Ympäristöasiantuntija, Satakuntaliitto
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 5.4.2024
  • Hae viimeistään 3.5.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Ympäristöasiantuntija osallistuu ensisijaisesti maakuntakaavan valmisteluun, voimassa olevien maakuntakaavojen toteuttamisen edistämiseen ja seurantaan sekä maakuntakaavaan liittyviin viranomaistehtäviin. Ympäristöasiantuntija vastaa ympäristövaikutusten arvioinnista ja ympäristöä koskevien suunnittelumenetelmien kehittämisestä. Lisäksi ympäristöasiantuntija osallistuu merialuesuunnitteluun sekä maakuntasuunnitelman ja -ohjelman valmisteluun ja huolehtii SOVA-lain soveltamisesta Satakuntaliiton suunnittelu- ja ohjelmatyössä.

Ympäristöasiantuntija työskentelee alkuvaiheessa vuosina 2024 - 2025 ilmastotyöhön liittyvän hankkeen projektipäällikkönä ja perehtyy ympäristöasiantuntijan tehtäviin vanhemman kollegan työparina. Pitkä perehdytysjakso mahdollistaa tiedon siirtämisen joustavalla tavalla ja vahvistaa osaamista ja kykyä toimia tehtävässä itsenäisesti. Alueiden käytön toimialalla työskentely perustuu pääsääntöisesti eri alojen asiantuntijoiden väliseen yhteistyöhön. Toimialan tehtävissä korostuu myös kuntien, viranomaisten ja muiden sidosryhmien kanssa tehtävä yhteistyö ja toimiminen erilaisissa verkostoissa.

Tehtävän kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja laaja-alainen kokemus ympäristöalan tehtävistä. Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää maankäyttö- ja rakennuslain lisäksi ympäristölainsäädännön, kuten luonnonsuojelun, ympäristönsuojelun ja vesien- ja merenhoitoa sekä ympäristövaikutusten arviointia koskevan lainsäädännön osaamista. Edellytyksenä on hyvä suomen kielen kirjallinen ja suullinen taito. Arvostamme myös hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja sekä kykyä toimia itsenäisesti ja vastuullisesti. Eduksi luetaan hyvä Satakunnan alueellinen tuntemus. Työtehtävien hoito edellyttää oman auton käyttöä.

Tarjoamme joustavan työajan, nykyaikaiset työvälineet, mahdollisuuden osittaiseen etätyöhön sekä kattavat työsuhde-edut (liikunta, kulttuuri- ja lounasetu ja laajat työterveyshuollon palvelut).

Työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva. Valitun on ennen tehtävän vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan. Rekrytoinnissa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Haku tehtävään tapahtuu sähköisesti Kuntarekry-järjestelmän kautta osoitteessa: www.kuntarekry.fi.

Tehtävään osoitettu hakemus tulee olla perillä viimeistään 3.5.2024 kello 15:00 mennessä.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.kuntarekry.fi/tyoavain/594571/fi_FI