(Removed from publishing)

Development Manager, tilanhallinta (2 henkilöä)
SOK

Original publication date 7.1.2019

Mitä tuotteita ja kuinka paljon on oltava kussakin myymälässämme? Jos et vastausta juuri nyt suoralta kädeltä tiedä, ei hätää, ei tarvitsekaan. Tämä on kuitenkin se keskeinen kysymys, mihin käytettävissä olevaan dataamme tukeutuen pystymme jatkossa avullasi yhä paremmin vastaamaan. Niin meidän on päivittäistavarakaupan markkinajohtajana ja Suomen suurimpana kaupan alan toimijana tehtävä. Kuinka sinä voit meitä tässä auttaa

Tässä meille uudessa roolissa tilanhallinnan kehityspäällikkönämme sinulla on vastuu siitä, että kaikkien vähittäiskaupan myymälöidemme – erityisesti remontoitavien ja uusien kohteiden – tilankäyttö vastaa kyseisen myymälän asiakkaiden tarpeita sekä ketjuliiketoimintamme yhtenäisiä määrityksiä ja konsepteja.

Konkreettisemmin sanottuna uusimme tai rakennamme vuosittain jopa 150 myymälää. Moderneilla työkaluillamme – no, rehellisyyden nimissä myös Excel kuuluu työkalupakkiisi – huolehdit, että kokonaistilasuunnittelun päätöksentekomme pohjaa aina viimeisimpään asiakas- ja kysyntädataan sekä niiden tulkintaan. Kehityspäällikkönä rakennat toimintamallit, joihin tukeutuen kaikki nämä myymälät toteutetaan siten, että niissä on oikean kokoinen valikoima jokaisessa tuoteryhmässä niin asiakkaan, myymälätyöskentelyn kuin tavaravirtojen tehokkuuden kannalta. Varmistat myös, että tiedot pysyvät ajan tasalla ja eri osapuolet tietävät, kuinka toimia ja vastata odotuksiin.

”Meillä ei ole tarjota sinulle valmista tonttia tai katettua pöytää. Homma alkaa kymmenottelusta, jossa tutustut lajeihin ja tunnistat omat vahvuutesi. Vähitellen alat jo samalla valmistautua itse kuninkuuslajiin – maratoniin. Roolissasi kun on kuitenkin kyse pitkäjänteisestä toimintamme kehittämisestä asiakasomistajiemme hyväksi.”

Ensimmäisenä vuotenasi pääset myös kanssasi aloittavan työkaverisi kanssa kiertämään kaikki 65 Prismaamme läpi. Varmistat, että käyttötavaroiden osalta tietomme ovat kustakin myymälästä ajan tasalla ja myymälätilan valikoima on kyseiselle yksikölle optimoitu asiakaskokemuksen ja toimitusketjun näkökulmasta. Heti sen jälkeen meillä on edessä sama työ päivittäistavaroiden osalta.

Käy tutustumassa tarkemmin, millaista on moderni tilanhallinta myymälöissämme tänään ja millaisen palapelin saat käsiisi: https://patarumpu.fi/2019/01/04/oikea-paikka-ja-tila-kullekin-tuotteelle-myymaloiden-tilanhallinta-on-kuin-palapeli/

Tule voittavaan joukkueeseen

SOKn vähittäiskaupan ketjuohjauksessa saat työkaveriksesi 30 osaajan tilanhallinnan joukkueen sekä yhteisen tavoitteen eteen työskentelevän kuuden ammattilaisen makrotilahallinnan tiimin. Tässä tiimissä ja joukkueessa taidamme itsenäisen työskentelyn mutta nautimme siitä, kun saamme tehdä toistemme kanssa töitä. Olemme toiminnassamme hyvin läpinäkyviä, suunnitelmallisia ja systemaattisia. Joku voisi kuvailla meitä myös rauhallisiksi ja analyyttisiksi mutta kukaan ei sanoisi meitä tylsiksi tai tasapaksuiksi.

Tässä työssä koet hyvin erilaisia myymälöitä ympäri Suomen sekä näet, kuinka suunnitelmamme toteutuessaan parantavat niin asiakkaidemme asiakaskokemusta kuin alueosuuskauppojemme myymälöiden tehokkuutta. Tähän kiteytyy mielestämme meidän työmme merkityksellisyys ja siitä kumpuava motivaatio työhömme.

Mitä muuta voimme sinulle luvata? Tämä on rooli, jossa pääset työskentelemään hyvin erilaisten sidosryhmien ja osaajien kanssa. Et hinkkaa yhtä ja samaa asiaa päivästä toiseen, vaan pääset näkemään kaupan alan toimintaa laajalti ja oppimaan vähittäiskaupasta paljon. Tämän ei myöskään tarvitse olla sinun viimeinen tehtäväsi talossamme sillä isona talona meillä on tarjota sinulle useita vaihtoehtoisia urapolkuja ja kehittymismahdollisuuksia. Tuemme myös jatkuvaa oppimistasi ja varmistamme sinulle joustot arkesi sujuvoittamiseksi.

Näillä taidoilla menestyt

Palkkaamme tähän tehtävään kaksi osaajaa. Emme siis haikaile yksisarvisen kaiken taitavan taikurin perään, vaan haemme osaajia, joiden kokemus ja potentiaali parhaassa tapauksessa täydentävät toisiaan.

Siten voit olla äskettäin korkeakoulusta valmistunut tai sinulla on jo laajempaa aiempaa kokemusta esimerkiksi liiketoimintamallien ja -prosessien käyttöönotosta. Taustasi voi olla myös myymälöiden tilankäytön suunnittelusta. Toisaalta tässä tehtävässä sinun on myös mahdollista hyödyntää projektien vetovastuusta kertynyttä kokemusta. Tai jos vahvuutesi on analytiikassa ja numero-osaamisessa, ja tuotat excel-makroja aamukahvin lomassa, tämä työ voi myös olla sinulle omiaan.

”Tässä tehtävässä on tärkeää päästä telineistä nopeasti liikkeelle. Uneksimiseen ei ole sijaa, kun päätökset odottavat toisiaan. Ja kun on päästy liikkeelle, katse pysyy maalissa.”

Tässä tehtävässä on tärkeää, että osaat toimia osana joukkuetta. Osaat esittää näkemyksesi argumentoidusti ja viestiä ymmärrettävästi datasta ja numeroista – myös kansainvälisten kumppaneidemme kanssa. Haluat myös tukea ja auttaa toisia menestymään siinä missä me kaikki varmasti autamme sinua. Haittaa ei myöskään ole herkästä sosiaalisesta pelisilmästäsi ja halustasi pysyä mukana oman alasi kehityksessä.

Miltä tämä kaikki vaikutti? Oletko kiinnostunut tästä tehtävästä?

Mikäli olet tältä istumalta valmis tulemaan työkaveriksemme, voit hakea tähän tehtävään oheisen hakulomakkeen kautta 28.1.2019 mennessä. Käymme hakemuksia läpi ja tapaamme tehtävästä kiinnostuneita jo hakuaikana. Älä siis suotta odota hakemisen kanssa viime hetkeen.

Jos sinua jäi vielä jokin seikka askarruttamaan, Gary juttelee mielellään kanssasi tehtävääsi, tavoitteisiimme tai meillä työskentelyyn liittyen. Hänet tavoitat parhaiten 9.1. klo 14-15 tai 22.1. klo 14-15 numerosta 010 76 80662 tai sähköpostitse gary.berglund@sok.fi.