Tietosuoja-asiantuntija, Kuopion kaupunki
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 11.4.2024
  • Hae viimeistään 3.5.2024
  • Palkkaus: 4269€/kk
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Kuopion kaupungin Tietohallinnossa on haettavana tietosuoja-asiantuntijan tehtävä 2.5.2024 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Tehtävänäsi on Työllisyyspalvelun ja Kuopion työllisyysalueen osalta 2024-2025:
antaa neuvontaa ja ohjausta tietosuojaan liittyvästä lainsäädännöstä ja alakohtaisesta erityislainsäädännöstä, sekä kouluttaa henkilöstöä tietosuojasta sekä alakohtaisesta lainsäädännöstä ja henkilötietojen käsittelystä,
suunnitella, ohjeistaa ja kouluttaa työllisyyspalvelun ja Kuopion työllisyysalueen tietosuojaprosessin (esim. henkilötietojen käsittelyn menettelyt ja poikkeamien käsittely), osallistua rekistereitä koskevan tietosuojadokumentaation toteuttamiseen ja ajantasaisena pitämiseen, tiedottaa henkilöstölle kaupungin tietosuojalinjauksista ja ohjeista, sekä niiden muutoksista, seurata lainsäädännön, linjausten ja ohjeiden noudattamista, sekä tietosuojalainsäädännön ja alakohtaisen lainsäädännön muutoksia ja tiedottaa muutoksista työllisyyspalvelun johdolle, antaa tukea henkilötietojen tietoturvaloukkausten käsittelemistä ja dokumentoinnissa, toimia Kuopion kaupungin tietosuojaryhmän sihteerinä ja muissa erikseen sovituissa ryhmissä,
toimia tietosuojavastaavan antaman ohjauksen mukaisesti, sekä raportoida tietosuojan tilasta tietosuojavastaavalle.

Vuodesta 2026 alkaen tehtävässä toimitaan tietosuoja-asiantuntijana kaupunkitasoisesti.

Tietosuojavastaavan vuosiloman sijaisena vastaat erityisesti rekisteröityjen, rekisterinpitäjän ja tietosuojaviranomaisen yhteydenottojen käsittelystä, neuvonnasta ja ohjauksesta, sekä annat neuvontaa kaupungin yksiköiden henkilötietojen tietoturvaloukkausten käsittelemisestä ja dokumentoinnista.

Tietosuoja-asiantuntijana hyödynnät tehtävässäsi Kuopion kaupungin tietosuojaprosessia, olemassa olevaa yleistä ohjeistusta ja materiaalia, sekä saat tukea ja perehdytystä kaupungin tietosuojavastaavalta.

Kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto, vähintään 2 vuoden kokemus julkisen hallinnon tietosuojavastaavan tai tietosuoja-asiantuntijan tehtävässä toimimisesta sekä hyvä suomen kielen kirjallinen ja suullinen taito.
Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää vahvaa osaamista EU:n yleisestä tietosuoja-asetuksesta ja kansallisesta tietosuojalaista ja näiden soveltamisesta, julkisen hallinnon erityislainsäädännön tuntemus (julkisuuslaki, tiedonhallintalaki), sekä kykyä henkilötietojen käsittelytoiminnan kehittämiseen ja itsensä johtamiseen. Hakijan eduksi luetaan tietosuojavastaava -tai muu tietosuojakoulutus, työllisyyspalvelua koskevan lainsäädännön osaaminen ja kunnan hallinnon tuntemus sekä hyvä englannin kielen taito.

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen tehtäväkentän ja merkityksellisen työn, joka sisältää päivittäin uusia haasteita kehittyä osana isoa organisaatiota. Lisäksi tarjoamme hyvän perehdytyksen tehtävään, etätyömahdollisuuden ja mahdollisuuden jatkuvaan oppimiseen. Käytössäsi on jaksamista ja hyvinvointiasi tukevia etuja esim.: ePassi, työmatkaetu, henkilökunnan hyvinvointikortti ja työterveyshuolto.

Työaika: 36,25 h/vko
Tehtäväkohtainen palkka 4269 €/kk.
Tehtävän täytössä noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa.

Kuopion kaupunki kannustaa anonyymiin rekrytointiin, ja siksi mm. tämä rekrytointi toteutetaan anonyymisti. Anonyymin rekrytoinnin tavoitteena on kohdentaa huomio hakijan motivaatioon tehtävää kohtaan, ammatilliseen osaamiseen sekä työkokemukseen. Täytä hakulomake normaalisti. Huomioi hakemusta kirjoittaessasi, että se noudattaa anonymiteetin periaatteita.
Esihenkilö valitsee haastateltavat henkilöt anonyymin yhteenvedon perusteella eikä siinä ole nähtävissä hakijan nimeä, ikää, sukupuolta tai äidinkieltä.
Kun hakijat on kutsuttu haastatteluun, anonymiteetti päättyy ja rekrytoiva esihenkilö voi tutustua tarkemmin haastatteluun kutsuttujen hakijoiden tietoihin.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.kuntarekry.fi/tyoavain/589721/fi_FI