(Poistunut julkaisusta)

Verosihteeri, trainee-ohjelma, 20-30 paikkaa, Helsinki
Verohallinto

Alkuperäinen julkaisupäivä 8.1.2020

Viran/tehtävän kuvaus

Haaveiletko urasta verotuksen parissa? Pystytkö toimimaan luontevasti eri tehtävissä ja oppimaan jatkuvasti uutta? Hahmotatko asioiden välisiä vuorovaikutussuhteita, hallitsetko kokonaisuuksia?

Etsimme innokkaita yritysverotuksen harjoittelijoita palkalliseen trainee-ohjelmaan Helsinkiin. 8-9 kuukauden mittaisen trainee-jakson aikana pääset suuntautumaan yhteen seuraavista yritysverotuksen tehtävistä:

- Oma-aloitteinen yritysverotus (arvonlisäverotus ja ennakkoperintä, varainsiirtoverotus)
- Ulkomaisten yhteisöjen rekisteröinti, tuloverotus tai osinkolähdeveron palautus
- Valmisteverotus
- Yhteisöjen tuloverotus
- Asiakastietojen hallinta (arvonlisäverotuksen, työnantajasuoritusten ja ennakkoperinnän rekisteröintitehtävät)

Yhteisen perehdytysjakson jälkeen pääset erikoistumaan omaan verolajiisi kokeneiden ammattilaisten ohjauksessa. Työviikkosi voivat koostua yhteisöasiakkaiden monipuolisista verovalvontatehtävistä, asiakaspalvelu- ja asiakasohjaustehtävistä eri palvelukanavissa suomen-,ruotsin ja /tai englannin kielillä sekä yhteistyöstä muiden verovalvojien ja verotarkastajien kanssa. Osaamisesi karttuessa voimme yhdessä miettiä tehtävien laajentamista muihin verolajeihin ja trainee-ohjelma voi olla oiva väylä esimerkiksi verotarkastuksen tehtäviin tai verotuksen asiantuntijatehtäviin.

Kun työskentelet Verohallinnossa, pääset vaikuttamaan siihen, että yritykset osaavat huolehtia verotukseen liittyvät asiat oikeaan aikaan ja oikealla tavalla. Tehtävänkuvaan liittyy olennaisesti myös työskentelytapojen kehittäminen. Yhdessä varmistamme sen, että verotulot tulevat kerätyiksi mahdollisimman kattavasti hyvinvointiyhteiskunnan toimintojen ylläpitämiseen.

Tarjoamme mielenkiintoisen mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä veroalan ammattilaiseksi asiantuntevassa ja kehitysmyönteisessä työympäristössä. Modernit toimitilamme Helsingin Vallilassa tarjoavat erinomaiset puitteet työskentelylle.

Etsimme kehittymishaluisia henkilöitä, joilla on aito kiinnostus ja motivaatio veroalaa kohtaan ja halu kasvaa veroalan ammattilaiseksi. Arvostamme asiakkaan toimintaympäristön tuntemusta, mutta tehtävä sopii hyvin myös vastavalmistuneelle tai valmistumaisillaan olevalle. Tehtävässä tarvitset itsenäistä työskentelyotetta ja päätöksenteko- ja ongelmanratkaisukykyä.

Hakijalta odotamme

- korkeakoulututkintoa (esim. OTM, KTM, HM, tradenomi)
- hyviä vuorovaikutus- ja asiakaspalvelutaitoja
- joustavuutta
- yhden tai useamman verolajin opintoja tai muuta verotusosaamista
- kirjanpidon ja tilinpäätösten perusteiden tuntemista tai muuta liiketoimintaosaamista
- englannin ja ruotsin kielen suullista ja kirjallista taitoa

Trainee-jakson aikaiset tehtävät määritellään tapauskohtaisesti henkilön taustan perusteella. Tehtävien palkkaus määräytyy Verohallinnon palkkausjärjestelmän vaativuustason 6 mukaisesti. Tehtäväkohtainen palkanosa on 2 267,96 euroa kuukaudessa. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen työsuoritukseen perustuvaa palkanosaa, joka on enintään 48 %