Oletko törmännyt ikäsyrjintään työnhaussa?

Monet ovat kohdanneet ikäsyrjintää työnhakutilanteissa. Kerro omista kokemuksistasi ja voit voittaa Polarin A370 fitnessmittarin!

Kilpailu on voimassa 30.9.2018 asti.

Additional

The winner will be informed in person via email.

Base
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
0

Tuusa

(Ei aihetta)

En ole mielestäni kokenut ikäsyrjintää työhaastatteluissani.

0

Niko Pennala

(Ei aihetta)

En ole kokenut ikäsyrjintää juurikaan, ehkäpä vain minua vanhemmat ihmiset ovat olleet osaavampia ja sen takia valittu tiettyyn pestiin.

0

sacce

ikäsyrjintä

Soitin Itä-Suomalaiseen yhtiöön joka haki kahta työntekijää.Kertoivat että pitäisi olla vähintään 5 vuotta työkokemusta.Kerroin että minulla on n. 30 vuotta ja että olen hyväkuntoinen vähän yli 6-kymppinen. Viimeisen 10 vuoden aikana ollut vain kaksi kahden viikon sairauslomaa. Vastaus: -Emme ota sen ikäisiä työhön. Sulki puhelimen.

0

jameva

ikäsyrjintä

juu on ilmennyt kun itsekin jo 60 vuotias

0

Mile

Ikäsyrjintää 30-vuotiaiden naisten kohdalla

Osallistuin pitkään rekrytointiprosessiin jossa viimeisessä vaiheessa meitä oli enää kaksi jäljellä. Lopulta päätyivät valitsemaan toisen kandidaatin joka oli minua 6 vuotta nuorempi ja omasi vähemmän kokemusta. Itse olen 31- vuotias lapseton parisuhteessa elävä nainen. Sanoivat, että kokivat toisen hakijan pitkäaikaisempana vaihtoehtona. Luin rivien välistä, että minun kohdallani pelko äitiyslomalle jäämisestä ratkaisi lopullisen valinnan. Useammalla ikätoverillani on ollut samanlaisia kokemuksia. Vaikka asiaa ei tietenkään suoraan ilmaista, on 30 paikkeilla olevan naisen todella vaikea löytää vakituista työpaikkaa itselleen.

0

Arjen työnhakija

Koulutusta ja työkokemusta on, työtä ei

Hei!
Usein huomaan hakeneeni työpaikkaan, johon työnantaja on ajatellut saavansa vastavalmistuneen työntekijän ja kun minut on lopulta valittu, niin minut on "korvattu" jollain nuoremmalla tyypillä ja sanottu ihan suoraankin että olen liian kallis. Minun on pitänyt jopa opettaa omat työni sille nuoremmalle ja halvemmalle työntekijälle ennenkuin olen poistunut paikalta. Työnantajat ajattelevat, että tuo työntekijä vanhenee aikaisemmin ja nostaa vain korkeaa palkkaa, mutta eivät näe, että sillä työntekijällä voisi olla elämänkokemusta ja näkemystä asioista laajemmin kuin nuoremmalla.

1

Osaaminen kasvaa, markkina-arvo laskee :o

Jo pitkään liian vanha

Olin 36-vuotiaana liian vanha hakemaani tehtävään. Tämä kerrottiin ihan avoimesti, eli eipä jäänyt epäselväksi. Jonkun kerran sen jälkeen rekrytoijat ovat kierrelleet ja kaarrelleet, kun ovat selittäneet miksei minua kokemuksestani ja koulutuksestani huolimatta valittu, mutta eivät ole saaneet suoraan sanottua, etteivät näin vanhaa halua palkata.

0

Taru88

Ikäsyrjintää

Hei. Ikäsyrjintää en ole kokenut ennemminkin vaikeutta päästä töihin pitkän kotiäitiyden jälkeen

0

Virtaa vaikka muille jakaa

Ikäsyrjintä

Harmittaa, kun ei pääse edes haastatteluihin asti koska ikää on jo 53 vuotta. Paukkuja ja tahtoa olisi vaikka muille jakaa, mutta kun ketään ei ota riskiä ja palkkaa näin vanhaa. Olen ollut työpaikassa, jossa esimies puhui jo kolmekymppisistä vanhoina ihmisinä.

3

Jäätävä

Vuokratyöpaikat

Kolme vuotta olen hakenut useita
vuokratyöpaikkoja seitsemän eri toimiston kautta jokaisesta tullut vastaus profiili ei sopinut haettavaan paikkaan.
Minun profiili kun 60v niin ei tarvetta työelämään.

4

Eerima

Ikäsyrjintä

Kyllä ikäsyrjintää esiintyy hyvinkin paljon. Tämä on vaan aihe jota jostain syystä hyssytellään ja josta ikäänkuin pitäisi vaieta. Ikäsyrjintää esiintyy monessakin ikäryhmässä, ei pelkästään ns eläkeikää lähestyvien keskuudessa kuten usein luullaan. Asia, josta pitäisi uskaltaa avoimemmin puhua

5

Koulun penkiltä

Ikäsyrjintä

Uudelleen koulutin itseni pitkän IT uran jälkeen kirjanpitäjäksi. Hain sitten kirjanpitäjän paikkaa ja minulle pahoteltiin, kun en tullut valituksi sanoen, että otamme yleensä porukkaa suoraan koulun penkiltä näihin tehtäviin. Vastasin hänelle, että minä olen juuri valmistunut koulun penkiltä.

5

Ari

Ikäsyrjintä

Työpaikalla oli melko nuorta porukkaa ja oli jännä kuulla sanottavan, että kalkkikset ovat jo yli 40v. :) Ikävä kyllä pomo ruokki tämmöistä keskustelua.

5

Yrittäjää -älä ota rekryfirmaa-

Mitä nämä rekryfirmojen "osaajat"ikädissaajat ovat?

En ymmärrä ollenkaan näitä rekryfirmojen käyttöä, rekrytoijat ovat usein itse niitä 25-35 v. Ihan varmasti saa yli 50 odotella yhteydenottoa ,jota ei ikinä tule.
Esim.Haettavana on jokin tavallinen toimistotyöntekijä -tehtävä.Hakemuksessa vaativuustasoksi aina lueteltu jos jonkinmoista koulutusta- amk ainakin pitää olla?Miks, vaikka kaikki työt osaa myös alemmallakin koulutuksellai?. Sitten palkataan kokematon koulutettu,joka kyllästyy liian helppoon tehtäväänsä vuodessa ,juuri kun on oppinut kopioimaan tai keittämään kahvia tai postittamaan mitä nyt tarvitaankin tavallisissa toimistossa muiden työn ohessa..Mitä tästä hyötyy yrittäjä. No ei mitään.
Kokenut vanhempi henkilö osaa tehdä siinä sivussa tulosta ,osaa heti hommat ,on pysyvä työntekijä, ei ole turhia poissaoloja.Ei hermostu turhasta. Tekee työtä jota ei joka sekunti tarvitse olla neuvomassa.Asiakkaat tykkäävät ,kun on vanhempi henkilö asoita hoitamassa.
.Rekryfirmalle menee se raha välistä mikä kuuluisi sille kokeneelle tekijälle(.Onhan olemassa koeaika .) Onko rekryfirmoilla motiivi palkata vain joku nuori niin taas saadaan hänen tylsistymisensä jälkeen palkata uusi tekijä .- viis välitetään yrittäjän tuloksesta.- Hyvät yrittäjät PALKATKAA ITSE VANHEMPI TYÖNTEKIJÄ ,PALKAKSI SAATTE :.LISÄTULOKSEN TEKEMISTÄ ,LUOTETTAVUUTTA, JOUSTAMISTA, HYVÄÄ TYÖMORAALIA,EI AINA LIIAN SUURIA PALKKATOIVEITA, VARMUUTTA ,HUOLENPITOA. ja YMMÄRRYSTÄ TYÖNANTAJAA KOHTAAN.- siis lisätulosta.!Ja mikä mukavinta sitä rekryrumbaa ei tarvita joka vuosi.

5

harmaa pantteri

Ikäsyrjintä

ikäsyrjintä on realismia - sekä irtisanomisen yhteydessä - tämä tuli ilmi omalta osalta kun organisaatiomme yt:t pidettiin - kaikki uutta johtajaa vanhemmat työntekijät (osaamiseen / rooliin katsomatta) irtisanottiin. Työnhaussa kokemukset haastattelujen jälkeen ovat olleet ristiriitaisia. Osaamista ja kokemusta on kehuttu kovin, mutta samaan hengenvetoon on todettu ettei keskustelua kanssani jatketa enempää - ja kun pyytä tarkennuksia niistä eroista mitä minun ja jatkoon päässeiden kanssa on ollut, vastaus on edelleen: osaaminen ja kokemus olivat tosi hyviä, mutta nyt jatketaan muiden kanssa - selkeä signaali siitä että konkreettista osaamiseen liittyvää syytä ei ollut.. ikää ei suoraan mainita mutta se paistaa läpi vastausten rivien väleistä..

Pages