Merikapteeni, IHA-Lines Oy Helsinki Cruises
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 4.4.2024
  • Ilmoitus on toistaiseksi voimassa
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Matkustaja-aluksen päällikkö Helsinkiin

Tehtävä: Matkustaja-aluksen päällikkö. Kokenut ja varma matkustaja-aluksen päällikkö palkataan Helsinkiin ja Helsingin ja Suomen saaristoa esittelevien matkustaja-alusten päälliköksi.

Doris-laivat ovat kokoluokassaan maailmanluokan edelläkävijäaluksia ja mm. Vuoden palveluyritys -palkinnon voittaneen helsinkiläisen risteilyvarustamon jykeviä ja teknisesti edistyneitä kaksikoneisia ja osastoiturunkoisia matkustajalaivoja, joilla toimii tunnetut ravintolat. Laivoilla toteutetaan sekä säännöllistä reittiliikennettä että yksityistilaisuuksia ja tapahtumia.

Tehtävä edellyttää kokemusta kaksikoneisten alusten tarkasta käsittelystä sekä huolellisesta ja varmasta manöveerauksesta myös hyvin pienissä ja kapeissa salmissa ja satama-altaissa.

Tehtävä edellyttää sekä päällikön että konepuolen pätevyyskirjaa. Pätevyyskirjavaatimuksena on vähintään kotimaanliikenteen laivurin pätevyyskirja sekä lisäksi vähintään koneenhoitajan pätevyys. Lisäksi tehtävässä vaaditaan mm. voimassa oleva EA ja merimieslääkärin todistus kelpoisuudesta tehtävään sekä henkilö-/pakettiauton ajokortti. Helsingin satamien ja Helsingin saariston ja Helsingin ja Tammisaaren välisen saariston tuntemus on eduksi tehtävään oppimisessa.

Operoitavissa matkustaja-aluksissa on kahdet pääkoneet ja kahdet apukoneet, keulapotkurit sekä kattavasti monenlaista tekniikkaa.

Osastoiturunkoinen Doris-laiva on rakennettu Suomessa Itämeren liikennöintialueelle Tallinnan liikenteeseen 1990-luvun alussa. Doris on rakennettu 250 matkustajalle ja asiakastilat ovat kolmessa kerroksessa.

Laajarunkoisempi ja uudempi osastoiturunkoinen Doris II on rakennettu Suomessa 2009-2011 ja alus oli ensimmäinen EU 2017 säädösten mukaan rakennettu alus koko EU:ssa. Laiva näytti valmistuessaan esimerkkiä koko maailman laivanrakennusteollisuudelle ja EU- ja maailmantason kärkeä oleva laiva on voittanut Helsingin kaupungin ympäristöpalkinnon suunnannäyttämisestä.

250 ja 200 matkustajalle rakennetuilla laivoilla toimii à la carte -ravintolat ja keittiöt järjestelmineen.

Laivoilla toteutetaan kymmenittäin erilaisia yksityistilaisuuksia sekä säännöllistä reitti- ja risteilyliikennettä, myös Helsingin ja Tammisaaren välillä. Paikallisesti järjestetään muutaman tunnin mittaisia saaristoristeilyjä ja lounasristeilyjä ja illallisristeilyjä. Yksityistilaisuuksina toteutetaan erilaisia tilausmatkoja ja tilausristeilyjä yrityksille, julkiselle sektorille, konferensseille sekä yksityisille tahoille, kunkin seurueiden toiveiden mukaan.

Työ on tiimityötä yhdessä muun miehistön ja henkilöstön kanssa - risteilyvieraiden toiveiden ja kokemusten onnistumiseksi hyvin ja luotettavasti.

Valittavan henkilön taipumuksista riippuen aluksen päällikön työ sisältää tyypillisesti myös alusten huolto- ja ylläpitotehtöviä sekä asiakaspalvelu- ja tiimityötä muiden muassa risteilyjen, yksityistilaisuuksien ja ajopäivien valmistelussa sekä risteilyvieraiden vastaanottamisessa, mikä on risteilyvieraille tärkeä osa kokemusta heidän saapuessaan laivalle.

Työ edellyttää sujuvaa kielitaitoa vähintään suomeksi ja englanniksi. Miehistön työkieli on suomi ja miehistö on kielitaitoista ja usealla miehistön jäsenellä on monipuolinen työkokemus ja monialainen koulutustausta.

Normaaleina vuosina pääosa risteilyvierasta on yritysasiakkaita ja erilaisia työelämän seurueita. Yli 75 % kävijöistä on Helsingin seudulta. Työ on myös Suomen ja rannikon ruokakulttuurin sekä luonnon ja saariston esittelyä parhain päin, edustustehtävänä Suomen kansainvälisille vieraille ja matkailijoille.

IHA-Lines Oy Helsinki Cruises on yksityinen suomalainen risteilyvarustamo ja monialainen tapahtuma- ja ravintola-alan toimija, joka on voittanut mm. Vuoden palveluyritys -palkinnon sekä Helsingin kaupungin ympäristöpalkinnon.

Työtä on tarjolla purjehduskauden 2024 ajaksi.

Aluksilla ei ole mahdollista asua eikä yöpyä työsuhteen aikana.

Muualta päin olevia työntekijöitä voidaan tarvittaessa auttaa asumisen ja majoituksen järjestämisessä Helsingin seudulla.

Tehtävään voi halutessaan hakea myös osa-aikaista työtä etsivä kokenut henkilö. Tehtävä täytetään sopivan / sopivien henkilöiden löydyttyä.

Esittele itsesi ja lähetä hakemus ja CV sähköpostitse ihalines@ihalines.fi

Hae työpaikkaa osoitteesta