Hotelli- ja ravintola-ala

Kiinnostaako työskentely ihmisten parissa? Tahdotko käyttää kielitaitoasi? Haluatko nähdä kättesi työn jäljen? Matkailu- ja ravintola-ala saattaa olla sinulle se oikea ala.

Matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palveluiden toimialat tarjoavat monipuolisia, mielenkiintoisia ja kansainvälisiä työtehtäviä kaikkialla Suomessa. Tärkeitä ominaisuuksia ovat palvelualttius ja kyky saada käytännön asiat rullaamaan nopeasti vaihtuvissa tilanteissa. Alalla viihtyvät yhteistyötaitoiset persoonat, jotka pitävät eri kulttuureista tulevien ihmisten kanssa työskentelystä. 

Monipuolisia työtehtäviä löytyy ravintoloiden ja hotellien lisäksi hiihtokeskuksista, kylpylöistä, huvipuistoista, festivaaleilta, matkailumarkkinoinnista tai erilaisista ohjelmapalveluista.

Toimiala kuuluu Suomen vahvimpiin kasvualoihin. Siksi tarvitsemme jatkuvasti lisää monipuolisia osaajia. Työpaikka on turvattu myös tulevaisuudessa: alan työtehtäviä ja yritysten liikevaihtoa ei voi siirtää pois Suomesta.

Miten alalle?

Matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan alojen ammatteihin johtaa monta eri polkua.  Peruskoulun jälkeen voit suorittaa alan perustutkinnon ammatillisessa oppilaitoksessa.

Lukion tai ammatillisen perustutkinnon suoritettuasi voit hakea opiskelemaan ammattikorkeakouluun tai  yliopistoon.

Ala sopii hyvin myös oppisopimuskoulutukseen. Alan tutkintoja voi suorittaa myös aikuisopintoina

Keskipalkkoja

Lisää palkkatietoja Palkkavertailusta

  • 1859 € / kk Hotellivirkailija
  • 2213 € / kk Tarjoilija
  • 2294 € / kk Kokki
  • 2592 € / kk Hotellin vuoropäällikkö
  • 5512 € / kk Hotellinjohtaja