(Poistunut julkaisusta)

Ympäristö- ja sosiaalisten asioiden asiantuntija
Finnvera Oyj

Alkuperäinen julkaisupäivä 18.1.2021

Finnvera Oyj on valtion omistama erityisrahoitusyhtiö ja Suomen virallinen vientitakuulaitos Export Credit Agency (ECA). Finnveralla on vastuita yli 80 maassa. 

Tavoitteenamme on, että asiakkaamme luovat ja saavuttavat rahoituksemme avulla liiketoimintaa ja vientiä, joka ei olisi ollut muuten mahdollista. Visiomme on: Asiakkaidemme menestys vahvistaa Suomen taloutta. Taloudellinen perustamme on itsekannattavuuden saavuttaminen riskejä huolellisesti arvioiden ja halliten.
 

Haemme ympäristö- ja sosiaalisten asioiden asiantuntijaa suuryritykset-liiketoimintayksikköön.

Rahoitustoiminnan ympäristö- ja sosiaalisten riskien arviointi on osa Finnveran vientitakuuhankkeiden kokonaisriskinarviointia. Vahvistamme maa- ja ympäristöriskien hallinta -tiimiämme ja haemme asiantuntijaa, jonka tehtävä on arvioida rahoitettaviin hankkeisiin liittyviä ympäristö- ja sosiaalisia riskejä. Olet osa hanketiimiä yhdessä muiden asiantuntijoiden kuten rahoituspäällikön, luottoriskianalyytikon, aluepäällikön ja juristin kanssa. Tehtävässäsi pääset työskentelemään laajasti kansainvälisen yritysrahoituksen kentällä. Sidosryhmäyhteistyö vientiyritysten, rahoittajapankkien ja muiden vientitakuulaitosten kanssa on oleellinen osa tehtävää. Asiantuntijana sinulla on aktiivinen rooli myös Finnveran toiminnan kehittäjänä.

Odotamme sinulta

  • kokemusta teollisuushankkeiden ympäristö- ja sosiaalisten asioiden hallinnasta (ml. ihmisoikeusasiat)
  • näyttöä kehitystehtävien läpiviennistä
  • tehtävää tukevaa ylempää korkeakoulututkintoa
  • sujuvaa englanninkielen taitoa
  • vähintään viiden vuoden työkokemusta ympäristö- ja sosiaalisten kysymysten parissa.

Henkilönä olet ratkaisuhakuinen tiimin jäsen. Haluat kehittää itseäsi ja työyhteisöäsi.  Sinulla on hyvät yhteistyö- ja neuvottelutaidot. Pitkäjänteinen, itsenäinen ja vastuullinen työtapasi ovat tehtävässä onnistumisen edellytyksiä.

Tarjoamme sinulle yhteiskunnallisesti vaikuttavan tehtävän ja mahdollisuuden olla mukana kehittämässä Finnveran toimintaa. Tärkeän tehtävän lisäksi saat ammattimaisen ja kannustavan työyhteisön, jossa arvostamme kehittymistä ja yhdessä tekemistä. Meillä on finnveralaisten arvostamia työhyvinvointia tukevia käytäntöjä ja joustavat työaikajärjestelyt etätyömahdollisuuksin. Viihtyisä työympäristömme sijaitsee Helsingin Ruoholahdessa, joskin toistaiseksi työskentelemme etänä.

Lue mitä tiimimme ympäristöasiantuntija Lauri Etelämäki kertoo työstään, jota ohjaa vastuullisuus ja läpinäkyvyys: Vastuullinen liiketoiminta hyödyttää viejää ja ostajaa – ”Vastuulliset yritykset valmiimpia kohtaamaan ulkoa tulevat iskut” | Finnvera

Odotamme hakemustasi verkkosivuiltamme viimeistään 31.1.2021.

Lisätietoja tehtävästä antaa tiistaina 26.1. klo 12-13 ja torstaina 28.1. klo 13-14 tiimipäällikkö Marjaana Vainio-Mattila p. 040 752 0603.

Haastattelujen tukena käytämme ulkopuolista soveltuvuusarviointia. Tämän lisäksi tarkastamme tehtävään valittavalta henkilöltä luottotiedot ja yritysyhteydet sekä teetämme Suojelupoliisin perusmuotoisen turvallisuusselvityksen. Työhöntuloterveystarkastus sisältää huumausainetestin.