(Poistunut julkaisusta)

Yhteisötyöntekijän virka
Espoon seurakuntayhtymä, Olarin seurakunta

Alkuperäinen julkaisupäivä 23.9.2019

Olarin seurakunnassa on haettavana

YHTEISÖTYÖNTEKIJÄN VIRKA

Hakuaikaa on jatkettu seurakuntaneuvoston päätöksellä 16.10.2019 asti.

Jäsenyystiimiin etsitään työhön tarttuvaa ja innovatiivista tiimipelaajaa. Yhteisötyöntekijän tehtävänä on tehdä diakonisella otteella verkosto-, yhteisö- ja jäsenyystyötä melko monikulttuurisessa toimintaympäristössä. Tavoitteena on nuorten aikuisten ja maahanmuuttajien kohtaaminen, tukeminen ja palveluohjaus ja niiden ihmisten tavoittaminen, joiden suhde seurakuntaan ja kristinuskoon on etäinen. Pyrimme siihen, että mahdollisimman moni tuen tarpeessa oleva alueen nuori aikuinen kohdattaisiin seurakunnan taholta ainakin joskus.

Keskeisenä työtapana on yhteistyö muiden toimijoiden kanssa. Yhteisötyöntekijä koordinoi tai on mukana erityisesti Isossa Omenassa järjestettävissä yhteistyö- ja kaupunkitapahtumissa ja osallistuu jonkin verran jäsenyystiimin muuhun toimintaan, erityisesti tapahtumiin, seurakuntaa etäällä olevien nuorten aikuisten ja perheiden jäsenidentiteetin vahvistamiseksi. Yritämme tavoittaa heitä sekä viestinnän keinoin että järjestämällä matalan kynnyksen tapahtumia. Isossa Omenassa sijaitseva Chapple on toiminnan tukikohta (ks. chapple.fi), mutta pyrkimys on jalkautua myös omien tilojen ulkopuolelle.

Tehtävässä eduksi ovat hyvä englannin kielen taito, monikulttuurisen työn tuntemus sekä kyky ja innostus toimia sosiaalisessa mediassa, verkostoitua ja järjestää tapahtumia. Työtä on silloin tällöin myös iltaisin ja viikonloppuisin. Tehtävään sisältyy 1-2 rippikoulua vuodessa.

Yhteisötyöntekijän viran pätevyysvaatimuksena on joko kirkon diakoniatyöntekijän virkaan kelpoistava tutkinto tai kirkon nuorisotyönohjaajan virkaan kelpoistava tutkinto (Kirkon säädöskokoelman nro 124 1 § ja 2 §). Virkaan valittavan on oltava Suomen evankelis-luterilaisen kirkon konfirmoitu jäsen. Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen erinomainen suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä ymmärtämisen taito. Tehtävä kuuluu vaativuusryhmään 503 ja palkkaus on 2467-2837 €/kk työkokemuksesta riippuen. Valitun tulee määräaikaan mennessä esittää rikosrekisteriote (KL 6 33 §). Virkaan valittavalle voidaan määrätä enintään kuuden kuukauden koeaika (KL 6 17 §). Virka täytetään 1.12.2019 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Hakemukset pyydetään toimittamaan sähköisesti Kirkko HR -osoitteessa https://evl.fi/tietoa-kirkosta/toissa-kirkossa/avoimet-tyopaikat 16.10.2019 kello 12:een mennessä. Haastattelut pidetään viikolla 43. Tiedusteluihin vastaavat kirkkoherra Salla-Maria Viitapohja (040 513 0857) ja jäsenyystiimin lähiesimies Kimmo Ansamaa (040 571 4373), sähköposti etunimi.sukunimi@evl.fi.