(Removed from publishing)

Tie­to­jär­jes­tel­mä­asian­tun­ti­ja
Helsingin yliopisto

Original publication date 17.4.2019

Tiesitkö, että Kansalliskirjasto - julkaistun kulttuuriperinnön vaalija - on päätehtävässään menestyäkseen myös iso julkisen sektorin ohjelmointitalo? Tuotamme kirjastoille, arkistoille ja museoille palveluita, joiden tavoitteena on edistää tiedonsaantia yhteiskunnassa ja kehittää digitaalisen kirjaston palvelu- ja työympäristöä.

Tarjoamme sinulle nyt mahdollisuutta tulla mukaan kehittämään kansallisia julkaisemisen palveluita.

Kansalliskirjasto hakee

TIETOJÄRJESTELMÄASIANTUNTIJAA julkaisemisen palvelut -yksikköön

vakituiseen työsuhteeseen 20.5.2019  alkaen tai sopimuksen mukaan.

Tietojärjestelmäasiantuntija työskentelee julkaisemisen palvelut -yksikössä, joka vastaa mm. Kansalliskirjaston muille organisaatioille tuottamista, avoimen lähdekoodin DSpace-ohjelmistoon perustuvista julkaisuarkistopalveluista. Tehtävään valittava henkilö toimii läheisessä yhteistyössä Kansalliskirjaston muiden asiantuntijoiden kanssa ja on myös mukana erilaisten kotimaisten ja kansainvälisten verkostojen toiminnassa. 

Tietojärjestelmäasiantuntija kehittää julkaisemisen palvelut -yksikön tarjoamien palveluiden prosesseja ja palvelukonsepteja sekä osallistuu palveluiden ylläpitoon ja niihin liittyvään asiakasyhteistyöhön, ml. sopimusneuvottelut ja viestintä. Hän osallistuu myös Kansalliskirjaston ja asiakasorganisaatioiden tietojärjestelmien välisen yhteentoimivuuden ja kansallisen tason järjestelmäarkkitehtuurien kehittämiseen. Lisäksi hän toimii asiantuntijana tieteellisten julkaisujen ja kulttuuriperintöaineistojen avoimeen julkaisemiseen ja pitkäaikaissaatavuuteen liittyvissä kysymyksissä.

Tehtävän hoitamisessa on eduksi laaja-alainen kiinnostus avointa julkaisemista ja avoimen lähdekoodin ohjelmistoja kohtaan. Ennakkoluuloton asenne ja valmius perehtyä uusiin asiakokonaisuuksiin ovat tehtävän kannalta oleellisia. Arvostamme lisäksi kokemusta kirjastoissa ja avoimessa julkaisemisessa käytettävistä tietojärjestelmistä ja kuvailuformaateista sekä toiminnasta erilaisissa projekteissa ja ammatillisissa asiantuntijaverkostoissa. Käytännön ohjelmointitaidot ja kokemus ohjelmistokehityksen menetelmistä lasketaan myös eduksi.

Edellytämme tehtävään valittavalta henkilöltä soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa, sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa sekä hyviä viestintä- ja vuorovaikutustaitoja. 

Kansalliskirjastossa pääset työskentelemään mielenkiintoisissa tehtävissä ainutlaatuisessa asiantuntijaorganisaatiossa, jossa voit käyttää osaamistasi yhteiskunnallisesti merkittävien tavoitteiden saavuttamiseen. Panostamme työntekijöiden osaamisen ja asiantuntijuuden kehittämiseen.

Palkkasi perustuu yliopistojen palkkausjärjestelmään muun henkilöstön vaativuuskartan tasoon 10. Tehtäväkohtaisen palkanosan lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkan osaa. Tehtävä täytetään kuuden kuukauden koeajalla. Toimipaikkana on Yliopistonkatu 1, Helsinki.

Kiinnostuitko? Vastaan mielelläni kysymyksiisi:

Tietojärjestelmäpäällikkö Jyrki Ilva, jyrki.ilva(at)helsinki.fi, puh. 050 318 2231. Lisätietoja rekrytointiprosessista antaa henkilöstökoordinaattori Katariina Koistinen, katariina.koistinen(at)helsinki.fi.

Jätä hakemuksesi ansioluetteloineen Helsingin yliopiston sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta. Hae paikkaa-linkistä. Helsingin yliopistoon työsuhteessa olevat hakijat hakevat tehtävää SAP HR-portaalissa. Hakuaika tehtävään päättyy 30.4.2019, mutta haastattelemme tehtävään jo hakuprosessin aikana.