(Poistunut julkaisusta)

Viestintäasiantuntija, Finnish Center for Artificial Intelligence (FCAI)
Aalto-yliopisto

Alkuperäinen julkaisupäivä 25.9.2020
Suomen tekoälykeskus (Finnish Center for Artificial Intelligence FCAI) kokoaa yhteen suomalaista tekoälytutkimusta. Keskuksen perustajia ovat Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto ja Teknologian tutkimuskeskus VTT. Korkeatasoisen ja laajasti vaikuttavan tutkimuksen ansiosta FCAI on yksi Suomen Akatemian valitsemasta kuudesta lippulaivahankkeesta.

FCAI:n tekoälytutkimus on maailman huippuluokkaa. Yhteistyömme teollisuuden ja muun yhteiskunnan kanssa mahdollistaa tekoälyn tehokkaan ja vastuullisen hyödyntämisen. Viestintä on meille keskeinen tapa vaikuttaa yhteiskunnassa.

Vahvistamme tekoälyyn liittyvän tutkimuksen näkyvyyttä ja vaikuttavuutta, joten haemme nyt joukkoomme

Viestintäasiantuntijaa

Tavoitteenasi on edistää tekoälytutkimuksemme näkyvyyttä sekä tuoda esille sen yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Työssäsi vastaat FCAI:n viestintäkokonaisuuden strategisesta ja operatiivisesta suunnittelusta sekä koordinoinnista. Toteutat tekoälytutkimukseen liittyvää viestintää Aalto-yliopistossa sekä vastaat aihealueen viestintäyhteistyöstä Helsingin yliopiston ja VTT:n viestijöiden kanssa. Osana tehtävääsi toimit eurooppalaisten tekoälyn huippuosaamiskeskittymien ELLIS-verkostossa, jossa vastaat merkittävän EU-projektin viestinnästä.

Työtehtäviisi kuuluu:

Vastuu FCAI:n viestinnän suunnitelmallisesta kehittämisestä ja koordinoinnista
Saumaton viestintäyhteistyö Aalto-yliopiston, Helsingin yliopiston ja VTT:n viestijöiden kanssa sekä ELLIS-verkostossa
Tiivis verkottuminen FCAI-tutkijoiden parissa, verkoston viestintätaitojen tukeminen ja kehittäminen sekä tutkijoiden työn tulosten näkyväksi tekeminen
Tekoälytutkimukseen liittyvien sisältöjen ideointi ja tuotanto erilaisille kohderyhmille, joista keskeisimpinä kansallinen ja kansainvälinen tutkimusyhteisö sekä yritykset ja muut yhteiskunnalliset toimijat
Ulkoinen viestintä eli sisällöntuotanto eri kanaviin, kuten verkkosivuille ja sosiaaliseen mediaan, uutiskirjeen suunnittelu ja koordinointi sekä mediatyö

Ketä etsimme?

Olet taitava viestinnän ammattilainen ja innostut mahdollisuudesta tehdä vaikuttavaa viestintää huippututkimuksen parissa. Sinulla on aiempaa kokemusta monipuolisista viestinnän tehtävistä sekä tehtävään soveltuva koulutus. Hallitset viestinnän strategisen suunnittelun mutta tartut myös rohkeasti päivittäisiin viestinnän työtehtäviin. Työskentelet sujuvasti eri viestintäkanavissa ja hallitset niihin soveltuvat sisältötyypit. Hyödynnät analytiikkaa viestinnän mittaamisessa ja kehittämisessä.

Viestit tutkimussisällöistä ymmärrettävästi sekä kiinnostavasti. Näet tekoälyn ja sen soveltamisen innostavana ja yhteiskunnallisesti merkittävänä aiheena, josta haluat oppia jatkuvasti lisää. Ensisijainen työkielemme on englanti, joten kommunikoit sujuvasti ja virheettömästi sekä englanniksi että suomeksi.

Sinulla on hyvät projektityötaidot ja työskentelytapasi on itseohjautuva ja johdonmukainen. Vuorovaikutustaitosi ovat erinomaiset ja nautit vaihtelevista projekteista useita toimijoita kattavassa dynaamisessa verkostossa.

Meistä:

Tarjoamme kiinnostavan työn viestinnän ja huippututkimuksen parissa Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella. Toimit osana Aalto-yliopiston monipuolista viestintäorganisaatiota, jossa kuulut viestinnän sisältötiimiin. Saat Aalto-yliopiston viestinnältä osaavaa ammatillista tukea itsenäiseen rooliisi FCAI:n viestintäasiantuntijana. Päivittäinen työyhteisösi on FCAI:n palvelutiimissä lähellä tutkijoita. Työsi yhdessä Suomen tutkimuksen lippulaivoista tarjoaa haasteita ja näkyvyyttä sekä Suomessa että kansainvälisesti.

Työsuhde alkaa mahdollisimman pian ja on määräaikainen 31.8.2023 saakka.

Tehtävän palkkaus määräytyy Aalto-yliopistossa käytössä olevan yliopistojen palkkausjärjestelmän mukaisesti.

Kiinnostuitko?

Jos haluat liittyä tiimiimme, täytäthän sähköisen hakulomakkeen viimeistään 25.10.2020. Liitäthän hakemuslomakkeeseen hakemuskirjeen sekä CV:n.. Linkki hakulomakkeeseen:
https://www.aalto.fi/fi/avoimet-tyopaikat/viestintaasiantuntija-finnish-center-for-artificial-intelligence-fcai

Mahdollisiin kysymyksiisi vastaa mielellään FCAI:n hallintopäällikkö Outi Kivekäs. p. 050 430 6322 ja Aalto-yliopiston viestintäpäällikkö Riikka Haikarainen, riikka.haikarainen@aalto.fi