(Removed from publishing)

Quality & Test Manager
Fidelix Oy

Original publication date 23.4.2019

Ohjelmistotestauksen taitaja – tule toteuttamaan ja kehittämään meille ohjelmistotestauksen ja laadunvarmistuksen parhaita menetelmiä! Pääset tuomaan oman näkemyksesi ja rohkeammatkin ajatuksesi testaamisesta osaksi ketterää ohjelmistokehitystämme ympäristössä, jossa ohjelmistoihin yhdistyvät myös fyysiset laitteet. Kuulostaisiko tältä istumalta sinua kiinnostavalta tilaisuudelta? Katso lisää!

Tuotekehitystiimimme on kasvanut tasaisesti ja olemme tuoneet kiihtyvässä tahdissa markkinoille uusia tuotteita etenkin ohjelmistopuolella. Olemme menneet rohkeasti ja paikoin rivakasti eteenpäin nopeita oppeja noukkien, kuitenkaan laadusta tinkimättä. Olemme nyt tilanteessa, jossa haluamme jatkossakin ensiluokkaisen laadun säilyttääksemme vahvistaa omaa testaamisen ja laadunvarmistuksen kyvykkyyttä. Tässä sinä astut mukaan. Et täysin tyhjään pöytään mutta et missään nimessä vain metodeja ja käytäntöjä implementoimaan.

 

Tule siis kertomaan meille näkemyksesi, kuinka varmistaa laatua nopeassa ja ketterässä kehitystyössä, toiminnan ja tiimin kasvaessa. Kuitenkin niin, että emme uuvuta kehitystämme puisevilla prosesseilla tai tapa intoa kahlitsevilla protokollilla. Työssäsi pääset varmistamaan, mitkä ovat juuri meille sopivat metodit laadukkaaseen ohjelmisto- ja versiokehitykseen. Mitkä menetelmät säilyttävät ketteryytemme ja nopean oppimisemme kasvavassa ohjelmistokehitystiimissä? Mitkä rakenteet tukevat laadunvarmistusta, ja mitkä best practice -opit sopivat meille?

Kysymyksiä on varmasti paljon mutta sinulla kenties on näihin jo osin vastauksia. Älä säikähdä –

koko kuorma ei missään nimessä kasaudu täysin sinun harteillesi, vaan reilun parin kymmenen osaajan kehitystiimimme on työsi tukena ja käytännön testausta tekemässä. Myös Support-tiimimme on tarpeen vaatiessa konkreettista työtä tekemässä. Näin varmistamme, että yhteistyökumppaneidemme kokemukset tuotteidemme ja ratkaisujemme myynnissä, asennuksessa ja ylläpidossa ovat ensiluokkaisia.

 

Millaiseen joukkoon saavut?

Meillä tulet osaksi monimuotoista ohjelmistokehityksen osaajajoukkoa – meissä on sopiva kombo itseohjautuvaa kokemusta ja nuoruuden virtaa. Meillä ei ole erikseen testaajia vaan tiimit määrittävät itse roolitukset ja tekemisen kuorman sprinteissä. Työmme ei ole paikkaan tai aikaan sidottua ja joustot sujuvoittavat arkeamme.

 

Mitä muuta meistä voi sanoa?

1.      Vaikka meillä ei vielä ole liikaa prosesseja ja manuaaleja, toivomme toki, että sinä tuot laadunvarmistukseemme ryhtiä ja systematiikkaa. Sinulla on mandaatti tehdä päätöksiä, kuinka sen teet. Saat varmasti ajatella laatikon ulkopuolelta, kun määrität työllesi tavoitteita tai mietit testaamisemme kehittämistä. Pääset siis takuulla päättämään omaan työhösi liittyvistä asioista!

2.      Tuotekehityksemme on vahvasti markkinaohjautuvaa. Se on lähellä talotekniikan tarpeita, ja hyödynnämme uusinta teknologiaa. Pääset osaksi monimuotoista tekemistä organisaatiossa, jossa myös päätöksenteko on lähellä tekemistä. Tämä voisi siis olla sinulle mahdollisuus laajentaa omaa osaamistasi?

3.      Meidän työmme tärkein osa on tehdä rakennuksista entistä älykkäämpiä ja tuottaa käyttäjille mahdollisimman hyvää sisäilmastoa. Tämä linkittyy vahvasti energiatehokkuuteen ja ympäristöystävällisyyteen, mikä toivottavasti laillamme puhuttelee myös sinua.

4.     Tuotekehitystämme ohjaa vahvasti asiakkaidemme hyvin erilaiset tarpeet. Myös tästä syystä työskentely tuotekehityksessämme on todella mukaansatempaavaa. Saamme suoraa palautetta tuotteidemme toiminnallisuuksista ja ominaisuuksista – emme siis vain ruusuja tai risuja, vaan aitoja käyttökokemuksia ja asiakastoiveita, jotka viemme hanakasti tuotekehitykseemme.

 

Näillä taidoilla menestyt meillä

Tässä roolissa on mielestämme tärkeää, että hallitset laatujohtamisen jatkuvan parantamisen periaatteet. Laatusertifiointi on sinulle todennäköisesti tuttua, ja hallitset ohjelmistokehityksen ja testauksen metodit sekä työkalut. Sinulla ei välttämättä ole kokemusta ohjelmoinnista mutta on tärkeää, että hallitset teknisen viestinnän. Se auttaa sinua kommunikoimaan eri sidosryhmiemme kanssa heidän kielellään. Muuten arkesi sujuu, jos

  • taidat sekä itseohjautuvan että erilaisissa rooleissa olevien ihmisten kanssa työskentelyn
  • osaat priorisoida työtäsi, nautit ainakin jollain tasolla ongelmien ratkaisusta ja osaat fokusoida analyyttisen tarmokkuutesi oikeisiin asioihin
  • sinulle on kertynyt työkokemusta sen verran, että olet onnistumisten lisäksi kohdannut myös epäonnistumisia
  • rauhallisuutesi ja malttisi ei horju tiukemmissakaan mutkissa ja hektisemmissä hetkissä
  • olet hyvä kuuntelija ja vaikuttava viestijä myös englanniksi.

 

Koulutustaustasi tai se mitä olet aiemmin tehnyt tai saavuttanut, ei mielestämme ole meillä menestymistäsi määrittävä seikka. Meille on tärkeämpää, että voimme tarjota sinulle sinua motivoivan ja innostavan työn. Varmistutaan siitä seuraavaksi yhdessä!

 

Hakeminen ja lisäohjeet

Tässä kohtaa olisi siis hienoa kuulla sinusta. Tähän tehtävään voit hakea oheisen hakulomakkeen kautta 20.5.2019 mennessä. Käymme hakemuksia läpi ja tapaamme tehtävästä kiinnostuneita jo hakuaikana. Älä siis suotta odottele viime hetkeen asti.

Jos sinua jäi vielä jokin seikka askarruttamaan, Pekka juttelee mielellään kanssasi tehtävääsi, tavoitteisiimme tai meillä työskentelyyn liittyen. Hänet tavoitat numerosta 044 558 9315 tai sähköpostitse pekka.lantto@fidelix.fi.