Tutkija, Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten sekä työ- ja eli
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 15.4.2024
  • Hae viimeistään 2.5.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Vuoden 2025 alussa työvoimapalveluiden järjestämisvastuu siirtyy valtiolta kunnille tai kuntien muodostamille työllisyysalueille. Uudistuksen yhteydessä lukuisia työvoima- ja koto-palveluiden seurantaan ja arviointiin liittyviä tehtäviä tullaan keskittämään KEHA-keskukseen. KEHA-keskuksen tehtävä on mm. arvioida uusien työllisyysalueiden ja järjestettyjen palveluiden tuloksellisuutta, vertailla alueita keskenään sekä vastata keskitetysti muusta palveluiden järjestämiseen liittyvästä kansallisesta tiedontuotannosta.

Työvoima- ja koto-palveluiden arviointi sisältää mm. palvelujärjestelmälle asetettujen valtakunnallisten tavoitteiden seurantaa, palveluiden järjestämiselle asetettujen kriteerien seurantaa, palveluiden resurssoinnin kansallista vertailua sekä yksittäisten lakisääteisten prosessien tuloksellisuuden analysointia. Lisäksi KEHA-keskuksen tehtävänä on objektiivisesti vertailla työllisyysalueita keskenään ja levittää etenkin järjestämiseen liittyviä hyviä käytäntöjä eteenpäin ylialuerajojen. Työvoimapalveluiden arvioinnin lopputuote on vuosittain laadittava alueellinen ja kansallinen asiantuntija-arvio, joka sisältää KEHA-keskuksen näkemyksen siitä millä tavoin eri työllisyysalueet ovat uusia tehtäviään toteuttaneet. Arvioinnin lisäksi KEHA-keskus tulee samalla kehittämään TE-palvelujärjestelmää palvelevaa tutkimus- ja selvitystoimintaa sekä ennakointia valtakunnallisesti.

Nyt haettavana oleva tutkijantehtävä on uusi. Haettava tutkija vastaa työvoima- ja koto-palveluihin liittyvistä vaativista asiantuntija- ja tiedontuotantotehtävistä. Tutkijan tehtävänä tulee vuoden 2024 aikana olemaan alueellisten ja kansallisten arviointiprosessien suunnittelu sekä muut erikseen määritettävät tutkimustehtävät. Vuodesta 2025 eteenpäin tutkija vastaa erikseen määritettävän suuralueen (mm. Varsinais-Suomi ja Satakunta) ja sen alle sijoittuvien työllisyysalueiden arvioinnista ja seurannasta. Tutkija osallistuu alueellaan käytäviin yhteistyö- ja seurantakeskusteluihin KEHA-keskuksen edustajana. Lisäksi tutkija koordinoi KEHA-keskuksen, ELY-keskusten ja työllisyysalueiden välistä arviointiin liittyvää yhteistyötä alueellaan.

Haettava tehtävä sisältää myös mahdollisuuden erikoistua tutkimuksellisesti tietyn TE- ja koto-palveluihin liittyvän teeman kansalliseksi erityisasiantuntijaksi. Alustavia erikoistumisteemoja voivat olla mm.: aktivointipalveluiden vaikuttavuus ja erilaiset palvelupolut, työttömyysturvaprosessit ja etuuksien käyttö, julkisen työnvälityksen tehokkuus ja osaamisen kehittäminen, monialaisen yhteistyön kehittäminen sekä työvoimapalveluiden työllisyysvaikutukset. Erikoistuminen pohjautuu ensisijassa valittavan henkilön osaamiseen ja intresseihin.

Tehtävä sisältää:
TE- ja koto-palveluiden alueellisten ja kansallisten arviointiprosessien toimeenpanoa
Arvioinnin tietopohjan, tietolähteiden ja keskeisten mittarien määrittelyä
Alueellisiin yhteistyö- ja seurantakeskusteluihin osallistuminen.
Arvioinnin lopputuotteena syntyvien säännöllisten raporttien julkaisua
Muut tutkimus- ja selvitysluonteiset tehtävät
Sidosryhmäyhteistyötä sekä erilaisten verkostojen käynnistämistä.

Tutkija tulee työskentelemään: "TE- ja koto-palveluiden tiedolla johtaminen -hankkeessa (TIJO) ". Hanke vastaa KEHA-keskuksen tiedolla johtamisen toiminnon rakentamisesta.

Työtehtävän virkapaikka voi sijaita missä tahansa ELY-keskuksen tai TE-toimiston toimipisteessä.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://valtiolle.fi/tyoavain/4332/fi_FI