(Removed from publishing)

Senior Credit Modeler
OP

Original publication date 26.4.2019

Tule kanssamme toteuttamaan luottopäätöksenteon automaatiota koodaavaan liiketoimintaorganisaatioon. Vastaamme automaattisten luottopäätös-, maksukyky- ja hinnoittelumallien kehityksestä pankkitoiminnassa

Senior Credit Modeler

Haemme Helsinkiin Senior Credit Modeleria toteuttamaan OP:n henkilöasiakkaiden vakuudellisten kulutusluottojen automaattisen luottopäätös-, maksukyky- ja hinnoittelulogiikan kehitystä.

Työssäsi toimit johtavana asiantuntijana moniulotteisessa datapohjaisessa mallien kehittämisessä aina ideasta lopulliseen implementaatioon saakka. Tehtäväsi on varmistaa asiakaskokemuksen, liiketoiminnan, riskienhallinnan ja sääntelynmukaisuuden tarpeet sekä toteuttaa pankkiliiketoimintaa edistäviä toimenpide-esityksiä esimerkiksi luottopäätösprosessien toimivuuteen ja laatuun liittyen. Toimit digitalisaatiota edistävissä pankkitoiminnan strategisissa hankkeissa ja projekteissa asiantuntijana tarvittaessa myös vastuualueesi ulkopuolella.

Koodaavana liiketoimintana viemme analyyseihin perustuvat mallimuutokset itse tuotantoon asti. Lisäksi tehtäviimme kuuluu mallien toimivuuden seuranta ja analysointi. Käytössämme on modernit teknologiat, koodaamme Luottopäätöskonetta Kotlinilla, ja ratkaisu on pilvipalvelupohjainen.

Oikean osaajan tunnusmerkit

Olet ratkaisukeskeinen, analyyttinen ja ajattelet loogisesti. Yhdistät teoriaa ja käytäntöä liiketoimintaa edistävällä tavalla. Matematiikka malliemme takana kiehtoo sinua – sinulla on vähintään diplomi-insinöörin tai maisterin tutkinto esim. (kansan)taloustieteessä, systeemianalyysissa, matematiikassa tai fysiikassa. Työskentelet hyvin myös paineen alla ja omaksumaan uusia asioita myös nopealla aikataululla. Viestintätaitosi ovat erinomaiset ja osaat esittää monimutkaistenkin ratkaisujen punaisen langan.

  • Useamman vuoden kokemus vastaavista tehtäväistä sekä mahdollisesti aiempaa kokemusta rahoitusalalta painotuen rahoitusprosessiin ja riskienhallintaan.
  • Kokemusta tilastokeskeisestä ohjelmoinnista (esim. Python, R) sekä tuntemusta suurien datamäärien käsittelystä (esim. relaatiotietokannat, hajautetut järjestelmät).
  • Lisäksi arvostamme esimerkiksi
    • koneoppimisen menetelmien (data mining, ennustaminen, optimointi) tuntemusta,
    • AWS-analytiikkaympäristöjen käytön kokemusta tai
    • osaamista algoritmipohjaisten sovellusten kehittämisestä ja koodauskokemusta vahvasti tyypitetystä koodauskielestä (esim. Kotlin, Java).

Mikä tärkeintä - olet innoissasi mahdollisuudesta olla osa tiimiä, joka kannustaa, neuvoo ja haastaa toisiaan!

Tartu mahdollisuuteen

Isoista raameista ja suuresta kehittämisen mittakaavasta huolimatta olemme edistyksellinen, ketterä ja kehitysmyönteinen talo. Tulet toiminnan keskiöön, missä yhdistyvät asiakkaidemme odotukset, vahva liiketoimintaymmärrys sekä laaja palvelukehitysosaaminen. Lisäksi saat OP Ryhmän laajat työsuhde-etuudet, monipuoliset uramahdollisuudet sekä kokea OPn yhteisöllisen työkulttuurin.

Kysymyksiin tehtävästä tai meillä työskentelystä Credit Engine Team Lead Kaisa Parkkila kertoo sinulle mielellään lisää puhelimitse, WhatsAppilla (puh. 040 821 6817) tai sähköpostilla (kaisa.parkkila(at)op.fi).

Jos vakuutimme sinut jo siitä, että tätä mahdollisuutta ei kannata jättää väliin, voit hakea tehtävään 20.5.2019 mennessä oheisen painikkeen kautta. Ethän jätä hakemista viime tinkaan, sillä käsittelemme hakemuksia jo hakuaikana.

Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkastetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään soveltuvuusarvio, huumausainetesti ja terveyskysely.