Ina Suutari viihtyy mainiosti työssään NCC:n projekti-insinöörinä. ”En osannut kuvitellakaan, kuinka kiinnostaviin ja kestävää kehitystä edistäviin hankkeisiin pääsen mukaan.”

Ammattikorkeakoulusta rakennusinsinööriksi valmistunut Ina Suutari halusi työpaikan, jossa voi haastaa omaa osaamistaan ja oppia koko ajan uusia asioita. Toive toteutui, kun hän aloitti marraskuussa 2016 NCC:n projekti-insinöörinä.

”Tässä työssä joutuu lähes päivittäin ratkomaan uusia haasteita, jotka eivät ole välttämättä omalla mukavuusalueella. Parasta on työn monipuolisuus. Yksikään työpäivä ei ole samanlainen.”

Suutari työskentelee NCC:n tiimissä, joka ohjaa rakennushankkeiden suunnittelua pääkaupunkiseudulla. Heti alusta lähtien hän on saanut vastuullisia työtehtäviä.

 

Joutsenmerkki haastoi rakentajat

Yksi kiinnostavimmista hankkeista on ollut NCC:n rakentama kerrostalo Vantaan Hakunilassa, jossa Suutari toimi projekti-insinöörinä ja vastasi muun muassa Joutsenmerkki-ympäristömerkin kriteereistä.

”Kyse on Suomen suurimmasta Joutsenmerkki-talohankkeesta. Vaatimukset ovat tiukat, mutta niillä varmistetaan ympäristöystävällisyys talon koko elinkaaren aikana suunnittelusta käyttöön asti.”

NCC:n visiona on toimia rakennusalan uudistajana ja kestävän kehityksen edistäjänä kaikissa hankkeissa. Energian säästäminen, rakennusmateriaalien kierrätys ja terveellinen sisäilma ovat esimerkkejä asioista, joihin kiinnitetään paljon huomiota.

”En osannut NCC:lle tullessani kuvitellakaan, että pääsen mukaan näin kiinnostaviin ja kestävää kehitystä edistäviin hankkeisiin.”

 

Aina monta rautaa tulessa

Suutarin nykyinen kerrostalohanke Vantaan Pähkinärinteessä liittyy toiseen globaaliin megatrendiin, nimittäin kaupungistumiseen. Nopeasti kasvavalle pääkaupunkiseudulle tarvitaan lisää asuntoja, mikä edellyttää myös lisärakentamista jo olemassa oleville asuinalueille.

”NCC:n Bertta-talokonsepti sopii erinomaisesti täydennysrakentamiseen. Rakennus mahtuu pienellekin tontille, sillä autopaikat sijoitetaan talon alimpiin kerroksiin.”

Suutari vastaa rakennushankkeessa siitä, että suunnitelmat voidaan toteuttaa työmaalla teknisesti ja taloudellisesti. Myös aikataulussa pysyminen on tärkeää.

Suutarin työ vaatii järjestelmällisyyttä, sillä rakennushankkeessa on otettava huomioon lukematon määrä isoja ja pieniä asioita. Töiden eteneminen edellyttää tarvittaessa pikaisiakin päätöksiä.

”Välillä tulee hoppu, mutta hyvällä suunnittelulla kaikki pallot pysyvät ilmassa. Tykkään työstä, jossa on monta rautaa tulessa yhtä aikaa. Pienessä paineessa saa itsestään eniten irti.”

Lisämotivaatiota Suutarin työhön antaa hyvä tiimi.

”Viihdyn työpaikassa, jossa arvostetaan työntekijöiden tekemistä ja osaamista. Haluan myös ympärilleni porukan, jonka kanssa ei tarvitse tehdä töitä naama mutrussa. Välillä pitää olla hauskaakin.”

Mukaan monipuolisiin hankkeisiin?

NCC on yksi johtavista rakentamisen, kiinteistökehityksen ja infrastruktuurin yrityksistä Pohjois-Euroopassa. Sen liikevaihto vuonna 2017 oli lähes 5,6 miljardia euroa ja henkilöstön määrä 17 800. Yrityksen visio on uudistaa toimialaa ja tarjota ylivertaisia kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja.

NCC rakentaa muun muassa asuntoja, toimistoja, kouluja, sairaaloita ja kaupallisia tiloja sekä remontoi kaikkea linjasaneerauksista historiallisiin arvorakennuksiin. Kiinnostuitko? Lue lisää: https://www.ncc.fi/tule-toihin/avoimet-tyopaikat/