(Poistunut julkaisusta)

Young Professionals -ohjelma –Käytännön korkeakoulusta talousvaikuttajaksi!
Suomen Pankki

Alkuperäinen julkaisupäivä 9.5.2018

Suomen Pankki ja Finanssivalvonta tarjoavat korkeatasoisen Young Professionals -ohjelman digitalisaatiosta, finanssimarkkinoista ja rahoituksesta kiinnostuneille tuleville huippuammattilaisille. Ohjelman aikana kierrät kuuden kuukauden jaksoissa eri osastoilla ja tutustut niiden tehtäväkenttään käytännön työn kautta. Lisäksi saat mahdollisuuden luoda tärkeitä verkostoja. 

Haemme Suomen Pankin Young Professionals -ohjelmaan kuutta tulevaa huippuammattilaista seuraaviin tehtäviin, joista voit valita itsellesi sopivimman. Osoita hakemuksessasi kiinnostuksesi vain yhtä tehtävää kohtaan.

EKONOMISTI (RP), työtehtäväsi suuntautuvat Suomen ja kansainvälisen talouden seurantaan, ennustamiseen ja talouspolitiikan analyysiin. Tehtävät voivat sisältää myös kokonaistaloudellisten ennustemallien kehittämistä. Sinulla on osaamista empiirisestä makrotaloustieteestä ja kokemusta ekonometristen ohjelmistojen käytöstä, koodaamisesta ja ohjelmoinnista.

EKONOMISTI (RM), työtehtäväsi sisältävät tilastointia, niiden tuotantoa ja analysointia sekä rahoitusmarkkinoiden analyysiin liittyviä projekteja ja selvityksiä. Olet taitava datankäsittelijä ja sinulla on matemaattista ja tilastollista osaamista. Koodaus- ja ohjelmointitaidot ovat myös hyödyksi tässä tehtävässä.

DATA-ANALYYTIKKO, työtehtäviisi kuuluvat talouden seurantaan ja ennustamiseen liittyvä data-analytiikan ja koneoppimisen välineistön kehittäminen ja soveltaminen. Sinulla on osaamista analyysi- ja ekonometristen välineiden käytöstä (mm. R, Matlab, Power BI, Tableu, STATA, EVIEW) ja ohjelmoinnista.

MARKKINA-ANALYYTIKKO/RAHOITUSASIANTUNTIJA, keskeisiin tehtäviisi kuuluvat mm. diilerin päivittäiset operatiiviset tehtävät ja markkinaseuranta sekä eurojärjestelmän luotto-operaatioissa hyväksyttyjen vakuuksien, liikkeeseenlaskijoiden ja vastapuolten arviointi. Sinulla on tehokkaat tiedonkäsittelytaidot ja valmiutta tuottaa markkina-analyysejä nopeasti.

SALKUNHOITAJA/MAKSULIIKEASIANTUNTIJA, työtehtävät kattavat sijoitusprosessin kaupankäynnistä selvitykseen. Työkierron aikana perehdyt myös maksujärjestelmiin. Sinulla on tehokkaat ja monipuoliset tiedonkäsittelytaidot, joita voit hyödyntää esimerkiksi sijoituspäätösten tekemisessä.

DIGITALISAATIOASIANTUNTIJA, työtehtäväsi liittyvät talouslukutaitoon ja digitalisaatioon sekä niiden vaikutusten analysointiin rahoitusmarkkinoilla. Myös pankkisektorin ulkopuolisten toimijoiden vaikutusten analysointi kuuluu tehtäviisi. Tunnet fintechiä ja tunnistat rahoitusmarkkinoiden uusia tuulia.

Hakukriteerit

  • Olet suorittanut soveltuvan ylemmän korkeakoulututkinnon esim. rahoituksessa, taloustieteessä, tilastotieteessä, matematiikassa.
  • Olet innostunut, ja sinulla on aktiivinen työskentelyote, hyvät yhteisötaidot sekä selvä suullinen ja kirjallinen ilmaisu suomeksi ja englanniksi. Muu kielitaito on eduksi.
  • Sinulla on hyvät IT-taidot.
  • Olet kiinnostunut keskuspankin ja valvojan toiminnasta.
  • Sinulla on mahdollisuus sitoutua ohjelmaan alusta loppuun asti.

Tarjoamme sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden työskennellä eurojärjestelmän ytimessä sekä perehtyä keskuspankin ydintoimintoihin. Pääset osaksi kannustavaa työyhteisöä, ja sinulla on mahdollisuus soveltaa ja kehittää omaa osaamistasi.

Virkasuhde on määräaikainen 1.9.2018—29.2.2020. Tehtävän palkka on 3 400 euroa/kk. Muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan.

Lisätietoja ohjelmasta antaa Essi Tamminen, essi.tamminen(at)bof.fi tai p. 09 183 3413.

Lue Suomen Pankin osastojen esittely verkkopalvelusta. #talousvaikuttajaksi @SuomenPankki @FIN_FSA

Suomen Pankki on Suomen kansallinen rahaviranomainen ja eurojärjestelmän jäsen. Pankki rakentaa taloudellista vakautta. Vakaa hintataso, turvalliset maksujärjestelmät ja luotettava rahoitusjärjestelmä edistävät kestävää talouskasvua, työllisyyttä ja suomalaisten hyvinvointia. Keskuspankki on arvostettu työnantaja, joka panostaa henkilöstönsä työhyvinvointiin ja tarjoaa haasteita sekä mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen. Suomen Pankissa työskentelee noin 370 eri alojen asiantuntijaa. Päätoimipisteemme sijaitsevat Helsingin ydinkeskustassa.