Jaa vinkkisi työttömälle työnhakijalle – mitkä ovat sinun parhaimmat selviytymiskeinosi?

Jaa vinkkisi työttömälle työnhakijalle ja voita Philipsin mehulinko!

Kilpailu on voimassa 31.1.2018 asti.

Additional

The winner will be informed in person via email.

Base
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
0

Tellervo

Vinkki työttömälle työnhakijalle

Olen työelämäni aikana kokenut kaiken. Irtisanomisen, työttömyyden ja työpaikkakiusauksen, mutta ne ei saa lannistaa. Ajattele positiivisesti, uskonitseesi, usko että saat töitä kunhan vaan niitä sitkeästi haet.
Ota vastaan lyhyempikin työ sillä se voi poikia jatkoa kuten minulle kävi, otin kahden viikon pestin vastaan ja sitä aina pidennettiin kunnes se vakinaistettiin!

1

CToivo

Toivo

Tunne, että minua ei ole luotu tekemään sitä tai sitä, voi olla ja elää mutta asioihin kannattaa tarttua seikkailumielellä. Yllättävintä voi olla se, että joku mistä on sanonut ensi viikkojen jälkeen, että ei ikinä tuu olee mun juttu, onkin hetken päästä se työ mitä ilman et halua olla.

5

lieväkehitysvammainen tyttö

jos et saa töitä voit myös opiskella tai perustaa hyvän yritykse

jos et ole saanut töitäsi voi opiskelu tai yrityksen perustaminen
esim. kehitysvamma alalle haetaan ja toivotaan hyviä sympaattisia ja suvaitsevaisia ihmisiä http://verneri.net/yleis/valitse-vammaistyo
esim. lähihoitajan koulutus: http://verneri.net/yleis/lahihoitajan-tutkinto
tai sitten joku niin hyvä yritys ja liike idea että toimii ja apuna voit käyttää suosittua google haku palvelua osoiteessa www.google.fi

4

ex-työnhakija

(Ei aihetta)

Usko itseesi ja muista hakea piilo- tai tarvetyöpaikkoja. Niiden bongaaminen on vaikeampaa, mutta kilpailu paikoista on pienempi.

5

Kapelli

Röyhkeä

Tärkeintä on muistaa olla aktiivinen. Tätä halutaan toitottaa kokoajan ja sitä, että saa sen kuuluisan jalan oven väliin.
Katsoin kerran tuotantoteollisuuden yritykseen oli monta paikkaa haussa. Hain joka ikiseen paikkaan 1. nimellä ja toisella nimelläni. Laitoin sähköpostia perään ja lähetin CV ja saatekirjeen perään. Sain kutsun haastatteluun!

Kutsu haastatteluun on jo 1. erävoitto. Vaikka näin kovasti vaivaa ja halu työllistyä oli suuri, en saanut töitä. Olin 2vuotta työttömänä. Sen olen oppinut työnhaussa, että röyhkeys kannattaa aina tiettyyn pisteeseen asti! Työnantaja lopulta väsyy sanomaan ei. Onnea hakuun!
Nyt olen töissä

6

Uusi (työ)elämä :)

Ole luova ja avoin, sinusta on luultavaksi moneksi

Yli 30 vuotta työtä takana, mm. asiakaspalvelua ja myöhemmin projektivastaavana työskentelyä. Potkujen jälkeen kiinnitin huomiota ainoastaan oman alan töihin, kunnes yhtenä iltana päätin hakea puolen tunnin työmatkan päästä kaikkia niitä työpaikkoja, joissa kuvittelin pärjääväni. Kirjoitin hakemukset ja laitoin mukaan noin 15 sekunnin videotervehdyksen tyyliin "tässä vielä livenä kasvot hakemuksen takana". Sain ensimmäisen hakemani paikan. Ja tämä on tosi.

5

rk

Työnhaku

Ota heikommin palkattu ellet saa heti oikeaa kerrytä kokemusta

5

Itsekin työnhakija

Usko itseesi ja osaamiseesi

On tärkeää muistuttaa itseään omasta osaamisestaan ja luottaa itsetuntemukseensa. Itsetuntemus on työnhaussa tärkeää, sillä sen avulla voit löytää unelmatyösi. Sitä kohti.

5

Marjukka53

Parhaimmat selviytymiskeinoni

Aktiivisuus, rehellisyys, oman osaamisen tunnistaminen

5

minä1

sitkeyttä ja rohkeutta tarvitaan

hakemuksia pitää lähettää jatkuvasti kun sopiva tai lähes sopiva paikka osuu eteen, kyllä työnantaja sitten perehdyttää lopulliseen työhön vaikka vaadittavia taitoja ei vielä olekaan

5

weeri

(Ei aihetta)

älä luovuta, keksi joka päivä jotain joka tuo hymyn huulille!

4

Mallu

Töitä tarjolla innokkaalle

Hei
Mene yritykseen sisään ennalta sopimatta ja kysy paikalla olijoilta kenetä voit tavata kun haet työpaikkaa.
Esittelyn jälkeen kerro mitä kaikkea olet valmis tekemään äläkä siinä vaiheessa puhu palkasta se selviää myöhemminkin.
Mikäli yhteydenottoa ei kuulu älä soita vaan mene uudelleen ja kysy mikä tilanne on sillä hetkellä, ole sinnikäs ja tee näin useampaan työpaikkaan ja varmasti joku paikka tuottaa toivomaasi tulosta ja siitä työsuhde alkaa.

6

Rekrytoija

Vastaa puhelimeen

Saatko usein soittoja markkinointifirmoilta? Ehkä et halua vastata puhelimeen kun ajattelet, että taas jotain kaupitellaan. Jos haluat töihin, vastaa silti AINA puhelimeen! Rekrytoijana en voi ymmärtää miksi et vaivaudu vastaamaan tai soittamaan takaisin vaikka olet yhteystietosi jättänyt. Haluan yleensä ottaa sinuun puhelimitse yhteyttä, enkä lähestyä sähköpostilla.

7

Hakija

Haastattelu

Rennosti avoimin mielin haastatteluun. Jos ei pääse työhön niin kokemus haastattelutilanteista on myös plussaa. Pieni jännitys kuuluu aina asiaan. Uskalla olla avoimin mielin työtä ajatellen

6

Jen

Verkostoituminen

Kaikenlainen verkostoituminen kannattaa työelämää silmällä pitäen. Kun on ihmisten tiedossa ja näkyvillä, uusia mahdollisuuksia voi tulla eteen koska tahansa!

Pages