Ohjelmapalveluyrittäjä Eero Fisk pyörittää Kairankutsu-nimistä perheyritystä Lapissa. Yritys työllistää lähialueen osaajia SuoraTyö.fi -palvelun kautta.

Kairankutsu perustettiin Pyhätunturiin vuonna 2012, ja se sai ideansa Lapin luonnon tarjoamien elämysten siivittämänä. 

Ohjelmapalveluyritys on erikoistunut ympärivuotiseen luonto- ja kulttuurielämysten toteuttamiseen Pyhä-Luoston Kansallispuistossa ja sen ulkopuolella.

Lapin matkailu on kasvussa erityisesti kansainvälisellä tasolla. Tarvitsemme usein ripeälläkin aikataululla hyvin erilaisia osaajia esimerkiksi opas- ja asiakaspalvelutehtäviin. SuoraTyö.fi -palvelu on mataloittanut työllistämiskynnystä ja tehnyt eri osaajien palkkaamisesta helppoa, Eero Fisk kertoo.

Eero Fisk on hyödyntänyt SuoraTyö.fi -palvelua kahdella tavalla. Hän on palkannut palvelun kautta työntekijöitä ohjelmapalveluyritykseensä ja toteuttanut ystävälleen henkilökohtaisten avustajien palkkaukseen ja työllistämiseen liittyviä asioita.

SuoraTyö.fi on erittäin hyvä ja toimiva palvelu, joka tuli todella tarpeeseen. Sopimukset, tehdyt työtunnit ja palkanmaksu sekä muut työsuhteeseen kuuluvat lakisääteiset asiat hoituvat palvelun kautta helposti ja nopeasti. Yrittäjänä voin keskittyä olennaiseen eli työntekoon eikä aika kulu aikaa vievän byrokratian parissa, Eero Fisk kiittelee.

Työtä lähialueen työntekijöille

Eerolle on tärkeää, että hän voi SuoraTyö.fi -palvelun kautta työllistää lähialueen osaajia.  

SuoraTyö.fi on Suomen ainoa verkkopalvelu, joka hoitaa kaikki palkanmaksuun liittyvät velvoitteet, kuten verot, vakuutukset ja sosiaaliturvamaksut sekä työnantajan vuosi-ilmoitukset. Myös eri alojen työehtosopimukset on huomioitu palvelussa.

Palvelun käyttö on todella helppoa. Ensin rekisteröidytään SuoraTyö.fi:hin pankkitunnuksilla (työnantajana), sitten etsitään sopiva työntekijä, tehdään työsopimus SuoraTyö.fi -palvelun selkeiden ohjeiden mukaan ja päätetään milloin työ alkaa. Kun työ on tehty, maksetaan palkka SuoraTyö.fi -palvelussa työnantajayrityksen pankkitililtä, Eero Fisk sanoo.