(Poistunut julkaisusta)

Verosihteeri, trainee-ohjelma, Vaasa, 1-5 paikkaa
Verohallinto

Alkuperäinen julkaisupäivä 3.1.2020

Haaveiletko urasta verotuksen parissa? Pystytkö toimimaan luontevasti eri tehtävissä ja oppimaan jatkuvasti uutta? Hahmotatko asioiden välisiä vuorovaikutussuhteita, hallitsetko kokonaisuuksia?

Etsimme innokkaita yritysverotuksen harjoittelijoita palkalliseen trainee-ohjelmaan Vaasaan. Kymmenen kuukauden mittaisen trainee-jakson aikana pääset suuntautumaan yhteen seuraavista yritysverotuksen ruotsinkielisistä tehtävistä:

- Oma-aloitteinen yritysverotus (arvonlisäverotus)
- Yhteisöjen tuloverotus
- Asiakastietojen hallinta (arvonlisäverotuksen, työnantajasuoritusten ja ennakkoperinnän rekisteröintitehtävät)

Trainee-ohjelmassa sinulle luodaan henkilökohtainen kehityssuunnitelma, jossa huomioidaan mielenkiinnon kohteesi, opintotaustasi ja mahdollinen aiempi työkokemuksesi. Yhteisen perehdytysjakson jälkeen pääset tutustumaan omaan verolajiisi kokeneiden ammattilaisten ohjauksessa.

Työviikkosi voivat koostua ruotsinkielisten yhteisöasiakkaiden monipuolisista verovalvontatehtävistä, asiakaspalvelu- ja asiakasohjaustehtävistä eri palvelukanavissa ja yhteistyöstä muiden verovalvojien ja verotarkastajien kanssa. Osaamisen karttuessa voimme miettiä tehtävien laajentamista esimerkiksi muihin verolajeihin ja trainee-ohjelma voi olla oiva väylä esimerkiksi verotuksen asiantuntijatehtäviin tai verotarkastajan tehtäviin.

Kun työskentelet Verohallinnossa, pääset vaikuttamaan siihen, että yritykset osaavat huolehtia verotukseen liittyvät asiat oikeaan aikaan ja oikealla tavalla. Yhdessä varmistamme sen, että verotulot tulevat kerätyiksi mahdollisimman kattavasti hyvinvointiyhteiskunnan toimintojen ylläpitämiseen. Tarjoamme mielenkiintoisen mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä veroalan ammattilaiseksi asiantuntevassa ja kehitysmyönteisessä työympäristössä.

Etsimme kehittymishaluisia henkilöitä, joilla on aito kiinnostus ja motivaatio veroalaa kohtaan ja halu kasvaa veroalan ammattilaiseksi. Arvostamme asiakkaan toimintaympäristön tuntemusta, mutta tehtävä sopii hyvin myös vastavalmistuneelle tai valmistumaisillaan olevalle. Tehtävässä tarvitset itsenäistä työskentelyotetta ja päätöksenteko- ja ongelmanratkaisukykyä.

Säädetyt kelpoisuusvaatimukset

Kelpoisuusehtona valittavalta henkilöltä edellytetään suomen tai ruotsin kielen hyvää suullista ja kirjallista taitoa. (Valtioneuvoston asetus Verohallinnon virkamiehiltä vaadittavasta kielitaidosta (1052/2009) 2.1 §).

Turvallisuusselvitys

Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014).
Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Hakijalta odotamme

Tehtävien menestyksellinen hoitaminen edellyttää erinomaista ruotsin kielen suullista ja kirjallista taitoa sekä hyvää suomen kielen taitoa. Lisäksi odotamme:

- korkeakoulututkintoa (esim. OTM, KTM, HM, tradenomi)
- hyviä vuorovaikutus- ja asiakaspalvelutaitoja
- joustavuutta
- yhden tai useamman verolajin opintoja tai muuta verotusosaamista
- kirjanpidon ja tilinpäätösten perusteiden tuntemista tai muuta liiketoimintaosaamista
- hyvää englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa

Palkkaukseen liittyvät tiedot

Tehtävien palkkaus määräytyy Verohallinnon palkkausjärjestelmän vaativuustason 6 mukaisesti. Tehtäväkohtainen palkanosa on 2191,57 euroa kuukaudessa. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen työsuoritukseen perustuvaa palkanosaa, joka on enintään 48 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta (alkuvaiheessa keskimäärin 4%-12% tehtäväkohtaisesta palkanosasta).

Edut

Joustava työaika, etätyömahdollisuus, liikunta- ja kulttuurisetelit, työmatkasetelit, työantajan tukema lounas.

Muut tehtävään liittyvät tiedot

Tehtävään voidaan soveltaa enintään viiden (5 kk) kuukauden koeaikaa.

Huomioithan, että hakemukset ovat julkisia.