Henkilökohtainen avustaja, Lappalainen Niina-Susanna
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 19.3.2024
  • Hae viimeistään 31.5.2024
  • Palkkaus: 14,50€/t
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Niina-Susanna Lappalainen etsii henkilökohtaista avustajaa itselleen.

Olen vaikeasti vammainen, mutta elämäniloinen ja huumorista pitävä nuorekas nainen. Asun Invalidiliiton Asumispalvelut Oy:n Validia-palveluiden Kajaanin asumispalveluyksikössä. Toimin itse henkilökohtaisen avustajan työnantajana, jossa minua avustaa edunvalvojani.

Tarvitsen apua kaikissa päivittäisissä toiminnoissani. Saan peruspalvelut asumispalveluyksiköstä, mutta tarvitsen sen lisäksi henkilökohtaista avustamista ja huolenpitoa vaativiin tehtäviin myös oman henkilökohtaisen avustajan kotona ja kodin ulkopuolella. Avustajan työhön kuuluu myös taloudenpitoa, kuten pankkiasioinnit, kaupassa käynnit ja tapahtumien kirjaaminen. Avustaja on mukana kuntoutuksissa ja vapaa-ajan toiminnoissa, kuten elokuvissa, peleissä, konserteissa, teatterissa.
Tarvitsen avustamista myös sosiaalisen vuorovaikutuksen ylläpitämisessä. Olen kiinnostunut myös vierailuilla käymisistä, joihin toivon myös avustajani pystyvän osallistumaan.

Avustajan työssä tarvitaan itsenäiseen työhön pystyvää henkilöä, joka on joustava, ahkera, järjestelytaitoinen. Jokainen henkilökohtaisen avustajan työpäivä on erilainen ja työtehtävät ja niiden tekeminen vaihtelevat. Työn positiivinen puoli on joustavuus ja ihmisläheisyys sekä se, että henkilökohtaisen avustajan työ on käytännössä avustamista konkreettisin tavoin. Hyvät työelämän taidot sekä vuorovaikutustaidot ovat tässä työssä eduksi. Ehdoton edellytys on luottamus ja vaitiolovelvollisuus. Luottamus tulee esiin työtehtävien hoitamisessa sekä vastuullisuudessa työtä kohtaan.

Henkilökohtaisen avustajan ja vammaisen henkilön eli työnantajan suhde on työsuhde, jossa noudatetaan työsopimukseen kirjattuja käytäntöjä. Henkilökohtaisen avustajan työssä ei ole kelpoisuusehtoja, joten sinun ei tarvitse olla hoitoalan koulutusta omaava.

Työ sopii hyvin myös esimerkiksi opiskelijalle. Työ on varsinaisen henkilökohtaisen avustajan loman aikainen sijaisuus. Työ alkaa n. kahden viikon mittaisella perehdytyksellä. Myöhemmin voi olla mahdollisuus uusiin sijaisuuksiin.
Työ voi alkaa jo aiemminkin tai myöhemmin kesällä.

Hakemukset ja yhteydenotot sähköpostitse edunvalvoja Raimo Lappalaiselle, rlappalainen1@gmail.com.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta mailto:rlappalainen1@gmail.com