Pelastajien sijaisuudet, Varsinais-Suomen hyvinvointialue
  • Alkuperäinen julkaisupäivä 8.1.2024
  • Hae viimeistään 30.6.2024
  • Lähde: Työ- ja elinkeinotoimisto
Kelpoisuusvaatimuksina palomiehen viransijaisuuksiin ovat:
- Pelastustoimesta annetun asetuksen (407/2011) 6 §:n mukainen kelpoisuus ja vähintään BC-luokan ajokortti
- Savusukelluskelpoisuus vaativiin tehtäviin (SM:n ohje 2016)

Lähtökohtaisesti myös ensihoidon perustasolla toimiminen kuuluu palomiehen työtehtäviin, johon työnantaja perehdyttää ja kouluttaa mikäli ensihoitopätevyydet eivät ole voimassa.

Varsinais-Suomen pelastuslaitos suhtautuu täydennyskoulutuksiin erittäin myönteisesti ja mahdollistaa kouluttautumisen myös sijaisille. Meillä voit kouluttautua pelastusopiston kursseilla (esim. vesisukelluskurssi) sekä pelastuslaitoksen itse ja yhteistyökumppaneiden järjestämillä kursseilla esimerkiksi laivuriksi, koneenhoitajaksi, MIRG-pelastajaksi tai PVAT-erityisosaajaksi.

Pelastajatutkintoa opiskelevien hakijoiden osalta käytämme palkkaamisessa tapauskohtaista harkintaa.

Päätoimisesti ympärivuorokautisesti miehitetyillä paloasemilla työaikana on poikkeusluvan mukainen 42 h/vk 52 viikon tasoittumisjaksolla 24 h työvuoroissa. Ympärivuorokautisesti miehitettyjä paloasemia on Varsinais-Suomessa 10 kpl: Turun keskuspaloasema, Jaanin paloasema Turussa, Kuninkojan paloasema Raisiossa, Luolalan paloasema Naantalissa, Kaarinan paloasema, Salon paloasema, Liedon paloasema, Uudenkaupungin paloasema, Loimaan paloasema ja Paraisten paloasema. Lisäksi Paimion, Laitilan ja Someron paloasemat ovat miehitettynä virka-aikana ja niissä työskennellään yleistyöajassa.

Tällä hakulomakkeella voit hakeutua myös tarvittaessa muihin pelastustoiminnan palvelualueen viransijaisuuksiin (esim. paloesimies, päiväpalomies tai palomestari).

Varhan työntekijät saavat valita itselleen mieluisan työsuhde-edun kolmesta vaihtoehdosta, jotka painottuvat eri tavoin liikunta-, hyvinvointi-, kulttuuri-, työmatka- ja/tai lounasedun kesken.

Tehtävään valittavalle tullaan teettämään turvallisuusselvityslain mukainen turvallisuusselvitys, joka hyväksyttynä on edellytys virkamääräykselle.
Hae työpaikkaa

Hae työpaikkaa osoitteesta https://www.kuntarekry.fi/tyoavain/VARHA-06-6-23/fi_FI