(Removed from publishing)

Business Analyst, Ryhmätaso
OP

Original publication date 2.1.2019

Visiomme on olla johtava ja vetovoimaisin finanssiryhmä Suomessa sekä asiakkaiden, henkilöstön että kumppaneiden näkökulmasta. Saavuttaaksemme tulevaisuuden tavoitetilamme, olemme aloittaneet OP Ryhmässä merkittävän muutosmatkan. Siirrymme OP Ryhmän keskusyhteisössä vaiheittain ketterään, itseohjautuvaan toimintatapaan, joka antaa vapautta ja vastuuta tiimeille, nopeuttaa päätöksentekoa ja ohjaa työskentelyä asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Vähennämme päätöksentekotasoja. Johtamisessa painottuu valmentaminen ja työn mahdollistaminen.

Etsimme nyt Group Control -osastolle vakituiseen työsuhteeseen Business Analystia Helsinkiin.

Business Analyst, Ryhmätaso

Group Control vastaa OP Ryhmän talouden ohjaamisesta, ryhmän johdon tukemisesta toiminnan suunnittelussa, tavoiteasetannassa ja seurannassa sekä sisäisen laskennan raportoinnin ja analysoinnin koordinoinnista. Nyt vahvistamme tiimissämme analytiikkaosaamista.

Tehtävässä analysoit ja raportoit OP ryhmän taloudellista asemaa ja kehitystä. Osallistut aktiivisesti strategiaprosessiin ja tuet OP Ryhmän johtoa markkina- ja kilpailija-analyyseilla ja osallistumalla erilaisten hankkeiden analysointeihin ja arviointeihin. Seuraat OP Ryhmän tuloksen, kannattavuuden, tehokkuuden, vakavaraisuuden ja pääomarakenteen kehitystä sekä esität johtopäätöksiä ja kehitysehdotuksia johtoryhmälle talouden asiantuntijana.

Osallistut myös aktiivisesti analytiikan, analyysimenetelmien ja järjestelmien kehittämiseen.

Mitä odotamme sinulta

Tehtävässä menestyminen edellyttää soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa, vähintään 1-2 vuoden kokemusta vaativista analyytikkotehtävistä sekä finanssialan liiketoimintarakenteen ja ansaintalogiikan ymmärtämistä. Tehtävässä tarvitaan vahvaa analyyttistä otetta sekä ymmärrystä liiketoiminnan ja lukujen välisistä yhteyksistä. Sinulla on kykyä ratkaista ongelmia sekä kerätä, mallintaa ja analysoida dataa.

Verkostoituminen sujuu sinulta luontevasti ja kommunikoit sujuvasti eri sidosryhmien kanssa ja argumentoit vakuuttavasti näkemyksesi muille. Hallitset erinomaisesti Microsoft Office työvälineet ja sinulla on osaamista tietovarastoista ja niiden päällä käytettävistä raportointityökalusta kuten Power BI ja Tableau. Työskentelet sujuvasti myös englanniksi.

Mitä saat meiltä

Finanssiala muuttuu rytinällä ja OP on sitoutunut edustamaan tämän kehityksen kovinta kärkeä. Olemme tekemässä isoa toimintamallimuutosta ja siirtymässä vaiheittain ketterään toimintatapaan. Business analystina pääset mielenkiintoiseen talouden asiantuntijan rooliin, jossa saat monia mahdollisuuksia kehittyä kanssamme. Tueksesi saat mukavan ja asiantuntevan työyhteisön upeissa Vallilan toimitiloissa. Kaikkea tekemistämme ohjaa OP:n arvojen mukainen toimiminen eli vastuullisuus, ihmisläheisyys ja yhdessä menestyminen, mikä toivottavasti puhuttelee myös sinua.

Tästä eteenpäin

Jos sinulla on mielessä kysymyksiä tehtävästä tai meillä työskentelystä, päällikkö Olli Kankkunen kertoo mielellään lisää puhelimitse p. 0505513864 (parhaiten tavoitat: ke 9.1. klo 12-13 ja ma 14.1. klo 12-13, tai sähköpostitse olli.kankkunen@op.fi.

Jos taas vakuutimme sinut jo siitä, että tätä mahdollisuutta ei kannata jättää väliin, voit hakea tehtävään 16.1.2019 mennessä OP:n Ura-sivun kautta kertomalla meille motivaatiostasi ja osaamisestasi. Ethän jätä hakemista viime tinkaan, sillä käsittelemme hakemuksia aktiivisesti jo hakuaikana.