Yksikön vastaava ohjaaja/vastaanottoperheyksikkö
Vantaan kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 17.6.2019

Vantaan kaupunki, sosiaali- ja terveydenhuollon toimiala, perhepalvelut
Vastaanottotoiminnan yksikkö

Liljatie 24, 01300 Vantaa

Työsuhteen kesto: Vakituinen 01.10.2019 tai sopimuksen mukaan - 


Haemme kokenutta lastensuojelun ammattilaista mielenkiintoiseen esimiestehtävään!

Vastaanottoperheyksikkö (VAPE) on osa Vantaan lastensuojelupalveluiden vastaanottoiminnan yksikön toimintaa. Työryhmässä on yksikön vastaavan ohjaajan lisäksi kahdeksan (8) sosiaaliohjaajaa, jotka vastaavat vastaanottoperheisiin sijoitettujen lasten (0-17v) ja heidän vanhempiensa kanssa työskentelystä sekä yksi (1) vastaanottoperheiden sosiaaliohjaaja, joka vastaa vastaanottoperheiden ohjauksesta ja valvonnasta. Vastaanottoperheitä on toiminnassa mukana tällä hetkellä 22, joissa on sijoituspaikkoja yhteensä neljällekymmenelle (40) lastensuojelullisin perustein sijoitetulle lapselle. Vastaanottoperheet toimivat toimeksiantosopimuksen pohjalta. Toimintaa säätelee lastensuojelulaki ja perhehoitolaki.

Yksikön vastaava ohjaaja johtaa oman yksikkönsä toimintaa ja kehittämistyötä osana vastaanottotoiminnan yksikön kokonaisuutta. Oleellinen osa työtä on osallistuminen vastaanottoiminnan yksikön esimiesryhmän työskentelyyn; esimiesryhmä koostuu lastensuojelulaitoksen esimiehestä, neljästä vastaanotto-osaston vastaavasta ohjaajasta ja vastaanottoperheyksikön vastaavasta ohjaajasta. Työaika on pääosin arkisin virka-aikaan (8.00-16.00). Info- ja koulutustilaisuudet vastaanottoperheille ovat ilta-aikaan. Työ vaatii hyviä vuorovaikutus- ja verkostotyötaitoja, sekä vahvaa lastensuojelun osaamista.

Työhaastattelut ja valinta pyritään tekemään viikoilla 33 ja 34/2019 Tarkoituksena on, että valittu henkilö aloittaa työt 1.10.2019 (tai sopimuksen mukaan).

Lasten ja nuorten vastaanottotoiminnan yksiköstä:

Vantaalaisia lapsia ja nuoria (0-17v) sijoitetaan kiireellisesti lastensuojelullisin perustein vastaanottoperheisiin, jotka sijaitsevat Uudenmaan alueella painottuen pääkaupunkiseudulle. Vastaanottoperheyksikkö (VAPE) vastaa toiminnan organisoinnista, vastaanottoperheiden antaman hoidon ohjaamisesta sekä tekee sijoitetun lapsen koko perheen tilanteesta ja lapsen mahdollisesta huostaanotontarpeesta arviointia.

Lasten vastaanotto-osasto Terhola on tarkoitettu vantaalaisille alle 12-vuotiaille kiireellisesti sijoitetuille lapsille. Sijoituspäätöksen tekee alueen sosiaalityöntekijä tai virka-ajan ulkopuolella sosiaali- ja kriisipäivystys. Lasten ja nuorten arviointiosasto Vaahteramäkeen sijoitetaan 7-16 vuotiaita lapsia ja nuoria ensisijaisesti avohuollon tukitoimena. Suunnitelmallisen sijoituspäätöksen tekee alueen sosiaalityöntekijä, joka hakee paikkaa asiakasohjausryhmän kautta. 

Nuorten vastaanotto-osastot 1 ja 2 ovat tarkoitettu vantaalaisille 12–17-vuotiaille lastensuojelullisin perustein kiireellisesti sijoitetuille nuorille. Nuorten vastaanotto-osastoilla on yhteensä 14 asiakaspaikkaa ympärivuorokautiseen hoitoon. Vastaanotto-osastojen ja arviointiosaston moniammatillinen henkilökunta tekee hoidon ja huostaanotontarpeen arviointia kiinteässä yhteistyössä lapsen vanhempien ja muun verkoston kanssa.


Työsuhteen tietoja

Kelpoisuusvaatimus: Sosiaaliohjaaja (Laki 817/2015 8§ mukainen laillistus).

Kelpoisuusvaatimuksen lisäksi edellytämme: Kokemusta lastensuojelutyöstä ja esimiestyöstä.

Luemme eduksi: 

 • esimieskoulutukset 
 • erilaisten arviointimenetelmien koulutukset ja osaamisen
 • perhetyön ja perhehoidon työkokemuksen
 • ajokortin ja autolla ajotaidon
 • kyvyn sujuvaan liikkumiseen Vantaalla ja pääkaupunkiseudulla

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) mukaisesti.

Palkkaus: 2995,67 euroa/kk, lisäksi mahdollinen aikaisempaan työkokemukseen perustuva lisä.

Edellytettävät luvat: Valitun henkilön tulee esittää voimassa oleva rikosrekisteriote, ennen valintaa on esitettävä hyväksyttävä työterveyshuollon todistus terveydentilasta.

Työpaikkojen lukumäärä: 1

Koeaika: Tehtävässä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa

Kokoaika-/osa-aikatyö: Kokoaikainen

Palvelusuhteen muoto: Työsuhde

Työaika: 38 h 45 min/viikko 


Yhteystiedot:

Lastensuojelulaitoksen esimies, Hiltunen Tommi
P. 0400-703918
tommi.hiltunen@vantaa.fi
Tavoitettavissa arkisin klo. 8.00 - 16.00

Vantaa on vastuullinen työnantaja. Tuemme työntekijöidemme hyvinvointia ja osaamista sekä työyhteisöjen hyvää ilmapiiriä. Kehitämme jatkuvasti esimiestyötämme.
Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta.

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

 • Ilmoitusnumero: 1278035
 • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
 • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
 • Hakuaika päättyy: 9.8.2019
 • Hakuosoite: www-osoite
 • Sijainti: Vantaa