Muu sosiaalialan ohjaaja ja neuvoja, Jyvälän Setlementti ry
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 25.3.2024
  • Hae viimeistään 13.5.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Jyvälän Setlementti ry etsii kuntouttavalle työtoiminnalle, jota Jyvälässä kutsutaan JyväKunnarit -toiminnaksi, vastuuvalmentajaa 1.8.2024 alkaen 31.12.2025 asti sekä vuoden 2026 loppuun ja mahdollisesti senkin jälkeen rahoituspäätöksestä riippuen. Työhön voi yhdistää oppisopimuskoulutuksen esim. työvalmennuksen erikoisammattitutkintoon.

JyväKunnarit -työtoiminnan tarkoituksena on tukea osallisuutta, ehkäistä pitkäaikaistyöttömyyden syntymistä ja jatkumista ja siihen liittyviä lieveilmiöitä sekä tukea asiakkaita kohti työllistymistä. JyväKunnarit -toimintaa tarjotaan neljän eri palvelukokonaisuuden kautta. Niitä ovat starttivalmennus, toimintakykyä vahvistava palvelu, työhön tai koulutukseen tähtäävä palvelu sekä osallisuutta tukeva palvelu. Työtoiminta sisältää ryhmämuotoista valmennusta ja työpajoja, yksilöohjausta, työskentelyä eri työtehtävissä sekä vierailukäyntejä ja retkiä hyvinvointiin ja työllistymiseen liittyvissä kohteissa.

Ryhmätoiminnassa käsitellään mm. hyvinvoinnin, työllistymisen edistämisen sekä arjen- ja elämänhallinnan teemoja. Asiakkaiden työtoimintatehtävät rakentuvat niin Jyvälän tarpeiden, kuin asiakkaiden omien vahvuuksien, osaamisen ja tavoitteiden pohjalta. Työtehtäviä ovat mm. kiinteistönhuollon tehtävät, kahvitukset, leipominen, tilojen siistiminen, kädentaidot, tilaisuuksien ja tapahtumien suunnittelu ja järjestäminen, ryhmänohjaus työpajoissa, apuohjaajan tehtävät kansalaistoiminnan ryhmissä ja hankkeissa, lasten leirien apuohjaus, leiriruokailuiden järjestäminen, musisointi, tiedonhaku ja dokumentointi, toimiston avustavat työt sekä sisällöntuotto (kuvat, videot ja tekstit) sosiaaliseen mediaan.

Vastuuvalmentajan tehtävänä on vastata toiminnasta, taloudesta ja raportoinnista toimintasuunnitelman mukaisesti sekä suunnitella ja toteuttaa toimintaa yhdessä työvalmentajan kanssa. Hän vastaa toiminnan viestinnästä, kehittämisestä ja verkostoyhteistyöstä sekä toimii tiimin lähiesihenkilönä sekä opiskelijoiden ja harjoittelijoiden ymv. yhdyshenkilönä.

Vastuuvalmentajalta edellytetään kokemusta työttömille suunnatun toiminnan koordinoinnista, talouden seurannasta, arvioinnista ja raportoinnista. Häneltä edellytetään kokemusta myös työttömien ohjauksesta ja heidän kanssaan toimimisesta sekä ryhmätoiminnan suunnittelusta ja ohjaamisesta. Lisäksi edellytetään monipuolisia viestintä- ja raportointitaitoja sekä itsenäistä työotetta, hyvää yhteistyökykyä ja verkostoitumistaitoja. Esihenkilökokemus sekä ForeAmmatti -järjestelmän käyttökokemus katsotaan eduksi. Hakijalta edellytetään sosiaali- ja terveysalan korkeakoulututkinto tai vastaava opistoasteinen koulutus sekä perehtyneisyys työ- ja toimintakyvyn sekä työllistymisen edellytyksiä arvioivan palvelun tuottamiseen.

Jyvälän Setlementti ry on sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka kouluttaa ja kasvattaa sekä järjestää toimintaa ja tapahtumia kaikenikäisille ihmisille Jyväskylän seudulla. Jyvälä järjestää hyvinvointia tukevaa sivistys-, koulutus-, kasvatus-, harrastus- ja kansalaistoimintaa. Jyvälän yhteiskunnallinen vaikuttavuus kohdistuu erityisesti ihmisten voimavarojen vahvistamiseen, yksinäisyyden ja syrjäyttävän kehityksen ehkäisyyn, työllisyyden tukemiseen ja maahanmuuttajien kotoutumiseen.

Mukavana ja avoimena sekä joustavana ja ketteränä työyhteisönä Jyvälä tarjoaa muun muassa mahdollisuuden päästä vaikuttamaan JyväKunnarit -toiminnan kehittymiseen, tilaisuuden tehdä setlementtiarvojen mukaista työtä ja hyödyntää omia verkostoja. Jyvälän vahvuutena on joustavuus, tekemisen vapaus, mahdollisuus uuden oppimiseen sekä omaan työhön vaikuttamiseen. Jyvälässä on joustava työaika ja mahdollisuus tehdä etätyötä. Työssä noudatetaan yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta.

Ansioluettelo ja vapaamuotoinen hakemus toimitetaan sähköpostitse 13.5.2024 mennessä osoitteeseen helena.huovila(at)jyvala.fi. Perustele hakemuksessa, miksi juuri sinut tulisi valita tehtävään. Lisätietoja antaa toiminnanjohtaja Helena Huovila, p. 040 522 5448. Puhelintiedustelut 5.4. ja 6.5. klo 9-11.30. Haastattelut pidetään 5.6. ja/tai 6.6.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta mailto:helena.huovila@jyvala.fi