(Poistunut julkaisusta)

VIESTINNÄN ASIANTUNTIJA
Helsingin yliopisto

Alkuperäinen julkaisupäivä 11.2.2020

Suomen tekoälykeskus (Finnish Center for Artificial Intelligence, FCAI) kokoaa yhteen suomalaista tekoälytutkimusta. Keskusta johtavat Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto ja VTT. FCAI on yksi Suomen Akatemian kuudesta lippulaivahankkeesta eli huomattavan vaikutuspotentiaalinsa takia rahoitusta saaneista kohteista. FCAIn tutkimuksen tavoitteena on sellaisten tekoälymenetelmien kehittäminen, jotka auttavat ihmisiä jokapäiväisessä elämässä.

Tietotekniikan tutkimuslaitos (Helsinki Institute for Information Technology, HIIT) on 20 vuotta toiminut Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston yhteinen tutkimuslaitos, jonka tämänhetkiset painopistealueet ovat tekoäly, datatiede, tietoturva ja laskennallinen lääketiede. HIITin tutkimus ulottuu tietojenkäsittelytieteen perusmenetelmistä ja -tekniikoista uusiin sovelluksiin ja niiden vaikutuksiin ihmisten elämässä ja yhteiskunnassa. 

Haemme FCAIlle ja HIITille yhteistä 

VIESTINNÄN ASIANTUNTIJAA 

Helsingin yliopiston Kumpulan kampukselle.

Tehtävästä

Työssäsi viestinnän asiantuntijana ja koordinoijana vastaat FCAIn ja HIITin viestinnän suunnittelusta ja toteutuksesta Helsingin yliopistolla sekä viestintäyhteistyöstä Aalto-yliopiston ja VTT:n viestijöiden kanssa. Tavoitteenasi on HIITin ja FCAIn näkyvyyden ja yhteiskunnallisen vaikuttavuuden parantaminen monikanavaisen viestinnän keinoin. 

Saamme FCAIssa ja HIITissä paljon hyvää aikaan ja haluamme, että muut tietäisivät tuloksistamme nykyistä paremmin! Verkotut tiiviisti tutkijoiden parissa. Viet työmme tuloksia eri kanavia pitkin eri sidosryhmien tietoon: potentiaalisille rahoittajille, päättäjille, muille tutkijoille Suomessa ja ulkomailla, teollisuudelle, medialle ja suurelle yleisölle. Kehität ja päivität verkkosivujamme, järjestät tilaisuuksia ja huolehdit tapahtumiemme markkinoinnista.

HIITissä on myös muita koordinoivia tehtäviä kuin viestintää, ja osaamisesi ja kiinnostuksesi mukaan voimme sisällyttää työhön myös tutkimuksen koordinointiin liittyviä tehtäviä.

Tehtäviä hoidat sekä Kumpulan kampuksella, että Aalto yliopiston tiloissa Otaniemessä.
 
Sinusta 

Olet vahva viestinnän ammattilainen, ja inspiroidut mahdollisuudesta tehdä vaikuttavaa viestintää ICT-alan huippututkimuksen parissa. Sinulla on aito kiinnostus tiedeviestintään, näkemyksiä viestinnän suunnitteluun ja rohkea ote tarttua viestinnän työtehtäviin. Olet taitava sisällöntuottaja ja sinulla on kokemusta monipuolisista viestinnän tehtävistä ja digitaalisista työvälineistä. Perehdyt tarvittaessa työvälineiden teknisiin yksityiskohtiin ja olet kiinnostunut myös kuva- ja videomateriaalin tuottamisesta. 

Olet hyvä tiimissä toimija. Keskustelet ja kirjoitat sujuvasti englanniksi ja suomeksi. On eduksi, jos sinulla on kokemusta toimimisesta ICT-alalla.

Meistä 

Tarjoamme kiinnostavan työn viestinnän ja huippututkimuksen parissa mielenkiintoisessa monen organisaation yhteistyössä. Olet osa Helsingin yliopiston Kumpulan kampuksen osaavaa viestintätiimiä ja työssäsi tukena on yliopiston viestinnän tuki. 

Kiinnostuitko? Jätä hakemuksesi rekrytointijärjestelmäämme 8.3.2020 mennessä. Yliopistoon työsuhteessa olevat hakijat jättävät hakemuksensa SAP HR –portaalissa. Projektiluonteinen tehtävä on määräaikainen vuoden 2022 loppuun.

Lisätietoja tehtävästä antavat tiedekunnan viestintäpäällikkö Johanna Pellinen, johanna.p.pellinen@helsinki.fi, puh. 02941 40252 (11. – 14.2. ja 26.2. – 6.3.) ja HIITin johtaja Petri Myllymäki, petri.myllymaki@helsinki.fi, puh. 040 5531162.

TULE KANSSAMME TEKEMÄÄN TYÖTÄ MAAILMAN PARHAAKSI - YHDESSÄ!

#helsinkiunicareers #wearehelsinkiuni