(Poistunut julkaisusta)

Ylläpidon asiantuntija, infra- ja kiinteistöomaisuus / Länsimetro Oy, Espoo
MPS

Alkuperäinen julkaisupäivä 31.10.2019

Länsimetro Oy on Helsingin ja Espoon kaupunkien omistama keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö, jonka tehtävänä on rakennuttaa, omistaa, hallita, ylläpitää, huoltaa ja kehittää Ruoholahti – Kivenlahti -osuuden (ns. Länsimetro) metroliikennettä palvelevia raiteita, tunneleita, asemarakennuksia, pysäköintitiloja ja muita metron toimintaa palvelevia rakenteita ja järjestelmiä. Yhtiön palveluksessa tehtävistä vastaamassa on n. 20 toimihenkilöä.

Länsimetro Oy:n yli kahden miljardin omistuksiin kuuluvat käytössä oleva metrorata asemineen välillä Ruoholahti – Matinkylä, sekä arviolta n. 2023 liikenteelle otettava rataosuus asemineen välillä Matinkylä – Kivenlahti.

Kokonaan Länsimetro Oy:n omistuksessa on metroradan ja asemien lisäksi kaksi tytäryhtiötä: Matinkylän Bussiterminaali Oy ja KOy Matinkylän Liityntäpysäköintiyhtiö. Lisäksi Länsimetro Oy omistaa osuuksia Tapiolan Keskuspysäköinti Oy:stä sekä Jousenpuiston Pysäköinti Oy:stä.

Länsimetron metrojärjestelmän, asemien ja metroradan isännöinti-, hallinnointi- ja ylläpitopalvelut Länsimetro Oy:lle tuottaa HKL.

Joukkoliikennepalveluita Länsimetron omistamalla rataosuudella operoi Helsingin kaupungin liikenneliikelaitos (HKL). HKL omistaa, hallinnoi ja ylläpitää sekä kehittää nykyistä kantametron rataosuutta Ruoholahdesta itään sekä omistaa ja huoltaa liikkuvan kaluston.

Matinkylä – Kivenlahti rataosuuden valmistumisen lähestyessä tarvitsemme vahvistusta asiantuntijatehtäviin ja haemme nyt

Infra- ja kiinteistöomaisuuden ylläpidon asiantuntija

Ylläpidon asiantuntijan keskeisinä työtehtävinä ovat kiinteistö- ja infraomaisuuden ylläpidon ja hallinnan palveluverkoston johtaminen sekä ylläpidon prosessien kehittäminen yhdessä Länsimetron kunnossapitotiimin ja ylläpitopalveluja tuottavan HKL:n kanssa.

Ylläpidon asiantuntijan tehtäviin kuuluvat kiinteistöjen taloteknisten ja turvallisuusjärjestelmien toiminnallisuuden valvonta sekä elinkaaren hallinta ja optimointi. Kivenlahden metron valmistumista ennakoiden tehtävänä ovat myös ja rataosuuden käyttöönottoprosessiin liittyvät erilaiset asiantuntijatehtävät sekä riskienhallinta- ja turvallisuustyöhön osallistuminen ja yhteistyö turvallisuusviranomaisten ja muiden sidosryhmien kanssa.

Tehtävässä menestyminen edellyttää vähintään AMK-tasoista insinöörikoulutusta, asiantuntemusta ja työkokemusta laaja-alaisesti vaativien toimitila- ja/tai teollisuuskohteiden ylläpito- ja/tai kunnossapitotoiminnasta sekä hyvää kirjallista ja suullista suomen kielen taitoa ja tavanomaisten toimisto-ohjelmistojen käytön hallintaa. Eduksi tehtävässä ovat myös englannin kielen hallinta ja kokemus kunnossapidon hankintamenettelyistä ja julkisista hankinnoista.

Lisätietoja tehtävästä antaa MPS-konsultti Taina Heino, puh. 020 746 9576 tiistaina 5.11. klo 14–15:30 sekä maanantaina 11.11. klo 9:30–11. Täytä hakemuslomake palkkatoiveineen ja liitä mukaan hakemuksesi ja CV:si hakupainikkeen kautta 11.11.2019 mennessä.