(Poistunut julkaisusta)

Viestintäpäällikkö
Kirkkohallitus

Alkuperäinen julkaisupäivä 22.1.2021

Kirkon viestintä vastaa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon valtakunnallisesta viestinnästä. Olemme osa Kirkkohallitusta, joka hoitaa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon yhteistä hallintoa, taloutta ja toimintaa. Toimitilamme sijaitsevat Helsingin keskustassa.

Haluatko olla mukana vaikuttamassa siihen, miten kirkon sanoma kuuluu yhteiskunnassa ja on läsnä ihmisten elämässä? Tule rakentamaan kirkon viestinnän tulevaisuutta!

Haemme ajalle 1.3.2021-31.12.2023

viestintäpäällikköä

määräaikaiseen työsopimussuhteeseen (sijaisuus) Kirkon viestintään.

Paikka tarjoaa kiinnostavan näköalan kirkon toimintaan ja todellisen mahdollisuuden vaikuttaa kokonaiskirkolliseen viestintään ja sen kehitykseen.

Vetämäsi seitsenhenkinen yksikkö vastaa Kirkon viestinnän ja Kirkkohallituksen viestintäprosessista, aina suunnittelusta viestintätuotantoon, sekä viestinnän eri osa-alueiden kehittämisestä. Teemme ajankohtaista ja koskettavaa viestintää eri kanavissa. Palvelemme mediaa, ja vastaamme kirkon valtakunnallisten kanavien koordinaatiosta ja sisällöistä. Teemme vahvaa yhteistyötä asiantuntijoiden kanssa, ja tuemme viestintäsuunnittelun, konsultoinnin ja koulutuksen avulla Kirkkohallituksen osastojen, kapitulien sekä seurakuntien viestintää. Koordinoimme myös kokonaiskirkon sisäistä viestintää ja vastaamme kirkon intranetin sekä Kirkkohallituksen intranetin sisällöntuotannon koordinoinnista ja kehittämisestä.

Viestintäpäällikkönä johdat yhtä Kirkon viestinnän kolmesta yksiköstä sekä Kirkkohallituksen viestintäprosessia. Yksikkösi asiantuntijoiden tukena kehität myös viestinnän eri osa-alueita markkinointiviestinnästä päätösviestintään, omana kehittämisalueenasi erityisesti kriisiviestintä. Vastaat Kirkon viestinnän ja Kirkkohallituksen strategialähtöisestä viestinnän suunnittelusta ja koordinoinnista. Luot ja kehität monipuolisia verkostoja ja yhteyksiä muun muassa hiippakuntiin ja arkkipiispan kansliaan. Kehität viestintäkoulutuksia ja toimit viestintäkouluttajana. Olet Kirkon viestinnän johtoryhmän jäsen.

Sinulla on
• viestinnän esihenkilökokemusta, joka on osoittanut sinut innostavaksi ja kannustavaksi lähijohtajaksi. Työhyvinvointi on sydämenasiasi.
• kokemusta viestinnän suunnittelun- ja koordinaation johtamisesta. Langat pysyvät käsissäsi ja erotat olennaisen kiireisessäkin tilanteessa.
• laaja-alaista kokemusta viestinnän eri osa-alueista, niin viestinnän strategisesta suunnittelusta kuin operatiivisesta toteuttamisestakin.
• tilannearviointi- ja päätöksentekokykyä haastavissakin tilanteissa
• kykyä ja innostusta tehdä yhdessä ja verkostoitua.

Tehtävä edellyttää soveltuvaa korkeakoulututkintoa ja erinomaista suomen kielen osaamista. Englannin ja ruotsin kielen osaaminen on tehtävässä eduksi. Arvostamme myös kirkon toiminnan, hallintorakenteiden ja seurakuntaelämän sekä viestintäkentän tuntemusta.

Palkkaus on vaativuusryhmä 701:n mukainen (palkka 4337,34 eur/kk). Peruspalkan lisäksi maksetaan kokemuslisää, joka perustuu työkokemukseen. Tehtävä täytetään 1.3.2021 alkaen tai sopimuksen mukaan. Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika. Ennen tehtävän vastaanottamista valitun on esitettävä hyväksyttävä todistus terveydentilastaan. Tehtävään palkattavan edellytetään olevan Suomen evankelis-luterilaisen kirkon konfirmoitu jäsen.

Kirkkohallitukselle osoitetut hakemukset liitteineen toimitetaan sähköisen rekrytointipalvelun kautta osoitteeseen evl.fi/tyopaikat viimeistään 10.2.2021 klo 16.00. Tiedusteluihin vastaa vs. viestintäjohtaja Eeva-Kaisa Heikura ensisijaisesti sähköpostitse, eeva-kaisa.heikura@evl.fi.