Työhyvinvointi

S-ryhmä – Kasvuun tarvitaan mahdollisuus, haasteita ja oikea asenne

Merkityksellisiä kohtaamisia. Nyt ja tulevaisuudessa.

27.3.2019 klo 9:28

Pian 20 vuotta S-ryhmässä työskennellyt, nykyään kahta hotellia johtava Olli Järvinen aloitti uransa keittiön aputehtävissä. ”Täällä saa kasvaa ja kehittyä”, hän sanoo.

Keskimäärin suomalainen pysyy saman työnantajan palveluksessa noin vuosikymmenen. Kymen Seudun Osuuskaupan hotellinjohtaja Olli Järvinen, 37, poikkeaa keskiarvosta selvästi:

– Aloitin osuuskaupan tiskarina 18-vuotiaana, Original Sokos Hotel Kotkan Seurahuonetta ja Original Sokos Hotel Vaakunaa Kouvolassa johtava Järvinen kertoo.

– Aloitin osuuskaupan tiskarina 18-vuotiaana, Original Sokos Hotel Kotkan Seurahuonetta ja Original Sokos Hotel Vaakunaa Kouvolassa johtava Järvinen kertoo. Kuva: Minna Rossi

”Täällä saa kasvaa ja kehittyä”, Olli Järvinen sanoo.

S-ryhmässä viihdytään yleensäkin verrattain pitkään. Keskimääräinen työsuhteen pituus on lukuisista kausityöntekijöistä huolimatta yli yhdeksän vuotta. Monialainen osuuskaupparyhmä pystyy vastaamaan työntekijän tarpeisiin eri elämäntilanteissa tarjoamalla monenlaisia mahdollisuuksia urakehitykseen. Omaan kehitykseen voi vaikuttaa esimerkiksi työkierron ja koulutuksen kautta. Järvisen tapaan moni aloittaa kesätöissä.

 – Täällä voi edetä, kun laittaa itsensä likoon, Järvinen sanoo.

 

Työ on arvovalinta

Restonomiksi kouluttautunut Järvinen eteni tiskarista tarjoilijaksi, vuoropäälliköksi, ravintolapäälliköksi ja sen jälkeen ravintoloiden ryhmäpäälliköksi. Tilaisuus siirtyä hotellimaailmaan oli tervetullut haaste.

– Kiinnostava työ tarjoaa opittavaa joka päivä, hän sanoo.

 Aikaansaapaa miestä on kosiskeltu töihin toisaallekin. Järvinen kertoo pohtineensa vaihtoehtoja, mutta on aina päättänyt jäädä.

– Työntekijäkokemukseni lisäksi päätökseen ovat vaikuttaneet yrityksen arvot.

S-ryhmä on vahvasti läsnä suomalaisten arjessa, sillä se käsittää yli 1800 toimipistettä ympäri maan. Koostaan huolimatta osuuskaupparyhmä ei ole kasvoton jättiläinen. Osuuskaupat ovat vastuullisia ja paikallisia toimijoita, jotka edistävät alueensa hyvinvointia.

S-ryhmä on vahvasti läsnä suomalaisten arjessa, sillä se käsittää yli 1800 toimipistettä ympäri maan. Kuva: Minna Rossi

S-ryhmä on vahvasti läsnä suomalaisten arjessa, sillä se käsittää yli 1800 toimipistettä ympäri maan.

– Esimerkiksi työllistävä vaikutuksemme on valtava, niin suoraan kuin välillisesti, huomauttaa Järvinen.

Merkityksellisiä kohtaamisia nyt ja tulevaisuudessa

Kahden hotellin ja niiden ravintolatoiminnan lisäksi Järvinen vastaa neljästä ravintolasta Kotkassa ja Kouvolassa. Hän myöntää, että kuviossa on haasteensa.

 – Yksin en tähän pystyisi, mutta onneksi ei tarvitsekaan.

S-ryhmä on vahvasti läsnä suomalaisten arjessa, sillä se käsittää yli 1800 toimipistettä ympäri maan. Kuva: Minna Rossi

Merkityksellisiä kohtaamisia nyt ja tulevaisuudessa

Avoin ja keskusteleva johtoryhmätyö on yksi salaisuus työssä onnistumiseen. Kiitosta saavat myös ammattitaitoiset yksiköiden päälliköt, työntekijät ja työpaikan henki.

 – Kaikki lähtee siitä, että tehdään hyvää toiselle. Oli se sitten asiakas, työkaveri tai yhteistyökumppani.

Palveluitaan S-ryhmä uudistaa digitaalisuus edellä. Myös tulevaisuudessa se pystyy tarjoamaan työntekijöilleen uusia haasteita.

Millaista työelämää ja urapolkua Järvinen arvelee muistelevansa, vaikkapa vuonna 2070?

– Odotan mielenkiinnolla urani käänteitä ja tekniikan tuomaa murrosta tapaan tehdä töitä. Aika näyttää, mitä sitten 90-vuotiaana tästä kaikesta mietin.

 

s-ryhma.fi/tyopaikat

Mitä väliä työn merkityksellisyydellä on? Lue S-ryhmän kumppaniblogi!