Personliga assistenter, Kommunernas socialtjänst k.f., KST
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 13.2.2024
  • Hae viimeistään 31.5.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Är du en person som tycker om att hjälpa och stödja människor i deras vardag? Kanske du är studerande och vill ha ett jobb på sidan av dina studier? Då kan arbete inom personlig assistans vara något för dig. Vi på Kommunernas socialtjänst k.f. (KST) anställer fortlöpande personliga assistenter och kan erbjuda både tillsvidareanställning och mindre uppdrag.

Nedan följer korta beskrivningar av de uppdrag som behöver tillsättas:

- Personlig assistent sökes för 20h/vecka till en 44-årig kvinna. I uppdraget ingår att stöda klienten i t.ex. vardagssysslor och hushållssysslor. Arbetstiden vardagar, dagtid. Anställningen inleds omgående och fortgår tills vidare.

- Personlig assistent sökes för uppdrag om ca 5h/vecka till rullstolsburen man, 76 år, för fritidsaktiviteter, t.ex. promenader. I uppdraget ingår hygienuppgifter, hjälpa klienten på toaletten osv. Arbetstiderna kan kommat att variera och arbetet inleds från och med mars och fortgår tills vidare.

- Personlig assistent sökes till 64 årig kvinna med ALS. Omfattning ca 16-20h/vecka, helger och röda dagar ingår. I uppdraget ingår hantering av olika apparater, t.ex. byte av trakeostomislang. Inskolning för hantering av apparater erbjuds. Uppdraget inleds omgående och är tidsbestämt.

- Personlig assistent sökes till kognitivt nedsatt man, 41 år, för fritidsaktiviteter i form av simning. Till följd av epilepsidiagnos behöver assistenten vara med i poolen och vara kapabel att hantera klienten vid eventuella anfall i vattnet. Uppdragets omfattning är ca 3h/vecka. Arbetstiden kan komma att variera och uppdraget inleds enligt överenskommelse och fortgår tills vidare.

-Personlig assistent sökes till 69 årig man för fritid. Omfattningen är 40h/månad. I uppdraget ingår att följa med klienten vid eventuella fritidsintressen och stödja klienten att delta i samhällelig verksamhet utanför hemmet. Omfattning på uppdraget är max 40h/månad. Uppdraget inled omgående och fortgår tills vidare.

- Personlig assistent sökes för 55h/månad, vardagssysslor och max 30h/månad för fritid till en 28-årig man. I uppdraget ingår att stöda personen i sina vardagliga sysslor i hemmet samt uppmuntra och stöda klienten i att ha en aktiv fritid, intressen finns för t.ex. träning, promenader och IT. Arbetet inleds enligt överenskommelse och fortgår till 31.10.2024, med möjlighet till förlängning.

- Personlig assistent sökes till 38 årig kvinna med EDS och synnedsättning för vardagssysslor. Omfattningen är 20h/vecka 4h/dag vardagar, röda dagar ingår inte. I uppdraget ingår att stöda klienten i dennes vardag genom hjälp med näringsintag, förflyttningar och övriga vardagssysslor. Uppdraget inleds omgående och fortgår tills vidare.

- Personlig assistent till vikariepool sökes. Som vikariepool är uppdragen ambulerande, tiderna kan variera men främst utförs arbetet måndag-fredag. Eventuella helger och kvällar kan förekomma. Körkort och bil är en förutsättning för möjlighet till anställning då uppdragen finns runtom på hela Åland. Arbetet inleds 01.06.2024 och fortgår tillsvidare.

-Sommarvikarier för olika uppdrag sökes, deltids och heltidsuppdrag finns. Tidsperioden varierar från juni-augusti/september.

Att jobba som personlig assistent är varierande. Det kan bland annat innebära att du hjälper klienter med handling, matlagning, lättare hushållsarbeten, trädgårdsarbete, promenader samt deltar i olika fritidsaktiviteter tillsammans med klienten.

Vi söker dig som vill hjälpa andra människor i deras vardag. Som person behöver du vara omtänksam, ansvarstagande, pålitlig, respektfull och inkännande så att du kan förstå klientens behov. Du bör även ha en god samarbetsförmåga, ett gott tålamod samt en positiv inställning.

Erfarenhet av liknande arbete är meriterande men det är dina personliga färdigheter och egenskaper som är det viktiga i den här rollen. Goda kunskaper i svenska är ett krav.

Den uppgiftsrelaterade lönen för heltid är 2 367,34 €, samt eventuella erfarenhetstillägg. Intervjuer och anställningar sker fortlöpande.

Kommunernas socialtjänst k.f. har hand om all kommunal socialvård, förutom barnomsorg och äldreomsorg. Förbundet ska främja invånarnas hälsa och välfärd samt sträva efter en likvärdig service i alla kommuner. Vi har ca 300 anställda och är indelad i verksamhetsområdena; tidigt stöd för barn och familj; barnskydd; vuxensocialarbete; funktionsservice och sysselsättning samt organisationsstöd.

För närmare information kontakta Antonia Brandt, 018-532 863, antonia.brandt@kst.ax
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.kuntarekry.fi/se/jobbar/personliga-assistenter-554218/