(Poistunut julkaisusta)

Vuokrausasiantuntija
Helsingin kaupunki / Kaupunkiympäristön toimiala

Alkuperäinen julkaisupäivä 28.11.2019

Tule tekemään merkityksellistä työtä kaupunkiympäristön toimialalle asuntovuokrauksen parissa. Tilapalvelujen asuntovuokrausyksikkö vastaa sosiaali- terveystoimialan erityisryhmien tukiasuntojen, kaupungin työsuhdeasuntojen sekä kaupungin omistamien asunto-osakkeiden vuokrauksesta.

Vuokrausasiantuntijan tehtäviin kuuluu asunto-, toimitila- ja palvelutilavuokrauksen muuttuvan sisällön ja uusien menetelmien jalkauttamisen tukeminen, vuokrausraporttien valmistelu, vuokraustiedon seuranta ja ylläpito, lausuntojen valmistelu ja avustaminen menettelytapojen kehittämisessä.

Tehtävien painopiste on asuntovuokrausyksikössä, jossa vuokrausasiantuntijana pääset työskentelemään mm. seuraavien tehtävien parissa:

Asukastiedotteiden ja -lomakkeiden laatiminen, vuokranmäärityksiin liittyvät tehtävät, vuokrauksen muuttuvan sisällön ja uusien menetelmien jalkauttamisen tukeminen, vuokraustietojen raporttien valmistelu, vuokraselvitysten valmistelu asiantuntijalausuntoihin.

Perehdytämme valittavan henkilön tehtäviin ja käytettäviin järjestelmiin.

Saat osaavan, moniammatillisen työyhteisön tuen ja mahdollisuuden ammatilliseen kehittymiseen sekä hyvät työsuhde-edut. Edistämme henkilöstömme työhyvinvointia ja kannustavaa palkitsemista.

Tehtävän kelpoisuusehto: Alempi korkeakoulututkinto tai vähintään kiinteistöalan tutkinto ja muutaman vuoden työkokemus alalta.

Lisäksi tehtävässä edellytetään: Perehtyneisyyttä lainsäädäntöön mm. huoneenvuokralakiin (AHVL) ja Hyvään vuokratapaan. Vahvaa työkokemusta vuokraustoiminnasta, ARA-säädöksien ja välivuokrausmallin tuntemusta, asukasviestintää sekä hyviä IT-taitoja.

Odotamme elinikäisen oppimisen asennetta ja aktiivista työotetta, sillä työtehtävien ja alan kehityksessä mukana pysyminen edellyttää täydentävien tietojen ja taitojen hankkimista ja päivittämistä säännöllisesti tehtäväalueen lainsäädännön ja asetusten muuttuessa.

Eduksi luetaan suomenkielen hyvä kirjallinen ja suullinen taito, Tampuuri-ohjelman tuntemus sekä kokemus selvitysten ja yhteenvetojen laatimisesta.