ja koordinoit nuorelle hänen tarvitsemiaan palveluja ja tukea, perustuen yhdessä laadittuun asiakassuunnitelmaan.

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät sosiaali- ja terveydenhuollon työ- ja virkaehtosopimuksen mukaisesti (SOTE-sopimus). Virkasuhteessa noudatetaan koeaikaa. Virkaan valittavan tulee pyydettäessä esittää terveydentilaa koskeva selvitys. Valitun on ennen tehtävän vastaanottamista esitettävä nähtäväksi lain 504/2002 mukainen lasten kanssa työskentelevän rikostaustan selvittämiseksi tarpeellinen rikosrekisterin ote.

Lämpimästi tervetuloa meille työkaveriksi!
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.kuntarekry.fi/tyoavain/591460/fi_FI