Viestimestari, Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos
Espoon kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 15.10.2020

Viestimestarina vastaat pelastuslaitoksen tilannekeskuksen toiminnasta ja toimit tilannekeskuspäivystäjien sekä viestiasentajien lähiesimiehenä.

Tilannekeskus (24/7) tukee pelastuslaitoksen ja alueen kuntien toimintaa häiriötilanteissa sekä ylläpitää pelastuslaitoksen tilannekuvaa, tukee pelastustoiminnan johtamista ja on osa pelastustoiminnan johtokeskusta. Tilannekeskus huolehtii myös mm. pelastuslaitoksen puhelinvaihteesta, vika- ja häiriötiedottamisesta, opastuksesta ja neuvonnasta.

Tilannekeskuksen lähiesimiehenä vastuullesi kuuluvat tilannekeskuksen henkilöstön työvuorosuunnittelu ja palvelussuhteeseen liittyvät asiat. Lisäksi vastuullasi on tilannekeskuspäivystäjien osaamisen kehittäminen sekä tilannekeskuksen toiminnan kehittäminen.

Viestiasentajien lähiesimiehenä tehtäviisi kuuluu viestiasentajien työn johtaminen. Vastuullasi viestimestarina on pelastuslaitoksen viestivälineet, puhelimet, Virve-päätelaitteet sekä väestön varoittamiseen käytettävät väestöhälyttimet. Viestimestarin tehtäviin kuuluu omalta osaltaan ylläpitää ja kehittää viesti- ja hälytysliikenneyhteyksiä sekä näihin liittyvää kalustoa viestiasentajien kanssa. Lisäksi viestimestari vastaa talouden seurannasta ja suunnittelusta.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää ymmärrystä vuorotyön työvuorosuunnittelusta, kykyä ratkoa ongelmia sekä matemaattista kykyä hahmottaa kokonaisuuksia.

Työpisteesi tulee sijaitsemaan Espoossa keskuspaloasemalla, Palomiehentiellä. Tarvittaessa sinulla tulee olla valmiudet liikkua koko Länsi-Uudenmaan alueella työtehtävissä.

Työpaikan nimi: Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos

Työaika: 36 h 15 min viikossa

Haettava tehtävä on virkasuhteinen.

Sopimusala: TS Kunnallinen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus

Kelpoisuusvaatimukset: Päätoimiselta pelastustoimintaan osallistuvalta päällystöltä vaadittava kelpoisuus tai soveltuva opistotason tutkinto.

Tehtävässä edellytetään kokemusta pelastustoimesta tai ensihoidosta ja kokemusta työvuorosuunnittelusta sekä B-luokan ajokorttia. Lisäksi hakijoilta edellytetään suostumusta turvallisuusselvityslain (726/2014) mukaisen perusmuotoisen turvallisuusselvityksen tekemiselle.

Arvostamme:
- pelastusalan päällystökoulutusta
- kokemusta hätäkeskus- tai tilannekeskustyöstä
- kokemusta ja näyttöä tuloksellisesta esimiestyöstä
- kokemusta vuorotyön työvuorosuunnittelusta
- kokemusta pelastustoimen ja ensihoidon hälytys- ja viestijärjestelmistä
- molempien kotimaisten kielten taitoa sekä muuta kielitaitoa.

Lisäksi arvostamme kykyä omaksua uusia ICT-ratkaisuja ja niiden käyttöä.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos tuottaa pelastustoimen palvelut alueen 10 kunnan yli 450 000 asukkaalle ja ensihoitopalveluja sopimusten mukaisesti. Palveluksessamme on noin 600 päätoimista henkilöä. Pelastuslaitos toimii kunnallisena liikelaitoksena ja on osa Espoon kaupungin organisaatiota.

Haastattelut on suunniteltu pidettäviksi keskiviikkona 4.11. ja torstaina 5.11. aamupäivällä. Mahdollinen toinen haastattelukierros pidetään tarvittaessa tiistaina 10.11. aamupäivällä.

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1393461
  • Tehtäväalue: Tekniikka
  • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Sijainti: Espoo