Nuorisopalveluiden sijaisuudet, Jyväskylän kaupunki
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 24.1.2024
  • Hae viimeistään 12.6.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Haemme nuorisopalveluihin

SIJAISIA ERI TEHTÄVIIN

Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut on noin sadan työntekijän asiantuntijaorganisaatio. Teemme työtä nuorisolain mukaisesti alle 29-vuotiaiden nuorten ja nuorten aikuisten kanssa nuorten hyvinvoinnin, sosiaalisen vahvistumisen ja osallisuuden edistämiseksi. Nuorisopalveluiden työntekijät kohtaavat nuoria erilaisissa ympäristöissä ja työtä tehdään myös ilta-aikaan. Pääasiallinen tehtävä kaikissa nuorisopalveluiden tehtävissä on nuorten kohtaaminen, kasvatuksellinen ohjaaminen ja neuvonta yksilöinä ja ryhmissä. Työntekijät myös vaikuttavat nuorten kasvu- ja elinolojen parantamiseen. Nuorisopalvelut tuottaa nuorille niin ennaltaehkäiseviä kuin kohdennettuja toimintoja ja palveluita. Nuorisopalveluiden toiminta jakautuu viiteen eri toiminta-alueeseen: alueellinen nuorisotyö, erityisnuorisotyö, nuorten työpajatoiminta, yhteiset palvelut ja Nuorten talo.

Yleisimpiä työnimikkeitä meillä ovat nuorisonohjaaja, koulunuorisonohjaaja, työvalmentaja, etsivä nuorisotyöntekijä ja erityisnuorisotyöntekijä. Pätevyysvaatimuksena on pääsääntöisesti soveltuva korkeakoulututkinto sekä riittävä työkokemus nuorten parissa toimimisesta. Lyhyitä sijaisuuksia voidaan tarjota myös perustutkinnon omaaville, opintojen loppuvaiheessa oleville ja vähemmän kokemusta omaaville.

TOIMINTA-ALUEET JA TEHTÄVÄT

ALUEELLINEN NUORISOTYÖ perustuu kahdella alueella (itäinen ja läntinen) tehtävään nuorisotyöhön, jonka tukipisteenä ovat alueilla sijaitsevat seitsemän nuorisotilaa, kulttuurisen nuorisotyön keskus Veturitallit, nuorisoverstas, sekä liikkuvan nuorisotyön yksikkö. Alueellisen nuorisotyön pääkohderyhmänä ovat 13-18-vuotiaat nuoret. Toimintaa järjestetään lisäksi alakoulun yläluokkalaisille. Keskustassa sijaitsevan Veturitallien kohderyhmä ovat 13-29-vuotiaat nuoret. Alueellinen nuorisotyö organisoi katupäivystys Synkkiksen toimintaa perjantai-iltaisin ja nuorten suosimien tapahtumien aikaan sekä nuorisopalveluiden loma-ajan toimintaa. Alueellinen nuorisotyö tarjoaa nuorille ennalta ehkäisevää, mielekästä, nuorilähtöistä ja monipuolisia kokemuksia tarjoavaa vapaa-aikaa turvallisessa ympäristössä. Työtä tehdään pääsääntöisesti nuorten vapaa-ajalla eli iltaisin, viikonloppuisin ja loma-aikoina.

Nuorisotiloja on seitsemällä alueella eri puolella Jyväskylää: Tikkakoski, Palokka, Huhtasuo, Vaajakoski, Kuokkala, Keljonkangas ja Korpilahti. Nuorisotilojen lisäksi alueellisen nuorisotyön toiminta-alueelle kuuluvat Korpilahden nuorisoverstas (moottoripajatoimintaa, musapaja), liikkuvan nuorisotyön yksikkö (Nuorisopaku) sekä keskustassa sijaitseva Veturitallit.

ERITYISNUORISOTYÖTÄ tehdään erityisnuorisotyön ja etsivän nuorisotyön tiimeissä.

Erityisnuorisotyö on kohdennettua työtä ja työn tavoitteena on tavoittaa, kohdata, tukea ja auttaa kaikista heikoimmassa asemassa olevia nuoria. Työn keskiössä on myös palveluohjaus. Erityisnuorisotyöntekijöitä työskentelee Nuorten kohtaamispaikka Bostarilla Jyväskylän Keskustassa sekä monialaisessa Ankkuritiimissä. Lisäksi erityisnuorisotyö jalkautuu kadulle nuorten pariin Keskustan alueella.

Etsivä nuorisotyö tavoittelee erityisesti 15-28 - vuotiaita työelämän ja koulutuksen ulkopuolella olevia nuoria ja ohjaa heitä palveluiden piiriin.

NUORTEN TYÖPAJATOIMINTA tarjoaa valmennus-, ohjaus- ja opetuspalveluja 17-29 -vuotiaille jyväskyläläisille nuorille ja nuorille aikuisille. Toiminnallisissa pajoissa harjoitellaan työelämätaitoja, pysähdytään oman elämän ja hyvinvoinnin taitojen äärelle sekä suunnitellaan omaa tulevaisuutta yksilö- ja ryhmävalmennuksen avulla. Nuorten ohjaajina toimivat työvalmentajat, joista osalla työ painottuu yksilövalmennukseen.

Työvälineinä pajoilla ovat mm. ammatillinen työskentely, ilmaisun eri muodot, ruoanlaitto, liikunta, retkeily, erilaiset ammatilliset projektit sekä yksilökeskustelut pajan valmentajien kanssa. Tavoitteena on tukea nuoren työ- ja toimintakykyä sekä vahvistaa nuorta opintoihin, työelämään tai kiinnittymään muihin häntä tukeviin palveluihin.

YHTEISET PALVELUT tuottaa koko nuorisopalveluita läpileikkaavia palveluita ja toimintaa, esimerkiksi digitaalista nuorisotyötä, koulunuorisotyötä sekä osallisuuskasvatusta. Koulunuorisotyö kohdentuu erityisesti yläkouluikäisiin nuoriin, muut yhteisten palveluiden tuottamat palvelut koskettavat kaikkia alle 29-vuotiaita jyväskyläläisiä. Suurin tarve yhteisissä palveluissa on koulunuorisotyön sijaisilla, mutta sijaisia voidaan tarvita myös esim. Nuorisovaltuuston ja Lasten parlamentin kanssa työskentelyyn.

Koulunuorisotyön tavoitteena on tukea nuorten kasvua ja hyvinvointia sekä lisätä koulun yhteisöllisyyttä. Kouluissa tehtävää nuorisotyötä ovat mm. osallisuuskasvatus, nuorisotiedotus ja -neuvonta, kerho- ja harrastetoiminta, kiusaamisen ehkäisy, kodin ja koulun välinen yhteistyö, ryhmäytysten ja tapahtumien järjestäminen, oppilaskunta- ja tukioppilastoiminnan tukeminen, pienryhmien ohjaus, vertaissovittelu ja välituntitoiminta.

NUORTEN TALO kokoaa nuorten palveluita yhteen saman katon alle, jotta nuorten olisi helpompi löytää tarvitsemansa palvelut. Nuorten talossa nuorisopalveluiden työntekijöitä työskentelee Ohjaamossa. Ohjaamo on ennalta ehkäisevä matalan kynnyksen palvelu nuorille ja tarjoaa nuorille tietoa, neuvontaa ja ohjausta eri elämän osa-alueissa ja erilaissa nuorten kysymyksissä.

Tehtävät alkavat sopimuksen mukaan. Tehtävissä noudatetaan koeaikaa. Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaisesti (KVTES).

Valitun on ennen tehtävän vastaanottamista esitettävä nähtäväksi lain 504/2002 mukainen lasten kanssa työskentelevän rikostaustan selvittämiseksi tarpeellinen rikosrekisterin ote (joka ei saa olla 6 kk vanhempi).

Hakemuksia käydään läpi säännöllisesti ja sijaisuuksia täytetään tarpeen mukaan. Pidäthän hakemuksesi ja käytettävyytesi ajan tasalla.

Jyväskylän kaupunki on savuton työpaikka.

Yhteystiedot:

Alueellinen nuorisotyö: palveluesihenkilö Elina Lämsä, puh. 040 623 4388
Erityisnuorisotyö: palveluesihenkilö Teija Lapinmäki, puh. 0503734139
Nuorten työpajatoiminta: palveluesihenkilö Marja-Sisko Kataikko, puh. 050 5730 607
Yhteiset palvelut: palveluesihenkilö Satu Paasonen, puh. 050 311 8534
Nuorten talo: Koordinaattori Erika Nieminen, puh. 050 468 3082
Tai sähköpostitse: etunimi.sukunimi@jyvaskyla.fi
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.kuntarekry.fi/tyoavain/JYV-54-25-24/fi_FI