(Poistunut julkaisusta)

Yritys- ja yrittäjyystoimittaja
Helsingin Sanomat

Alkuperäinen julkaisupäivä 8.10.2020

Helsingin Sanomat hakee vakituiseen työsuhteeseen talouden ja politiikan toimitukseen Helsinkiin yritys- ja yrittäjyystoimittajaa.

Tehtävässä kirjoitat reportaaseja, analyysejä ja henkilöhaastatteluja suomalaisista yrityksistä ja erityisesti niihin linkittyvistä laajemmista kehityskuluista. Seuraat laajasti suomalaista yrityskenttää yhdessä HS:n taloustoimituksen muiden asiantuntijoiden kanssa ja syvennät talouden uutisia sukeltamalla uutisia syvemmälle eri toimialojen, suuryritysten tai pk-sektorin arkeen. Kirjoitat myös uutistahdissa analyysejä yritysmaailman uutisista.

Etsimämme ihminen on liike-elämän laaja-alainen asiantuntija, joka kykenee analysoimaan suuryritysten toimintaa, löytämään niistä uutisia ja raportoimaan vaativalle talousyleisölle olennaisen suomalaisen yritysmaailman kehityskuluista. Etsimämme tekijä on idearikas kirjoittaja, joka ymmärtää talouden lainalaisuudet, näkee yrityskenttää halkovat ilmiöt ja tunnistaa ihmiset, jotka taloutta seuraavien pitäisi liike-elämän piiristä tuntea. Ymmärrät myös pörssin ulkopuolisia yrityksiä.

Tehtävässä oleellista on vankka kokemus talousjournalismista, uutistyöstä, yritysanalyyseistä ja featurekirjoittamisesta. Edellytämme hakijoilta myös laajaa kontaktiverkostoa suomalaisessa yritysmaailmassa, juttujen ideointikykyä ja oma-aloitteisuutta.

Tarjoamme paikan Suomen johtavassa yhteiskunnallisen journalismin toimituksessa, joka panostaa talouteen.

Liitä hakemukseesi CV ja halutessasi työnäytteet ja linkit esimerkiksi sosiaaliseen mediaan. Jätä hakemuksesi viimeistään sunnuntaina 25.10. Voimme olla yhteydessä hakijoihin jo ennen hakuajan päättymistä. Lisätietoja tehtävästä antaa HS:n talouden ja politiikan toimituksen esimies Jussi Pullinen, puh 040-7408564, email jussi.pullinen@hs.fi.