(Removed from publishing)

Työtuntiohjauksen kehityspäällikkö
SOK Vähittäiskaupan ketjuohjaus

Original publication date 7.5.2019
Onko sinulla näyttöjä vähittäiskaupan myymäläprosessien ja tietojärjestelmien kehittämisestä? Innostutko jatkuvasti paremman tekemisestä sekä uuden kehittämisestä ja käytäntöön viemisestä? Oletko tiimipeluri, joka haluaa maalinteon lisäksi pelata koko joukkueelle? Meillä on tarjota sinulle Suomen johtavassa vähittäiskaupan yrityksessä rooli, jossa saat olla mukana kehittämässä ja tukemassa tuhatta myymäläämme yhä sujuvammassa työskentelyssä ja asiakkaiden palvelemisessa! Mielenkiintoisten tehtävien lisäksi tarjoamme ison yrityksen henkilöstöedut, joustavat työskentelymahdollisuudet sekä loistavat työkaverit.

Etsimme SOK Vähittäiskaupan ketjuohjaukseen kehityspäällikköä vastaamaan työtuntiohjauksen jatkuvasta parantamisesta, luomaan uusia työtuntiohjauksen toimintamalleja sekä kehittämään sitä tukevia tietojärjestelmiä ja työvälineitä.

Myymälätyön jatkuva parantaminen ja hyvä johtaminen on keskeistä S-ryhmän menestyksen kannalta. Uusia ja jatkuvasti parempia myymälöitä tukevia toimintamalleja ja työvälineitä on kehitettävä, jotta onnistumme asiakkaan kohtaamisessa ja palvelemisessa. Toimenkuvasi päävastuualueena on S-ryhmän vähittäiskaupan henkilöstöresurssi- ja työvuorosuunnitteluun liittyvien toimintamallien ja prosessien määrittely ja konseptointi, järjestelmäkehitys sekä asioiden käytäntöön vieminen myymälöihin.

Millaista henkilöä etsimme?

Työvuorosuunnittelu, TES, tasoittumisjakso, työvuoroergonomia, tuloslaskelma, tehokkuus. Kuulostiko yhtään tutulta? Tehtävässä on keskeistä, että ymmärrät mm. näiden asioiden merkityksen ja tunnistat niihin liittyvän kehittämispotentiaalin. Ymmärrät hyvin liiketoiminnan tarpeita sekä myymälätyön arkea. Pystyt keskustelemaan tarvittaessa teknisistä asioista ohjelmistokehittäjien kanssa kansainvälisessä kontekstissa ja toisaalta puhumaan myymälöiden kanssa arjen työstä. Et myöskään pelkää lukujen ja numeroiden analysointia ja niiden kiteyttämistä johtamisen tueksi.

Etsimme henkilöä, jolla on useamman vuoden kokemus työvuorosuunnittelun- ja/tai myymälätyön kehittämisestä. Pystyt tuomaan mukanasi tähän liittyvää osaamista tiimiimme ja tekemään rakentavaa yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa. Koska myymälätyön kehittämisen ja ohjaamisen tiimimme on vielä melko nuori, meillä ei ole välttämättä kaikkia asioita tai rooleja tekemiseen täysin valmiiksi speksattuna. Pidät tätä rikkautena, että pääset myös luomaan omaa toimenkuvaasi etkä turhaudu, vaikka välillä pääsisit tukemaan tiimiäsi myös toimenkuvasi ulkopuolella olevissa asioissa. Korkeakoulututkinnon näemme välttämättömäksi edellytykseksi tässä asiantuntijatehtävässä onnistumiseksi.

Miltä vaikuttaa? Oletko kiinnostunut tästä tehtävästä?

Seuraavaksi olisi hienoa kuulla sinusta tarkemmin. Tehtävään voit hakea oheisen hakulomakkeen kautta 24.5.2019 mennessä. Käymme hakemuksia läpi ja tapaamme tehtävästä kiinnostuneita jo mahdollisesti hakuaikana. Älä siis suotta odota hakemisen kanssa viime hetkeen.

Jos sinua jäi vielä jokin seikka askarruttamaan, myymälätyön kehitysjohtaja Karlos Kotkas juttelee mielellään kanssasi esimerkiksi tehtävääsi, tavoitteisiimme tai meillä työskentelyyn liittyen. Hänet tavoitat parhaiten 16.5.2019 klo 15-16 tai 23.5.2019 klo 15-16 numerosta 010 76 80262