Varhaiskasvatuksen erityisopettaja (veo), Suomussalmen kunta
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 7.2.2024
  • Hae viimeistään 31.7.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Varhaiskasvatuksen erityisopettaja työskentelee koko kunnan alueella kaikissa varhaiskasvatuksen yksiköissä sekä perhepäivähoidossa.

Lasten kanssa työskentelyn lisäksi työnkuvaan kuuluu henkilöstön konsultointia ja ohjausta arjen kuntouttavien toimintatapojen käyttöön. Perheiden kanssa tehtävä yhteistyö sekä monialainen yhteistyö muiden lasten hoitoon tai kuntoutukseen, kasvatukseen ja opetukseen liittyvien tahojen kanssa on työssä tärkeää. Tällaisia yhteistyötahoja ovat mm. neuvolan terveydenhoitaja, psykologi, terapeutit, perheohjaaja, sosiaalityöntekijä sekä koulun opettajat.

Lasten tuen tarpeiden kartoittaminen sekä tuen suunnittelu tehdään aina yhteistyössä vanhempien ja ryhmien kasvatushenkilöstön kanssa. Tarvittaessa hyödynnetään muiden asiantuntijoiden ammatillista tietämystä. Näin toimimalla uskomme lapsen saavan parhaan mahdollisen, yksilöllisen tuen kasvulleen ja kehitykselleen.

Tehtävään vaaditaan innostuneisuutta ja positiivista työotetta ja asennetta. Pidämme tärkeänä sitoutumista tiimityöskentelyyn sekä hyviä ja joustavia työyhteisötaitoja. Varhaiskasvatuksen erityisopettajalta vaaditaan kiinnostusta pedagogiikan kehittämiseen uuden varhaiskasvatuslain tavoitteiden mukaisesti sekä hyviä ryhmä- ja yksilöohjaustaitoja. Pätevien hakijoiden puuttuessa otetaan huomioon myös epäpätevät.

Kelpoisuusvaatimuksena on vähintään varhaiskasvatuslain (540/2018 §30) mukainen varhaiskasvatuksen erityisopettajan pätevyys tai siirtymäsäännöksen (75 §) mukaisesti kelpoisuus varhaiskasvatuksen opettajan tehtävään. Lisäksi olet suorittanut erityisopetuksen tehtäviin ammatillisia valmiuksia antavat opinnot, joista säädetään valtioneuvoston asetuksella tai sinulla on kasvatustieteen maisterin tutkinto ja pääaineena erityispedagogiikka (varhaiserityisopettajan koulutus).

Palkka ja palvelussuhteen ehdot määräytyvät OVTES liitteen 6 mukaan, koeaika on kuusi (6) kuukautta. Valitun on toimitettava hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan ja hänen tulee esittää lain 504/2002 mukainen rikosrekisteriote ennen sijaisuuden vastaanottamista, ellei näitä ole jo aiemmin työantajalle toimitettu.

Hakemukset sähköisesti Kuntarekry.fi -palvelun kautta. Hakemukseen on liitettävä kelpoisuutta osoittavat todistukset ja CV tai ansioluettelo pdf-tiedostoina. Alkuperäiset todistukset tulee esittää mahdollisen haastattelun yhteydessä.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.kuntarekry.fi/tyoavain/581727/fi_FI