(Removed from publishing)

Lead AFC Specialist
OP

Original publication date 15.10.2019

Visiomme on olla johtava ja vetovoimaisin finanssiryhmä Suomessa sekä asiakkaiden, henkilöstön että kumppaneiden näkökulmasta. Saavuttaaksemme tulevaisuuden tavoitetilamme, olemme aloittaneet OP Ryhmässä merkittävän muutosmatkan. Siirrymme OP Ryhmän keskusyhteisössä vaiheittain ketterään, itseohjautuvaan toimintatapaan, joka antaa vapautta ja vastuuta tiimeille, nopeuttaa päätöksentekoa ja ohjaa työskentelyä asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Vähennämme päätöksentekotasoja. Johtamisessa painottuu valmentaminen ja työn mahdollistaminen.

Tavoittelemme muutoksella entistä parempaa työntekijäkokemusta, asiakaskokemusta sekä toiminnan tehokkuutta.

Muutoksen käytäntöön viemiseksi haemme nyt OP:n Yritysturvallisuuteen, Talousrikollisuuden torjunta -vastuualueen, Analytiikka ja prosessien hallinta -tiimiin, Helsinkiin

Lead AFC Specialistia OP Talousrikollisuuden torjunnan toimintamallin (Target Operating Model) läpivientiin ja jalkautukseen

Vastuullasi on varmistaa Talousrikollisuuden torjunnan Target Operating Model (TOM) toimintamallin läpivienti ja sujuva jalkautus OP Ryhmätasolla yhteistyössä tarvittavien sidosryhmien ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Varmistat, että Talousrikollisuuden torjunnan TOM- toimintamallin läpivienti pysyy suunnitellussa laajuudessa, budjetissa ja aikataulussa. Ohjaat ja motivoit toimintamallin läpivientiin osallistuvien tekemistä ja poistat heiltä onnistumisen esteitä. Olet vastuussa Talousrikollisuuden torjunnan TOM -toimintamallin läpiviennin kokonaissuunnitelmasta, etenemisen seurannasta, sen raportoinnista ja viestinnästä varmistaaksesi organisaation antamien tavoitteiden täyttymisestä. 

Mitä odotamme sinulta

Edellytämme sinulta usean vuoden kokemusta työskentelystä päätoimisesti talousrikollisuuden torjunnan yhden tai useamman osaamisalueen (AML, Pakotteet tai KYC) liiketoiminnan kehitystehtävien parissa (sisältäen talousrikollisuuden torjunnan järjestelmäkehitystä, kyvykkyyksien ja prosessien kehitystä). Sinulla tulisi olla myös erittäin vahva osaaminen suurien projektien ja hankkeiden johtamisesta ja läpiviennistä. Eduksesi on, mikäli olet ollut aiemmin mukana Target Operating Model- toimintamallien implementoinneissa.

Hahmotat erinomaisesti laajoja kokonaisuuksia ja yhteistyötaitojesi ansiosta löydät nopeasti tärkeimmät sidosryhmäsi ja verkostosi. Työskentelytyylisi on analyyttinen ja ratkaisukeskeinen; viet hankkeita eteenpäin oma-aloitteisesti ja järjestelmällisesti ja pidät kiinni myös niistä tavoitteista, joiden maali häämöttää kauempana tulevaisuudessa.

Ymmärrät talousrikollisuuden torjuntaan liittyvät säädökset ja tiedät, miten alueen riskit määritellään ja arvioidaan.

Tehtävässä menestyminen edellyttää ammattitasoista suomen ja englannin kielen taitoa ja kykyä viestiä molemmilla kielillä sujuvasti niin suullisesti kuin kirjallisestikin.

Mitä saat meiltä

Finanssiala muuttuu rytinällä ja OP on sitoutunut edustamaan tämän kehityksen kovinta kärkeä. Olemme tekemässä isoa toimintamallimuutosta ja siirtymässä vaiheittain ketterään toimintatapaan. Pääset työskentelemään mielenkiintoisessa roolissa erityisasiantuntijana ja varmistamaan talousrikollisuuden torjuntamme sujuvuuden jatkossakin. Analytiikka ja prosessien hallinta -tiimissämme työskentelet aivan finanssialan ytimessä, yhdessä talousrikollisuuden torjunnan muiden osaajien kanssa.

OP Ryhmä edistää strategiaansa näkyvästi ja kutsuu henkilöstön vahvasti mukaan kehittämään tulevaisuuden OP:ta. Tarvitsemme vastuunkantajia ja asiantuntemustaan mielellään kehittäviä osaajia. Tarjoamme sinulle kattavan perehdytyksen työhösi sekä työnohjauksen. Meille on myös tärkeää, että jokaisen on mahdollista kehittyä työn kautta ja tässä sinua tukevat kollegasi ja esimiehesi. Et siis tule jäämään tehtävissäsi yksin. Lisäksi tarjoamme laajat työsuhde-edut sekä ison talon tarjoamat lukuisat erilaiset uramahdollisuudet.

Lisätiedot ja hakuohjeet

Jos sinulla on mielessä kysymyksiä tehtävästä tai meillä työskentelystä, tiimipäällikkö Elina Tamminen kertoo mielellään lisää, puh: 050 401 8884. Jos taas vakuutimme sinut jo siitä, että tätä mahdollisuutta ei kannata jättää väliin, voit hakea tehtävää 30.10.2019 mennessä kertomalla meille motivaatiostasi ja osaamisestasi.

Tehtävään valittavalta henkilöltä tarkastetaan luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetetään huumausainetesti, terveyskysely sekä Suojelupoliisin perusmuotoinen turvallisuusselvitys.