(Poistunut julkaisusta)

Ympäristö- ja sosiaalisten vaikutusten asiantuntija
Finnvera Oyj

Alkuperäinen julkaisupäivä 19.5.2020

Finnvera Oyj on valtion omistama erityisrahoitusyhtiö ja Suomen virallinen vientitakuulaitos

Tavoitteenamme on, että asiakkaamme luovat ja saavuttavat rahoituksemme avulla liiketoimintaa ja vientiä, joka ei olisi ollut muuten mahdollista. Finnveralla on vastuita yli 80 maassa.  Visiomme on: Asiakkaidemme menestys vahvistaa Suomen taloutta
 

Haemme ympäristö- ja sosiaalisten vaikutusten asiantuntijaa suuryritykset-liiketoimintayksikköön. 
 

Osana Finnveran vientitakuilla taattavien hankkeiden kokonaisriskinarviointia ovat yksittäisten hankkeiden ympäristö- ja sosiaaliset vaikutukset. Ympäristövaikutuksiksi katsotaan hankkeen suorat ja välilliset vaikutukset ympäristöön ja sosiaalisiksi vaikutuksiksi hankkeen vaikutukset paikallisyhteisöihin ja työntekijöihin. 

Haemme nyt yhdeksän henkilön maa- ja ympäristöriskien hallinta -tiimiimme asiantuntijaa arvioimaan hankkeisiin liittyviä ympäristö- ja sosiaalisia riskejä. Olet osa hanketiimiä yhdessä muiden asiantuntijoiden kuten rahoituspäällikön, luottoriskianalyytikon, aluepäällikön ja juristin kanssa. Tehtävässäsi pääset työskentelemään laajasti rahoitushankkeiden ja kansainvälisen yritysrahoituksen kentällä. Sidosryhmäyhteistyö vientiyritysten, rahoittajapankkien ja muiden vientitakuulaitosten kanssa on oleellinen osa tehtävää. Asiantuntijana osallistut myös Finnveran ympäristö- ja sosiaalisten vaikutusten arviointiprosessien kehittämiseen. 

Odotamme sinulta

  • vähintään viiden vuoden kokemusta vastaavan tyyppisistä tehtävistä
  • kokemusta erityisesti teollisuushankkeiden ympäristö- ja sosiaalisten vaikutusten arvioinnista (ml. ihmisoikeusasiat) ja arviointia ohjaavista kv. standardeista ja vaatimuksista (OECD, IFC)
  • näyttöä kehitystehtävien läpiviennistä
  • tehtävää tukevaa ylempää korkeakoulututkintoa ja sujuvaa englanninkielen taitoa.

Henkilönä olet ratkaisuhakuinen tiimin jäsen. Haluat kehittää itseäsi ja työyhteisöäsi.  Sinulla on hyvät yhteistyö- ja neuvottelutaidot. Pitkäjänteinen, itsenäinen ja vastuullinen työtapasi ovat tehtävässä onnistumisen edellytyksiä. 

Tarjoamme sinulle yhteiskunnallisesti vaikuttavan tehtävän ammattimaisessa työyhteisössä, jossa on korkea henkilöstötyytyväisyys. Joustavat työaikajärjestelyt etätyömahdollisuuksin tukevat työhyvinvointiamme, ja nykyaikainen työympäristömme sijaitsee Helsingin Ruoholahdessa.

Lue tästä mitä tiimimme ympäristöasiantuntija Lauri Etelämäki ja ihmisoikeusasiantuntija Timo Hankala kertovat työstään.

Lisätietoja tehtävästä antaa keskiviikkona 27.5. klo 12-13 ja perjantaina 29.5. klo 11-12  tiimipäällikkö Marjaana Vainio-Mattila p. 040 752 0603.

Haastattelujen tukena käytämme ulkopuolista henkilöarviointia. Tämän lisäksi tehtävään valittavalta henkilöltä tarkastamme luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetämme Suojelupoliisin perusmuotoisen turvallisuusselvityksen. Työhöntuloterveystarkastus sisältää huumausainetestin.